Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op deze eerste Pinksterdag zijn er flinke perioden met zon en het blijft overwegend droog. Morgen is weer een toenemende kans op buien en het wordt op beide dagen 18-22 graden. Vanaf dinsdag is het wisselvallig zomerweer met eerst temperaturen van 18-21 graden, vanaf donderdag loopt de temperatuur geleidelijk op.

Er stond gisteren veel wind met uitschieter lokaal tot meer dan 90 km/uur. Ton Wesselius maakte deze foto.

Op deze foto van Jolanda Bakker is ook goed te zien dat het wel herfst leek op de tweede zaterdag van juni.

Trijntje van den Berg maakte deze foto. De bomen hebben het zwaar de laatste dagen.

Het is op deze eerste Pinksterdag rustig weer met duidelijk minder wind dan gisteren. Gisteren haalde de wind soms uit naar meer dan 90 km/uur met in IJmuiden een zware windstoot van 96 km/uur. De wind is vandaag zwak en draait gedurende de dag van zuid naar noord.

De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog, alleen in het zuiden en zuidoosten kan een lokaal licht buitje ontstaan. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in de westelijke kustprovincies en naar 20-22 graden landinwaarts met de hoogste waarden langs de oostgrens.

Vanavond neemt de bewolking toe en vannacht is in de westelijke helft kans op buien. Elders is het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 11-13 graden.

Morgen zien we duidelijk meer bewolking. Er is sluierbewolking en later ontstaan stapelwolken. De kans op buien neemt dan ook toe en in de middag is lokaal ook onweer mogelijk.

De temperatuur is met 19 graden in het westen en 21-22 graden in het oosten van het land heel normaal voor de tijd van het jaar. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

De dagen daarna blijft het wisselvallig zomerweer. Dinsdag is het bewolkt en is kans op flink wat regen. Het wordt 18-21 graden. Ook woensdag blijft het niet droog en trekken buien over het land. Tussen de buien door schijnt ook zo nu en dan de zon. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden.

De temperatuur stijgt naar waarden rond de 20 graden. Dan weer erboven, dan weer eronder.

Vanaf donderdag lijkt het warmer te worden. De temperaturen komen dan veelal uit tussen de 20 en 25 graden. De grens met warme lucht ten oosten en koele zeelucht ten westen ligt dichtbij en de onzekerheid is dan ook groot. Op de grens van warm en koud is bovendien kans op de vorming van (zware) onweersbuien. We zullen het per dag moeten bekijken.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende tijd rond de 20 graden ligt. Dan weer wat erboven, dan weer wat eronder. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale temperaturen.

Ook herfstachtig weer op de zaterdagmarkt van Steenwijk. Albert Thibaudier maakte de foto.

Jan Snijders maakte deze foto op de A37 ter hoogte van Zwinderen.

Soms waren dreigende luchten te zien. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 408 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier