Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: hogedrukgebied Ortrud verliest invloed
Het hogedrukgebied Ortrud, dat bij ons voor een zuidelijke stroming en daarmee een heerlijke zondag zorgde, splitst zich af van een hogedruksysteem boven de Atlantische Oceaan. Ortrud trekt in kracht afnemend naar het zuidoosten weg, lage druk boven Scandinavië krijgt meer ruimte. De stroming is hierdoor noordwestelijk.

De noordwestelijke stroming voert vrij koude lucht onze kant op, daarnaast nemen de neerslagkansen de komende week toe. Het wordt dus een stukwisselvalliger en de noordwestelijke stroming met bijbehorende wisselvalligheid lijkt zeker een week aan te gaan houden.

De weerkaart voor vandaag. Bron: Modellzentrale.de

Gisteren: zonovergoten en warm
Gisteren konden we genieten van een prachtige zomerse dag. De temperatuur steeg bijna overal tot boven de 20 graden, alleen in het noordwesten en op de Wadden bleef de temperatuur met 16 tot 19 graden iets daaronder. In delen van Limburg, Brabant en België steeg de temperatuur zelfs tot boven de 23 graden! Overal scheen de zon meer dan 10 uur en het bleef droog, er stond een zwakke, zuidelijke wind.

De lucht was op de meeste plekken strakblauw, veel mensen trokken er dan ook op uit. Foto door Martin Vye.
Veel terrassen stroomden gisteren vol. Foto door Martin Vye.

Afgelopen nacht draaide de wind naar het (noord)westen. Ook trok er bewolking over het land, aan het eind van de nacht viel hier en daar uit deze bewolking een spatje motregen. De temperatuur daalde naar 6 tot 9 graden Celsius, de laagste waarden waren voor de Waddeneilanden.

Vandaag: wisselend bewolkt en lage(re) temperaturen
Vanochtend trekt de dikste bewolking, waaruit mogelijk ook een spatje (mot)regen valt, via het oosten weg. Achter dit zwakke front klaart het iets op, maar nog steeds is het af en toe bewolkt en kan er een lichte bui vallen. De maximumtemperaturen worden al vroeg in de middag bereikt en lopen uiteen van 10 tot 14 graden. Op De Wadden en langs de kust blijft het mogelijk nog een graadje koeler. Er staat een vrij stevige noordwestelijke wind kracht 4 tot 5.

Vanavond neemt de kans op wat lichte regen in het noorden weer even toe, maar veel stelt het niet voor. Bovendien is het tijdelijk; komende nacht verloopt grotendeels droog. Ook gaat de wind wat liggen. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af, de temperatuur daalt naar 3 tot 7 graden Celsius. De laagste waarden zijn voor het binnenland.

Morgen: bewolkt en lichte neerslag
Morgen is het overwegend bewolkt. Af en toe kan er wat lichte regen vallen, maar grote hoeveelheden zullen het niet zijn. De maximumtemperatuur ligt tussen de 9 en de 13 graden, in zuidwest België wordt het mogelijk nog 1 of 2 graden zachter. De wind is westelijk, 3 a 4 beaufort.

In de avond en nacht naar woensdag neemt de kans op neerslag in de noordelijke helft van Nederland toe. Ook gaat de wind aantrekken. De minimumtemperatuur komt tussen de 4 en 10 graden te liggen. De hoogste waarden zijn voor de zuidwestkust, de laagste voor het oosten van België.

Woensdag: neerslag en veel wind
Woensdagochtend breidt de neerslag zich vanuit het noorden uit over de rest van het land. Het kan enkele uren regenen, de regen trekt in de middag via het zuidoosten het land uit. Ook gaat de wind woensdag uithalen. De (noord)westelijke wind is (vrij) krachtig, 5, aan de noordkust mogelijk 6 beaufort. De maximumtemperatuur ligt tussen de 10 en 14 graden Celsius. Dankzij deze temperaturen in combinatie met regen en vrij veel wind kan het een gure dag worden.

De verwachte windstoten voor woensdag. Windstoten tot 8 beaufort zijn goed mogelijk. Bron: Modellzentrale.de

De rest van de week: op korte termijn geen verbetering…
Afgelopen weekend stond er nauwelijks wind, deze week is dat compleet anders. Woensdag wordt qua wind de heftigste dag, maar ook na woensdag blijft het met gemiddeld zo’n windkracht 4 aardig waaien. Als we daarnaast even naar de temperatuur- en neerslagpluim kijken hoeven we deze week geen verbetering te verwachten. De temperatuur blijft meestal (ruim) onder de 15 graden, het wordt en blijft dan ook flink kouder dan we van afgelopen weekend gewend zijn. Daarnaast zijn er in de pluim meerdere neerslagsignalen te zien, er is dus met regelmaat kans op neerslag. Een qua weertype mooi paasweekend lijkt er helaas niet in te zitten, hierover komende dagen ongetwijfeld meer…

De 10-daagse temperatuurpluim voor het midden van Nederland. Bron: Kachelmannwetter.com
De 10-daagse neerslagpluim voor het midden van Nederland. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor vandaag. Morgen kijkt Rico weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik schrijf later in de week weer.

Ik zou zeggen: blijf het volgen, vertel het verder en breng iedereen op de hoogte van het dagelijkse weerpraatje voor de Lage Landen. Net als afgelopen winter is er ook de rest van het jaar elke dag een uitgebreid weerpraatje.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne week!

Ook gingen er veel mensen het water op. Foto opnieuw door Martin Vye.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd, want ook de rest van het jaar gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk hier in de Lage Landen en ook andere interessante berichten. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen op Alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

summer or winter, be prepared!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 274 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer