Vandaag zien we een mix van zon, wolken en enkele buien. Vanmiddag regent het in het oosten een tijdje stevig door, terwijl het weer in het westen opknapt. Morgen is kans op een bui en wordt het in de middag vanuit het westen droog en zonnig. Zondag is het licht zomers met vrij veel zon en maxima van 21-25 graden.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

CpEigQpWEAAlsq3
Jannes Wiersema ‏@MeteoRoodescho1. Zonsopkomst vanochtend in Roodeschool (Gr)

CpEihfSWYAA2N4i

CpEiidKW8AA42hH

 

Vanochtend zie je op veel plaatsen de zon opkomen. Verder zijn er wolkenvelden en later in de ochtend trekken vanuit het westen enkele buien van west naar oost. Er staat weinig wind.

In de middag bereiken de buien het oosten van het land. De buien worden dan intenser met meer regen in korte tijd en ook kans op onweer. Toch zijn er, zoals altijd bij buien, ook plaatsen waar er niks aan de hand is.

Terwijl de buien opleven in het oosten zien we het juist in het westen droger en zonniger worden. De maximumtemperatuur komt uit op 20 of 21 graden in de kustprovincies en 22 in het binnenland. De wind is westelijk en wordt matig van kracht.

Vanavond trekken de buien via het oosten het land uit en de wind neemt af. Op veel plaatsen wordt het een aangenaam begin van de avond met vrij veel zon en temperaturen rond 18 graden.

Later in de avond en nacht keldert de temperatuur naar 16 of 15 graden in Zeeland, een graad of 14 in de Randstad en 12 in het oosten en noordoosten. Er zijn opklaringen en op de meeste plaatsen blijft het droog.

Zaterdag verloopt de ochtend niet geheel zomers. Er zijn wolkenvelden en er trekken enkele buien oostwaarts over het land. Tussendoor schijnt ook de zon. In de middag wordt het, als eerst in het (noord)westen, zonnig. Er komt een matige noordwestenwind te staan en de maximumtemperatuur ligt tussen 20 graden aan de noordkust en 22 in het zuidoosten.

Zondag lijkt het een beetje op zomer. Er is veel ruimte voor de zon en het blijft droog. Het wordt 22 graden in de Kop van Noord-Holland en 25 in Limburg.

Na het weekend breekt een wisselvallige periode aan met elke dag kans op regen en vaak veel bewolking. Bovendien gaat de temperatuur naar beneden. Eind van de week wordt het slechts 18 graden. Vanaf volgend weekend krijgen we mogelijk weer warmer, droger en zonniger weer.

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ben Saanen ‏@BSaanen 24 sec.24 seconden geleden Cranendonck, Nederland @BuienRadarNL de zon laat nog op zich wachten in zuidoost Brabant vanochtend
Ben Saanen ‏@BSaanen  Cranendonck, Nederland De zon laat nog op zich wachten in zuidoost Brabant vanochtend

 

Weerbericht opgesteld door Amber Struijk van weeronline.nl

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen Europaweer – Vrijdag koufront met regen en onweersbuien, sneeuw tot 2500 meter
Volgend artikelAlpen Europaweer – Koufront trekt door, graadje of 10 kouder!