Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen is het met veel zon en een temperatuur tussen 10 en 15° lenteachtig. Na zaterdag zorgt een krachtig hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland voor een weersomslag. Het wordt (veel) frisser met overdag nauwelijks 8°. Bovendien kan er af en toe (winterse) neerslag vallen.

Zonsopkomst gisterenochtend. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Was het de zesde dag op rij dat het (op enkele sluierwolken na) onbewolkt weer was. De dag startte fris met op uitgebreide schaal lichte vorst (Maastricht -3,1°). Overdag liep de temperatuur op naar ongeveer 7° op de Wadden en rond 11° elders bij een matige oost tot noordoostenwind. Aan zee was de wind af en toe vrij krachtig.

Afgelopen nacht

Verliep – op wat sluierwolken in het noordwesten en zuidoosten na – onbewolkt. De noordoostenwind was zwak tot matig en aan zee af en toe vrij krachtig. De temperatuur daalde naar ongeveer -1° in het binnenland tot rond 4° aan zee.

Strak blauwe lucht. De lente komt. Foto Albert Thibaudier
Prachtig weer gisteren. Foto Ton Wesselius
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Bevindt de Benelux zich tussen twee hogedrukgebieden in (zogenaamd ‘zadelgebied’). Ten oosten van ons trekt het hogedrukgebied weg, terwijl zich ten westen van ons een nieuw hogedrukgebied opbouwt.

Met een zwakke tot matige oost tot noordoosten wind, 3 of 4 Bft., aan de kust vanmiddag (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft., wordt iets vochtigere en zachtere lucht aangevoerd. Het blijft ook vandaag vrijwel overal zonnig. Alleen in het (zuid)oosten kan aan het eind van de dag bewolking ontstaan. De temperatuur ligt vanochtend vroeg in het binnenland iets onder nul en loopt vanmiddag op naar ongeveer 9° in het uiterste noordoosten tot rond 15 of 16° in het zuiden. Wel voelt het door de stevige wind wat frisser aan.

Vanavond en vannacht

Is het, op enkele wolkenvelden in het oosten na, vrijwel onbewolkt. De wind is noordoost, later vannacht noord tot noordoost en matig, 3 of 4 Bft., aan de kust af en toe vrij krachtig, 5 Bft., en in het zuidwestelijk kustgebied tegen de ochtend krachtig, 6 Bft. Met 2 tot 5° is het minder koud dan de afgelopen nachten.

Morgen

Een krachtig hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland (maandag 1053 hPa) bepaalt vanaf zaterdag het weer voor een aantal dagen. Met een noordelijke stroming wordt koudere lucht aangevoerd.

Morgen start met op veel plaatsen zon. In de loop van de dag komt er vanuit het noorden wat meer bewolking. De kans op neerslag is klein. De wind draait richting noord en neemt in de vanmiddag toe naar matig in het binnenland, 3 of 4 Bft., en vrij krachtig tot krachtig aan de kust en rond het IJsselmeer, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt tussen 6 en 10° in het noorden en tussen 9 en 13° in het zuiden.

De nacht naar zondag

Zijn er wolkenvelden maar vooral in het westen ook opklaringen. Tegen zondagochtend kan er in het noordoosten een bui vallen. Doordat de bovenlucht daar afkoelt naar rond -32° op 5 km hoogte, kan er ook (korrel)hagel of een vlok smeltende sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen 0 en 5°. De noord tot noordoosten wind is matig, 4 Bft., aan de kust vrij krachtig tot hard, 5 tot 7 Bft.

Zondag

Zijn er wolkenvelden afgewisseld door enkele opklaringen. Vooral in het oosten kan een bui vallen, mogelijk met (korrel)hagel. De noord tot noordoostenwind neemt in de loop van de dag iets af naar matig in het binnenland, 3 of 4 Bft., en (vrij) krachtig aan de kust en rond het IJsselmeer, 5 of 6 Bft. De temperatuur ligt rond 7°, in hoog België rond 2°, en daarmee is het duidelijk te koud voor eind Maart.

De weerkaart voor maandag. Bron: UKMO

Volgende week

Bepaalt het hogedrukgebied ten noordwesten van Ierland ons weer. Het blijft te koud voor deze tijd van het jaar met overdag 5 tot 8° en ’s nachts een temperatuur rond of enkele graden onder het vriespunt. Er zijn wolken maar er is ook ruimte voor de zon. Vooral maandag en woensdag kan er (winterse) neerslag vallen. De wind komt uit noordoost tot oost maar draait vanaf dinsdag naar noord tot noordwest.

De kans grafiek voor de neerslag laat zien dat het nog twee dagen droog (en (vrij) zonnig) blijft. Daarna neemt de neerslagkans toe.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat zien dat het vooral vandaag en morgen aangenaam weer is. Daarna gaat de temperatuur omlaag en blijft het – geruime tijd – te koud voor deze tijd van het jaar. Bron: Meteologix.

Maandag de vooruitzichten voor volgende week op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een goed weekend gewenst!

Prachtige zonsondergangen deze week. Foto Annelies Lageschaar

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 529 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Lage landen: twee dagen lenteachtig, daarna koel en onbestendiger”

 • Bertil Blaas
  27 maart 2020 at 10:46

  Dag Ronald,

  Als dagelijks volger, dank voor je goede weerberichten. Uiteraard ook in deze vreselijke tijd.
  Ik wens je ook fijn weekend en oppassen op de gezondheid. ! 👍👍

  Groet bertil.

  • Ronald
   27 maart 2020 at 10:52

   Goedemorgen Bertil,

   Hartelijk dank voor je aardige woorden! We proberen het weerbericht zo goed mogelijk te blijven verzorgen. Suggesties zijn altijd welkom. Voor jou en je familie een fijn weekend en een goede gezondheid.

   Vriendelijke groeten, Ronald.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer