Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: vandaag top, komende week duidelijk frisser
Het hogedrukgebied Ortrud ligt inmiddels boven het oosten van Europa, maar zorgt vandaag wel voor een super zondag. Met een zuidelijke stroming wordt zeer zacht lucht aangevoerd waarin de temperaturen oplopen naar waarden rond de 20° en meer.

Komende week wordt het duidelijk kouder, maar ook geleidelijk wisselvalliger met ook meer wind. Dat wisselvallige weer wordt ingeleid door depressie Marcel. Deze depressie ligt vandaag voor de Noorse kust en trekt de komende dagen Scandinavië in. Het bijbehorende zwakke koufront trekt morgen over onze streken. Depressie Marcel wordt halverwege de week gevolgd door een actiever systeem met vooral rond woensdag regen.

de weerkaart voor vandaag. Bron: Modellzentrale.de

Gisteren: wolkenvelden, maar in de middag steeds meer opklarend
Het was gisteren prima weer voor buitenactiviteiten. We begonnen met wolkenvelden en in het noordoosten spetterde het wat, maar elders bleef het droog. Al in de ochtend waren er in de zuidwestelijke helft opklaringen en in de middag breidde die opklaringen zich over het land uit. Uiteindelijk scheen de zon 1 tot 3 uur in de noordoostelijke helft en 6 tot 10 elders. De meeste zon vonden we in de zuidwestelijke helft met in Zeeland lokaal 12 uur zon.

De temperaturen stegen naar waarden tussen de 12 en 16° met in Westdorpe 16,0 en in Ell maximaal 16,1°. In België lagen de maxima tussen de 13 en bijna 20° met in Buzenol maximaal 19,7°.

ikzelf maakte deze lentefoto van de bloesem van de appelboom.
het was een prachtige dag met aanvankelijk ook nog wolkenvelden. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Vandaag: op en top lente!
Het is vandaag prachtig lenteweer. De zon schijnt volop, het blijft overal droog en bij niet meer dan een zwakke tot hooguit matige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar zeer aangename waarden. In het noorden wordt het een graad of 18, in het midden ongeveer 20 en in het zuiden kan het 21, lokaal 22° worden en in België lokaal nog een graadje meer. Kortom: een super zondag! Overigens heeft het afgelopen nacht aan de grond nog op uitgebreide schaal gevroren (Twenthe -5,1°) en in het oosten vroor het ook op neushoogte met in Heino -1,0°.

de maxima voor deze zondag. Bron: modellzentrale.de

Vanavond is het nog helder met om 20 uur nog temperaturen van 16 tot 18°. Aan het eind van de avond is het afgekoeld naar een graad of 13-14. Kortom: prima weer voor een BBQ. Komende nacht raakt het vanuit het noordwesten bewolkt, maar het blijft droog. Het koelt uiteindelijk af naar waarden tussen de 7 en 9°. De wind draait geleidelijk van zuid naar noordwest en neemt in kracht toe.

het was gisteren ook rustig weer met nagenoeg geen wind. De foto werd ontvangen van @SevereWeather_N
de zon ging ook weer erg fraai onder. Deze foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Morgen: wolkenvelden, maar ook geregeld zon
Morgen zijn er wolkenvelden, maar ook de zon zal nog steeds geregeld schijnen. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het binnenland is een lokaal buitje of wat licht gespetter niet uitgesloten. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en de temperaturen zijn duidelijk lager. De tempeaturen komen uit op 11-12° in het noordelijk en westelijk kustgebied en stijgen naar 13-14, lokaal 15 in het zuidoosten. In België wordt het van west naar oost 12 tot 15°.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag hebben we een mix van zon en wolken en opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige geleidelijk naar west draaiende wind daalt de temperatuur naar 2 tot 5°.

de verwachte weerkaart voor aanstaande donderdag. Bron: Modellzentrale.de

De rest van de week: wisselvallig en duidelijk kouder
De rest van de week is het wisselvallig lenteweer met naast geregeld zon ook wolkenvelden en periodiek regen of enkele buien. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot regelmatig krachtig van kracht en de temperaturen gaan naar beneden. Dinsdag wordt het nog 10° in het noorden en 14 in het zuiden, donderdag blijven de temperaturen steken bij waarden tussen de 9 en 12°.

Pluim:
Het één en ander is weer goed te zien aan onderstaande temperatuurpluim voor het midden van het land. Vandaag wordt het een graad of 20, maar vanaf morgen zijn de maxima duidelijk lager en de komende week blijft de temperatuur uitkomen op waarden veelal tussen de 10 en 12°. Ook volgende week met Pasen wordt het nog niet warmer.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De neerslagpluim voor de komende dagen is nog altijd droog, maar vanaf woenwsdag neemt de kans op regen toe.

De neerslagpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Daan weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik ben er dan dinsdag weer.

Ik zou zeggen: blijf het volgen, vertel het verder en breng iedereen op de hoogte van het dagelijkse weerpraatje voor de Lage Landen. Net als afgelopen winter is er ook de rest van het jaar elke dag een uitgebreid weerpraatje.

Ook deze prachtige lentefoto werd gemaakt door @SevereWeather_N

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10.000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20.000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Geniet van deze ZONdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is voorbij, maar niet getreurd, want ook de rest van het jaar gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk hier in de Lage Landen en ook andere interessante berichten. Blijf dan ook de ontwikkelingen volgen op Alpenweerman.nl.

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

summer or winter, be prepared!

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 268 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier