Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen is het tijdelijk rustiger. Wel is het regenachtig met in het (noord)oosten smeltende sneeuw. Morgen is het droog en wordt het zacht, op zondag zelfs zeer zacht. Op zaterdag houdt de wind zich rustig maar zondag neemt ze in de loop van de dag toe doordat een zeer diepe depressie ten zuiden van IJsland zich met het weer bemoeit. Vooral zondagavond en in de nacht naar maandag is er weer kans op storm aan de kust.

Deze prachtige foto is gemaakt door Ton Wesselius

Woensdag vielen er in de ochtend vooral in het (noord)oosten nog buien met regen, hagel en smeltende sneeuw. In het zuidwesten ware er opklaringen die zich langzaam wat uitbreidden. De westenwind was in de ochtend nog hard tot stormachtig aan de kust. In het binnenland was de wind matig tot vrij krachtig. De temperatuur lag gisteren rond 6°, in hoog België rond +1°.

Vannacht waren er aanvankelijk wolkenvelden en enkele opklaringen. Vooral in het oosten ontstond plaatselijk een mistbank. Later nam de bewolking vanuit het zuidwesten toe en tegen de ochtend viel de eerste regen in Zeeland. De wind kromp naar zuid tot zuidoost en was matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan de kust. Tegen de ochtend naam de wind in het zuidwesten toe naar krachtig. De temperatuur lag tussen 1° in het noordoosten en hoog België en 5° aan zee.

Deze foto van een bui op afstand maakte Floris Wolters
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een lagedrukgebied trekt langs de Benelux naar het noordoosten en brengt bewolking en regen. In het (noord)oosten ook smeltende sneeuw. 

Vandaag begint opnieuw grijs en regenachtig. Doordat een lagedrukgebied vlak langs of over de Benelux naar het noordoosten trekt, is de wind eerst zuid tot zuidoost. Daarmee wordt vooral in het noordoosten wat koudere lucht aangevoerd. In combinatie met een koude bovenlucht kan er in het (noord)oosten en hoog België enige tijd smeltende sneeuw vallen. In de middag trekken er enkele (pittige) buien over de Benelux, mogelijk met hagel en onweer. De wind is vandaag eerst zuid tot zuidoost en matig tot (aan zee) vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. Later ruimt de wind naar zuidwest tot west, in het noordwesten naar noordwest en wordt zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. Tijdens buien kunnen er windstoten voorkomen. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 3° in het noordoosten en 7° in het zuidwesten.

Vanavond en vannacht overheerst de bewolking. In het westen zijn er enkele opklaringen. Op een enkele bui aan de kust na blijft het droog. De wind draait naar het westen – in het noorden nog enige tijd noordwest – en neemt af naar zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. De temperatuur ligt tussen 2 en 6°.

Morgen

is het droog en zijn er wolkenvelden afgewisseld door opklaringen. Tegen de avond neemt de bewolking toe en later kan er in het noordwesten wat regen vallen. De wind is zuidwest en matig tot – aan zee – vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. De temperatuur ligt tussen 7° in het (noord)oosten en 11° in het zuidwesten.

De weerkaart voor zondag. Bron: Met Office

Zaterdag en zondag

Tussen Groenland en IJsland ligt een zeer diepe depressie – 926 hPa in de loop van zaterdag. Deze zorgt voor een zuidwestelijke aanvoer boven de Benelux waarmee extreem zachte lucht wordt aangevoerd. Zaterdag kan het plaatselijk 13° worden. Zondagmiddag zelfs 14 of 15°! Het record voor 16 februari in De Bilt staat op 13,3° (2019).

Wel neemt de kans op veel wind toe, mogelijk stormkracht en opnieuw windstoten aan de kust zondagavond en in de nacht naar maandag. Daarbij is het vaak bewolkt en valt er regen.

Volgende week 

Maandag blijft het winderig, vrij nat en aanvankelijk zacht. Na maandag wordt het frisser en nemen de neerslagkansen en de wind af.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland is eensgezind over de hoge temperaturen op vooral zondag. Daarna wordt het frisser.  Bron: Meteologix.

Ook morgen houden we je op de hoogte over het weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een mooie donderdag gewenst!

Fraaie Hollandse luchtend door Jolanda Bakker

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 609 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer