Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Winters weer staat wel op de (ultra) lange termijn weerkaarten, maar tot halverwege volgende week is het nog (uitermate) zacht en ook wisselvallig. Op deze zaterdag krijgen we te maken met een koufront behorende bij depressie Eugen onderweg naar het zuiden van Scandinavië. Dit front zorgt later vanochtend vanuit het noordwesten voor enige tijd regen. Na frontpassage draait het nog om enkele buien, maar vooral in het westen kan het ook opklaren.

De wind waait aanvankelijk uit het westen tot zuidwesten, maar ruimt vanmiddag naar het noordwesten. Over land is de wind matig tot vrij krachtig en aan zee en op de Wadden krachtig tot hard, windkracht 4 tot 7.

De temperatuur stijgt naar maximaal 7° in het (uiterste) oosten en zuidoosten en naar 9 in het westen. In België liggen de maxima ook tussen de 7 en 9, maar in het zuidwesten kan het lokaal nog een graadje warmer worden. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maximaal een graad of 4.

Vanavond hebben we een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen en verspreid over het land komt het nog tot een enkele bui. Komende nacht neemt de bewolking weer toe en vanuit het zuidwesten gaat het weer enige tijd regenen. De wind neemt iets in kracht af en ruimt weer naar west en het wordt niet kouder dan 5 tot 7°.

De dag begon hier en daar met opklaringen. Monique Bormans maakte deze foto in Leiden.
Ook Ton Wesselius maakte een foto met enkele opklaringen.
Ook opklaringen bij Jannes Wiersema in Roodeschool.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto in de omgeving van Zevenhuizen.
Trijntje van den Berg maakte deze foto op een bewolkte dag in Barendrecht.
Johan Klos maakte deze foto in Alblasserdam
Deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.

Weerpraatje

Het hogedrukgebied Angela trekt zich langzaam terug op honk en daardoor kunnen storingen, die horen bij diverse depressies ten noorden van onze streken, ons regelmatig bereiken. Vandaag krijgen we te maken met een koufront behorende bij depressie Eugen en valt er enige tijd regen, gevolgd door enkele buien. Komende passeert er een warmtefront behorende bij alweer een volgende depressie (Florenz) en morgen volgt uiteindelijk het koufront. Het blijft dan ook uitermate wisselvallig voorlopig.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het een overwegend bewolkte dag met soms wat gemiezer. Zo nu en dan kwam ook even de zon tevoorschijn en zag het weerbeeld er natuurlijk weer stukken vriendelijker uit. De temperatuur steeg naar 7° in zuid Limburg en naar 8-9 elders met op Schiphol en Rotterdam 9,0 en in Berkhout 9,1°.

Op deze zaterdag is het, zoals hierboven al gezegd, bewolkt met later vanochtend vanuit het noordwesten enige tijd regen. Later komt het tot enkele buien, maar vooral in het westen kan het ook weer opklaren. Het wordt 7 tot 9°. Komende nacht krijgen we te maken met een warmtefront behorende bij depressie Florenz en op de passage daarvan gaat het weer regenen en motregenen.

De weerkaart voor morgen. De gele kleur boven onze streken laat goed zien dat we nog in warme lucht zitten, maar ten noorden van onze streken zit een koufront en dit front trekt zuidwaarts. Bron: wetterzentrale.de

Morgen is het tot in de middag bewolkt en valt er af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het westen en neemt toe naar vrij krachtig over land en naar krachtig tot hard in de kustgebieden, windkracht 5 tot 7 met kans op zware windstoten tot 80-85 km/uur.

Later op de dag krijgen we te maken met het bij depressie Florenz horende koufront en volgen vanuit het noorden enkele buien. Tussen de buien door zal ook de zon geregeld schijnen. De wind wordt noordwest en neemt in de kustgebieden toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8 met op de Wadden kans op zware windstoten van 90 tot mogelijk 100 km/uur. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 9 en 11°, maar na koufrontpassage zal het kwik vanuit het noorden wat dalen.

De verwachte weerkaart voor dinsdag volgens EC. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend breidt het Azorenhoog zich weer naar onze streken uit en daardoor worden de neerslagkansen weer wat onderdrukt. Toch komt het maandag, in een noordwestelijke stroming, nog steeds tot enkele buien. Tussendoor schijnt ook de zon en bij een matige en aan zee krachtige noordwestenwind wordt het 6 tot 8°. Dinsdag blijft het over het algemeen droog met eerst nog wat zon. De wind wordt zuidwest en de temperaturen zijn met 7 tot 9° weer wat hoger.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week. Bron: wetterzentrale.de

Vanaf woensdag trekt de hogedrukuitloper naar het zuidoosten weg en zakken depressies vanuit het noorden naar het zuiden uit. Het wordt dan weer wisselvalliger met woensdag nog temperaturen van 8-9°. Vanaf donderdag gaat het kwik omlaag (zie temperatuurpluim hieronder) en in de nacht en vroege ochtend neemt de kans op vorst toe. De neerslag krijgt tegen die tijd een winters karakter, maar daarover de komende tijd vanzelfsprekend meer.

Voorlopig is het nog tot zeker halverwege volgende week te zacht voor de tijd van het jaar. Wel opvallend is dat de lagere temperaturen al een tijdje in de diverse weermodellen zit richting volgend weekend. Nu nog afwachten of we daadwerkelijk de winter induiken met op uitgebreide schaal vorst of dat we alleen ‘vuil’ winterweer gaan krijgen. Met vuil winterweer bedoelen we wisselvallig weer met vaak hagel of sneeuw en daardoor en/of door bevriezing (nacht temperaturen onder nul en overdag erboven) van natte wegdelen gevaarlijke omstandigheden op de weg.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het morgen zachter is dan vandaag. Daarna gaat het kwik tijdelijk omlaag om halverwege de week weer wat te gaan stijgen, maar vanaf woensdag gaat het kwik omlaag.

Het voorjaar komt, gezien de natuur, heel langzaam weer dichterbij. Martin Vye maakte deze foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie zaterdag, goed weekend en graag tot morgen!

Alpenweerman.nl houdt zich bezig met de vele facetten van het weer en klimaat en in het bijzonder het weer en klimaat in de Alpen, de Duitse Middelgebergtes en natuurlijk de Benelux. Wij werken met gekwalificeerde weermannen en klimatologen voor diverse gebieden welke dagelijks weerberichten verzorgen dan wel bloggen over het weer. We zijn geheel onafhankelijk en om een nog beter 24/7 product neer te kunnen zijn we afhankelijk van jullie (jou) steun en support. Middels een vrijwillige bijdrage, donatie en/of sponsoring of zelfs lidmaatschap steun je Alpenweerman en kunnen we samen met JOU groeien naar een nog beter en kwalitatief hoogstaand weer platform. Als lid krijg je natuurlijk extra voordelen!

Wil je simpelweg een leuke kalender voor 2019? Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! Met de aankoop van de kalender steun je ons om de weerberichten voor zowel de Lage Landen als de Alpen nog beter te maken. Bovendien, als deze kalender een succes wordt, komt er voor 2020 een Lage Landen versie met wellicht jouw foto. 🙂

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 1.289 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier