Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren was het een prachtige Hemelvaartsdag. De zon scheen volop en werd alleen gehinderd door wat sluierwolken. In de Bilt werd het 26,3º. Op Texel was het ‘zomerweer’ met gisterenmiddag een zwakke wind(!), zon en enkele hoge wolken en 22,7°. De hoogste temperatuur werd gisteren in Zeeuws Vlaanderen gemeten, 28,7º. Voor De Bilt betekende dit de eerste zomerse dag van 2020 en de warmste Hemelvaartsdag sinds 1992. Toen werd het op de 28e mei 27,2º. 

Weerbericht                                                   

Vandaag trekt een koufront over de Benelux met buien en een aantrekkende zuidwestenwind. Daarmee wordt het zomerweer verdreven. Vanmiddag ligt de temperatuur tussen 15 en 20°. Het weekend verloopt licht wisselvallig wolken, opklaringen en vooral zaterdag in het noorden kans op een bui. Na het weekend wordt het onder invloed van een volgend hogedrukgebied opnieuw droog, (vrij) zonnig en met 20 tot 25° aangenaam weer.

Zonnig en vrijwel windstil weer gisteren in Heerenveen. Foto Albert Thibaudier

Gisteren

Begon de dag op veel plaatsen zonnig. Alleen in het noordoosten was het in de vroege ochtend plaatselijk nevelig. De temperatuur liep snel op naar 20 tot 25° op de Wadden en het noorden en 24 tot 29° in de rest van de Benelux. Doordat een hoogtetrog in de loop van de dag vanuit het westen naderde, verscheen er sluierbewolking en later ook wat lagere bewolking. In het binnenland ontstonden stapelwolken. De zuidoostenwind was zwak. Gisterenmiddag werd de wind veranderlijk en kwam de wind aan de kust van zee.

Afgelopen nacht

Verdwenen de stapelwolken en werd het overal vrij helder. In de loop van de nacht verscheen er vanuit het westen eerst hoge en later ook middelbare bewolking. In het noordwesten viel uit de bewolking een spatje regen. De wind draaide naar zuid tot zuidwest en was in het binnenland zwak, later matig. Aan zee nam de wind tegen zonsopkomst toe naar af en toe vrij krachtig. De temperatuur daalde  naar 12 tot 18°.

Ton Wesselius maakte deze foto van de drukte op de binnenwateren gisteren
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Trekt het koufront van een diepe depressie ten noordwesten van Ierland over de Benelux. Daardoor neemt de wind toe en valt er plaatselijk regen of een bui.

Op de meeste plaatsen is het vanochtend al bewolkt. In het noorden vallen vanochtend de eerste buien, mogelijk met onweer en behoorlijk wat regen in korte tijd. In de rest van de Benelux schijnt eerst zon door de sluierbewolking. Later wordt ook daar de bewolking dikker en valt er wat regen of een bui. Vanmiddag klaart het vanuit het westen op. De zuidwestenwind is vanochtend matig, 3 of 4 Bft., en neemt aan het eind van de ochtend aan de kust toe tot (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur loopt vanochtend vooral in het oosten nog op naar plaatselijk 28°. In het noorden en westen is het met 18 tot 24° minder warm. Vanmiddag daalt de temperatuur vanuit het westen overal naar 14 tot 20°.

Vanavond en vannacht

Trekken bewolking en buien naar het zuidoosten weg en klaart het overal op. In de loop van de nacht is er een afwisseling van (hoge) wolken en opklaringen. In het noordoosten is de bewolking dikker en daar kan wat regen of een bui vallen. De wind is zuidwestelijk en matig boven land, 3 of 4 Bft., Aan zee is de wind af en toe vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur ligt komende nacht tussen 9 en 14°.

Morgen 

Tussen een lagedrukgebied bij Schotland en hogedruk boven de Golf van Biskaje wordt met een westelijke stroming vochtige lucht aangevoerd. 

Zaterdag is er vooral in de ochtend bewolking. Zaterdagmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Doordat de lucht op hoogte afkoelt naar rond -25° (ongeveer 5 km hoogte), ontstaan er morgenmiddag makkelijk stapelwolken en kan er plaatselijk een bui vallen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft., en aan de zuidwestkust af en toe krachtig, 6 Bft. De temperatuur ligt morgenmiddag rond 19° maar aan zee is het met 15° wat frisser.

Zondag

Is er vooral in de ochtend in het noorden meer bewolking behorend bij een warmtefront boven de Noordzee. In het noord(oost)en kan ook wat regen of een bui vallen. Naar het zuiden toe is de invloed van een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje groter. Daardoor is er daar meer zon en blijft het droog. De temperatuur ligt tussen 13° in het noorden en 17 of 18° in het zuiden.

De weerkaart voor maandag. Bron: UKMO

Volgende week

Breidt het hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje zich uit tot over de Benelux. Daardoor neemt de wind geleidelijk af naar zwak tot matig en gaat uit noordelijke richtingen waaien. Overdag is er veel zon en wordt het 20 tot 25°. Tegen het eind van de week lijkt de kans op buien of regen toe te nemen als een klein lagedrukgebied over de Benelux gaat trekken.

Ook volgende week blijft het waarschijnlijk droog. Alleen komend weekend is er een kans op regen(buien).

De temperatuurpluim voor midden Nederland. Komend weekend ligt de temperatuur rond normaal voor deze tijd van mei. Begin volgende week loopt de temperatuur weer op tot boven de 20°.

Hoe het daarna verder gaat lees je in het volgende weerbericht op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel een goed weekend!

Jolanda Bakker legde de sluierwolken vast

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 518 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer