klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Op deze eerste Pinksterdag zijn er flinke perioden met zon en het blijft overwegend droog. Morgen is weer een toenemende kans op buien en het wordt op beide dagen 18-22 graden. Vanaf dinsdag is het wisselvallig zomerweer met eerst temperaturen van 18-21 graden, vanaf donderdag loopt de temperatuur geleidelijk op.

Er stond gisteren veel wind met uitschieter lokaal tot meer dan 90 km/uur. Ton Wesselius maakte deze foto.

Op deze foto van Jolanda Bakker is ook goed te zien dat het wel herfst leek op de tweede zaterdag van juni.

Trijntje van den Berg maakte deze foto. De bomen hebben het zwaar de laatste dagen.

Het is op deze eerste Pinksterdag rustig weer met duidelijk minder wind dan gisteren. Gisteren haalde de wind soms uit naar meer dan 90 km/uur met in IJmuiden een zware windstoot van 96 km/uur. De wind is vandaag zwak en draait gedurende de dag van zuid naar noord.

De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog, alleen in het zuiden en zuidoosten kan een lokaal licht buitje ontstaan. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in de westelijke kustprovincies en naar 20-22 graden landinwaarts met de hoogste waarden langs de oostgrens.

Vanavond neemt de bewolking toe en vannacht is in de westelijke helft kans op buien. Elders is het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 11-13 graden.

Morgen zien we duidelijk meer bewolking. Er is sluierbewolking en later ontstaan stapelwolken. De kans op buien neemt dan ook toe en in de middag is lokaal ook onweer mogelijk.

De temperatuur is met 19 graden in het westen en 21-22 graden in het oosten van het land heel normaal voor de tijd van het jaar. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

De dagen daarna blijft het wisselvallig zomerweer. Dinsdag is het bewolkt en is kans op flink wat regen. Het wordt 18-21 graden. Ook woensdag blijft het niet droog en trekken buien over het land. Tussen de buien door schijnt ook zo nu en dan de zon. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden.

De temperatuur stijgt naar waarden rond de 20 graden. Dan weer erboven, dan weer eronder.

Vanaf donderdag lijkt het warmer te worden. De temperaturen komen dan veelal uit tussen de 20 en 25 graden. De grens met warme lucht ten oosten en koele zeelucht ten westen ligt dichtbij en de onzekerheid is dan ook groot. Op de grens van warm en koud is bovendien kans op de vorming van (zware) onweersbuien. We zullen het per dag moeten bekijken.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende tijd rond de 20 graden ligt. Dan weer wat erboven, dan weer wat eronder. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale temperaturen.

Ook herfstachtig weer op de zaterdagmarkt van Steenwijk. Albert Thibaudier maakte de foto.

Jan Snijders maakte deze foto op de A37 ter hoogte van Zwinderen.

Soms waren dreigende luchten te zien. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 403 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer