Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ook de komende dagen blijft het zonnig en zacht. Doordat de oostenwind langzaam afneemt wordt het zelfs nog wat aangenamer. In het weekend draait de wind naar het noorden en wordt het frisser. Bovendien wordt de lucht vochtiger maar pas na het weekend neemt de kans op regen toe.

Deze foto maakte Ton Wesselius

Gisteren

was het opnieuw een zonovergoten dag. Met een (vrij) krachtige oostenwind werd droge en zachte lucht aangevoerd waarin het tussen de 16 en 21° werd. Alleen op de Wadden was het met 12 tot 16° iets frisser.

Afgelopen nacht

nam de oostenwind af naar matig tot vrij krachtig. Het bleef onbewolkt en koelde af naar 4 tot 9°.

Ook in het zuidwesten zonovergoten. Foto Erica v. Leeuwen
Michel Looyenstein maakte deze bijzondere foto van de konining Maxima brug
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

bepaalt het hogedrukgebied met kern boven de westkust van Noorwegen opnieuw ons weer. Het is de hele dag zonnig en droog. De wind neemt geleidelijk af

De zon schijnt de hele dag ongehinderd. Doordat de oost tot noordoostenwind vandaag iets minder sterk (4 Bft. in het binnenland, 5 Bft. aan zee) is dan de afgelopen dagen, voelt het vanmiddag, met een temperatuur tussen 17 in het noorden en noordoosten en plaatselijk 23° in het zuiden, aangenaam aan. Alleen op de Wadden is het met 12 tot 17° iets frisser.

Vanavond en vannacht

blijft het onbewolkt en koelt het af naar 7 tot 10°. De oostenwind neemt verder in kracht af. In het binnenland naar zwak tot matig, 1 tot 3 Bft., aan de kust naar matig 3 of 4 Bft.

Morgen 

Weet het hogedrukgebied boven de Noordzee nog niet van wijken. Het blijft daardoor (meest) zonnig en bij een afnemende wind wordt het zelfs nog wat warmer dan vandaag.

Donderdag verloopt in het grootste deel van de Benelux opnieuw zonnig. Doordat de wind in het westen wat meer naar het noordoosten krimpt, kunnen er in het noordwesten in de loop van de dag enkele wolken van de Noordzee binnendrijven. Het blijft de hele dag droog en bij een zwakke tot matige wind, 2 tot 4 Bft., wordt het morgen 20 tot 24°. Ook op de wadden is het met 15 tot 20° mooi lenteweer.

Vrijdag

Trekt het hogedrukgebied zich naar het gebied tussen IJsland en Schotland terug terwijl het tegelijk in kracht afneemt. De stroming draait naar het noorden en daardoor wordt het frisser.

Vrijdag is het vooral aan zee frisser dan vandaag en morgen doordat de wind naar het noorden draait. Wel speelt de zon nog steeds een belangrijke rol maar komen er in de loop van de dag ook wolkenvelden voor. De temperatuur doet een stapje terug. Bij een matige wind, 2 tot 4 Bft., wordt het rond 13° in het noorden tot 21° in het zuiden.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Komend weekend

Zet de noordelijke stroming, tussen hogedruk tussen Schotland en IJsland en een lagedrukgebied boven Scandinavië, door. Daardoor zijn er vooral in de noordelijke helft van de Benelux wolkenvelden maar speelt de zon ook nog een belangrijke rol. Het blijft overal nog steeds droog. De noordenwind over het algemeen matig, 3 of 4 Bft. Zaterdag is het rond 17°, zondag rond 15°. Op de Wadden is het beide dagen iets frisser.

Volgende week

Lijkt de noordelijke stroming tussen hogedruk in het noordwesten en lagedruk in het noordoosten in stand te blijven. Na maandag valt er waarschijnlijk (wat) regen.

De grafiek voor de neerslag laat zien dat de kans op neerslag vanaf maandag (eindelijk) toeneemt.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland toont een langzame daling van de temperatuur naar ongeveer normale waarden voor eind april. Bron: Meteologix.

Tot het volgende weerbericht op alpenweerman.nl!

Hopelijk ben je in de gelegenheid van het mooie weer te genieten.

Jolanda Bakker maakte deze foto van het mooie weer

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 417 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier