Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Door een omvangrijk lagedrukgebied boven Scandinavië hebben wij nog steeds te maken met een noordwestelijke aanvoer van zeer koude arctische lucht. In deze koude lucht met een aanvoer over de warmere Noordzee blijven gemakkelijk winterse buien ontstaan. Die buientrein blijft vandaag gericht op de lage landen. Vandaag dan ook een herhaling van zetten; winterse buien met (natte) sneeuw, hagel en onweer blijven overtrekken met daar tussendoor felle opklaringen in de mooie schone lucht afkomstig vanaf de pool. De wind blijft krachtig waaien uit het noordwesten en kan bij de buien soms flink uitschieten. Met amper 5 graden is het een bijzonder koude dag. Vanavond neemt door nadering van een nieuwe storing de kans op sneeuw toe.

Vanuit de ruimte zijn de buien met de felle opklaringen daartussen goed te zien.

Witte Pasen

Met de winterse / sneeuwbuien van gisteren beleefden we sinds 2013 weer een witte Pasen. Sneeuw in april is zeker niet iets wat we elk jaar meemaken. Hierbij wat sfeerbeelden die met ons gedeeld zijn.

Mooi aambeeld van een bui met mammatus. Aan de rand de felle opklaringen zichtbaar. Foto van Ton Wesselius
Flinke sneeuwbui. Foto van Ton Wesselius
Geen pretje om door deze stevige sneeuwbui te lopen. Foto Ton Wesselius
Laagje sneeuw vormt zich in Twente. Foto van Tonny Morsink

Vanavond kans op sneeuw

Tegen het einde van de avond, begin van de nacht naar woensdag trekt vanuit het noorden een nieuwe storing over onze omgeving. Dit lagedrukgebiedje ontstaat in de koude lucht en in het weerbericht van gisteren noemde ik deze al als brenger van mogelijke flinke sneeuwval. Toen was de trekrichting en daarmee de mogelijke sneeuwval nog erg onzeker. Op dit moment lijkt de koers van het systeem vrij zeker te zijn. De kern van deze storing trekt richting de Duitse bocht en aan de zuidwestelijke zijde hiervan krijgen wij te maken met tijdelijk langer aanhoudende sneeuwval vanuit het noorden. Later gaat vanuit het noorden de sneeuw weer over in regen door de tijdelijk zachtere lucht die het systeem ook meeneemt.

Een volgende storing bereikt onze omgeving. De kern trekt over de Duitse bocht, wij krijgen aan de zuidwestzijde te maken met sneeuw, later overgaand in regen.

Vooral ten zuiden van de lijn Haarlem – Groningen moeten we rekening houden met de vorming van een sneeuwdekje van enkele centimeters. Waar er precies hoeveel gaat vallen, daar zijn de modellen het nog niet over eens. De beste papieren voor een laagje sneeuw lijken weggelegd voor een strook over het midden, oosten en zuidoosten van Nederland. Ook een groot deel van België kan een sneeuwdekje verwachten. Maar een lokale verassing is dus ook best mogelijk. Na een paar uur smelt ook dit laagje sneeuw weer weg. Geen lange sneeuwpret, maar wel mooie beelden en grote kans op gladheid. De temperatuur ligt hierbij rond het vriespunt. Het blijft een bijzonder contrast, vorige week nog dik 20 graden en nu hebben we het over sneeuw.

Verwacht sneeuwdek volgens het model Arome voor de woensdagnacht.

Ook op woensdag hebben we weer te maken met de winterse buien. De temperatuur ligt rond 7 graden en de wind komt nog steeds uit het noordwesten. Wel lijkt de kans op sneeuw iets kleiner doordat de bovenlucht net iets minder koud is. Donderdag is het gedaan met de winterse neerslag en kunnen we een droge dag verwachten. De wind draait naar het westen en de temperatuur gaat richting de 9 graden.

Een hele fijne dag vandaag gewenst, maak vooral mooie foto’s van de wolkenluchten en de sneeuw en deel deze met ons op de sociale media! Groet Sebastiaan.

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 78 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Lage landen: trein met winterse buien gaat door, vanavond kans op sneeuw”

 • Erwin
  6 april 2021 at 08:41

  Goed bericht Sebstiaan,

  Provincies Noord-Brabant, Utrecht en Limburg lijken de meeste sneeuw te gaan krijgen vannacht. Plaatselijk 5-8 cm.

 • Johann
  6 april 2021 at 11:30

  Thx voor de mooie update Sebastiaan! Weinig aan toe te voegen verder. Voor de nachtbrakers wordt het lantarenpaal staren in zake al of niet sneeuw.

 • Remco Graas
  6 april 2021 at 22:45

  Heerlijk weerbericht Sebastiaan, vuurwerk op en top. Zalig als het weer zich zo gedraagt!!

  Gr. Remco

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier