Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Een vore behorende bij depressie Wilma zorgt vandaag landinwaarts nog voor enkele regen- en onweersbuien. De wind waait uit het westen en het is tijdelijk minder warm. In de regio IJsland komt een hogedrukgebied tot ontwikkeling en dit hoog trekt volgende week weer naar Scandinavië. De temperaturen gaan dan weer omhoog en het wordt ‘gewoon’ weer zomers!

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon, maar ook (onweers)buien
Gisteren begonnen we de dag met zon, maar in het zuiden van de Lage Landen en hier en daar in het midden en later ook in het noordwesten van het land kwam het tot enkele buien en daarbij werd ook onweer waargenomen.

De buien trokken weer weg, maar al vrij snel kwamen nieuwe exemplaren tot ontwikkeling en regionaal kwam het met bakken tegelijk uit de lucht.

In Heerenveen stond het blank na een hoosbui. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.
Ook deze foto werd gemaakt door Albert Thibaudier in Heerenveen.

De temperatuur steeg naar 21 tot 24° in het westen en naar 25 tot 29 landinwaarts. Vlieland noteerde 20,6 en Terschelling 21,6°. De Bilt had met 24,0° de 21e warme dag van de maand. De hoogste temperaturen werden genoteerd in Nieuw Beerta met 29,2 en Twenthe met 29,4°. In België lagen de maxima tussen de 19 en 29° met in Kleine Brogel 28,6°.

In de ochtend kon je aan de wolkenlucht al zien dat er onweer zat aan te komen. Ton Wesselius maakte de foto.
Er was ook een kleine tuba te zien. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Deze prachtige foto, met onweersverklikkers, werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.
Annelies Lageschaar maakte deze fraaie collage.
Jolanda Bakker maakte ook een fraaie foto van een naderende bui.

Vandaag: grijs in het westen, (onweers)buien in het oosten
De vore behorende bij depressie Wilma boven Duitsland reikt tot over ons land. Vooral de oostelijke helft van het land krijgt te maken met buien en deze buien kunnen wederom gepaard gaan met onweer. Ook hagel, windstoten en veel regenwater in korte tijd behoren weer tot de mogelijkheden.

Elders schijnt de zon geregeld en is de kans op buien duidelijk kleiner. In de westelijke helft is het aanvankelijk grijs met nevel en laaghangende bewolking en op de stranden kon het wel eens lang grijs en nevelig blijven. Later op de dag komt ook op de stranden nog af en toe de zon tevoorschijn.

Langs de kust is er vandaag kans op nevel en laaghangende bewolking. Landinwaarts komt het tot buien en daarbij is ook onweer mogelijk. Bron: Kachelmannwetter.com

De temperatuur stijgt op de stranden naar maximaal 17-18°, elders in de kustgebieden wordt het 20 tot 22° en landinwaarts wordt het op deze eerste dag van de meteorologische zomer tussen de 23 en 27° met de hoogste temperaturen in het noordoosten. De wind waait bij dit alles uit het westen tot noordwesten en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met langs de oostgrens nog altijd kans op een enkele regen- of onweersbui. De temperatuur daalt naar 13 tot 16°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: hier en daar een bui
Morgen is er vrij veel bewolking, maar de zon zal ook af en toe schijnen. Verspreid over het land is een enkele bui mogelijk en vooral in het noordoosten kan daarbij nog altijd onweer voorkomen.

De wind waait zwak uit het westen en het wordt 18 tot 20° aan zee en 21 tot 23 landinwaarts. Prima temperaturen voor de diverse buitenactiviteiten in het eerste weekend van juni.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: langzaam weer oplopende temperaturen
Zondag gaan we geleidelijk profiteren van een uitloper van het IJslandse hogedrukgebied. Deze uitloper reikt tot over onze streken en daardoor wordt de buienkans onderdrukt. Helemaal droog blijft het nog niet, maar er zijn wel perioden met zon. De temperatuur is ook weer wat hoger en stijgt naar 19 tot 21° aan zee en naar 23-24 landinwaarts. De wind waait zwak en wordt geleidelijk noordelijk.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend breidt het hogedrukgebied zich geleidelijk naar Scandinavië uit. We schakelen dan weer over op een periode van zomerweer. De zon gaat weer flink schijnen, het blijft over het algemeen droog en er waait een oost tot noordoostenwind. Met die wind wordt weer warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur later in de week weer oploopt naar waarden richting of boven de 25°.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat duidelijk zien dat de temperatuur ook tijdens de eerste 10 dagen van juni ruim boven de norm blijft van 19°. Elke dag wordt de warme grens van 20° wel gehaald en later in de week wordt wellicht de kaap van 25° ook weer overschreden. Kortom: het blijft zomers!

De zonsondergang was weer erg fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen tot noordwesten en neemt vanmiddag toe naar 12-13 knopen. De windvlagen liggen rond de 16-17 knopen. De golfhoogte is 0,1 tot 0,2 meter en de temperatuur van het zeewater 16-17°.

Morgen waait de westenwind met zo’n 10 tot 12 knopen. De windvlagen liggen tussen de 17 en 19 knopen. De golfhoogte is 0,2 tot 0,3 meter bij 16-17°.

Hieronder nog een aantal foto’s van woensdag. Ze zijn te mooi om niet te delen…

Ron Schröder maakte deze prachtige foto in De Lutte, Twente.
Pieter Weinen maakte deze schitterende foto in de Groote Vlasroot te Veldhoven.
Peter van Lindenberg maakte deze prachtige foto van een ontwikkelende bui vanuit Vianen richting het zuiden.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de zaterdag verzorgen en ik ben er zondag weer. Voor nu een mooie dag, alvast een goed weekend en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 471 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier