Lage Landen: Tropische dagen. Niet langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon!

Vandaag gaat de zon volop schijnen en wordt het op veel plaatsen tropisch warm. Op de stranden kan een verkoelend zeewindje opsteken. Morgen wordt het pas echt heet en ook dan schijnt een felle zon. Later op de dag verdrijven onweersbuien de hitte. Men dient rekening te houden dat je op dit soort dagen maximaal 15 minuten onbeschermd in de zon kan gaan zitten!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Schermafbeelding 2016-07-19 om 07.11.58
De temperaturen liegen er vandaag niet om!

Vandaag krijgen we waarschijnlijk de eerste officiële tropische dag van 2016. In De Bilt worden namelijk maxima van 30 graden verwacht. Op de Wadden wordt het 26 of 27 graden en in het zuiden 31 of 32 graden. In de Randstad wordt het vanmiddag een graad of 30 en in de (binnen)steden liggen de temperaturen dan nog een paar graden hoger. Op de stranden kan het later op de dag iets verkoelen door een opzettend zeewindje.

Er staat weinig wind en de zon schijnt volop. De zonkracht is hoog, dus wel oppassen voor verbranding van de onbeschermde huid. Voor de wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse is het dus raadzaam je goed in te smeren, een pet te dragen en veel drinken.

In de avond blijft de zon goed schijnen en ook de nacht verloopt helder. In het binnenland koelt het af naar 16 of 17 graden en aan de westkust wordt het niet kouder dan een graad of 19. In Zeeland is zelfs kans op een tropennacht met temperaturen, die niet onder de 20 graden zakken.

Morgen wordt het in nagenoeg met 30-34 graden in nagenoeg het hele land tropisch warm. Tel daar in de steden nog een paar graden bij en het is echt bloedheet. Het waait daarbij wel meer dan vandaag. Boven land komt een matige zuidoostenwind te staan en in het (noord)westelijk kustgebied kan het vrij krachtig waaien.

In de ochtend schijnt de zon volop, maar later op de dag verschijnen vanuit het zuidwesten meer wolken en stijgt de kans op een (onweers)bui. In de avond neemt het aantal buien toe en deze kunnen zeker in het oosten fel uitpakken met onweer en hagel. De hitte wordt verdreven en de temperatuur daalt in de nacht naar circa 17 graden.

Omdat onze vaste Benelux weerman Rico Schröder van zijn vakantie in Canada geniet  worden de weerberichten komende periode overgenomen van diverse andere weersites.

bron: weeronline, Amber Struijk

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

1 REACTIE

Comments are closed.