klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is koud voor de tijd van het jaar en dat blijft tot zeker halverwege de maand het geval. Ook vandaag wordt het slechts 10-12 graden en komt het tot enkele buien. Ook morgen buienkansen, maar met 11-14 graden wel iets minder koud. Normaal is het 14-18 graden. Woensdag zijn er perioden met regen bij 13-16 graden, daarna weer buien en opnieuw dalende temperaturen.

Het was aanvankelijk bewolkt. Suzanne Vermulm maakte de foto.
Het kwam tot flinke buien. Jannes Wiersema legde dit fraaie exemplaar vast.

Op deze maandag zijn er wolkenvelden en het komt tot enkele buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 10-11, lokaal 12 graden en er waait een matige west tot noordwestenwind.

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht is het droog met flinke opklaringen. Hier en daar ontstaat nevel en mist en het koelt flink af. In het binnenland kan het 1-2 graden vriezen, elders blijft de temperatuur iets boven nul. Denk aan de vorstgevoelige plantjes.

Morgen is het met 11 tot lokaal 14 graden ook vrij koud voor de tijd van het jaar. Bovendien trekken er weer enkele buien over het land. De wind houdt zich rustig en waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Geregeld scheen de zon. Jolanda Bakker maakte de foto.

Woensdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind waait uit het zuidoosten, later uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 13-16 graden.

De rest van de week en komend weekend draait het weer om buien en met een weer naar noordwest draaiende stroming gaat de temperatuur weer omlaag. Donderdag wordt het nog 13-16 graden, in het weekend is het slechts 12-14 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst langzaam gaat stijgen. Aan het eind van de week en komend weekend wordt het weer kouder, daarna is de trend weer stijgende…

Debbie van Ooststroom maakte deze foto.
De dag eindigde fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een wat uitgebreider weerbericht. Fijne dag en graag tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer,in samenwerking met Surviking, deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 510 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer