Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag een afwisseling van wolken en zon met in de ochtend nog regen in het oosten. De wind houdt zich vandaag en morgen overdag rustig. Morgenavond een – vooral aan de kust – tot hard toenemende wind en later regen. Ook zondag regen gevolgd door enkele opklaringen. Volgende week wordt het – onder een in kracht toenemende straalstroom – opnieuw wisselvallig en soms winderig weer.

Erica v. Leeuwen maakte deze foto van het regenachtige weer in Goes gisteren
Terwijl het in Roodeschool mooi weer was. Foto Meteo Roodeschool

Gisteren

Trok een lagedrukgebied net ten zuiden van Nederland langs naar het noordoosten. Daardoor viel er in de ochtend in het zuiden al regen. In het noorden en op de Wadden scheen een – waterig – zonnetje. In de loop van de dag en avond breidde de regen zich uit over heel de Benelux maar in het noordwesten en noorden bleef het vrijwel droog. Vooral in het zuiden regende het stevig door. De wind kwam uit oost tot zuidoost en was zwakt tot matig, in de middag aan zee af en toe vrij krachtig. De temperatuur lag tussen 4 en 7°.

Afgelopen nacht

Regende het nog lang door. Vooral in het zuiden en zuidoosten was het kletsnat. Later in de nacht trok de regen naar het oosten. De wind kromp naar noordelijke richtingen en was matig, aan de kust vrij krachtig. De temperatuur lag tussen 2 en 5°.

Grijs weer maar struiken in bloei. Foto Jolanda Bakker
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Een lagedrukgebied  boven het noorden van Duitsland houdt invloed op het weer in de Benelux.

Vandaag

Begint op de meeste plaatsen bewolkt. In het oosten en zuidoosten valt nog (mot)regen. In de loop van de dag komen in het (zuid)westen naast enkele buien ook opklaringen voor. De wind komt uit noord tot noordwest en is matig, 3 of 4 Bft., aan zee af en toe vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 6 en 9°, in hoog België rond 3°.

Vanavond en vannacht

Klaart het vanuit het noordwesten steeds verder op. In het westen is later in de nacht een enkele bui mogelijk. De wind krimpt naar west tot zuidwest en is zwak tot matig in het binnenland, 2 of 3 Bft., en matig aan de kust, 4 Bft. De temperatuur daalt naar 1 tot 5°. Plaatselijk kan het aan de grond licht vriezen en kunnen er mistbanken ontstaan. In combinatie met vorst aan de grond kan het glad worden!

Morgen

Start de dag vriendelijk doordat de Benelux onder een zwakke rug van hogedruk ligt. Er zijn opklaringen afgewisseld door wolken. In het noordwesten is morgenmiddag een kleine kans op een bui. Morgenavond neemt de bewolking op de nadering van een warmtefront toe. De wind is zuidwestelijk en matig, 3 of 4 Bft. Tegen de avond neemt de wind aan de kust toe naar krachtig of hard, 6 of 7 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 7 en 10°.

In de nacht naar zondag neemt de bewolking verder toe en tegen zondagochtend gaat het vanuit het westen regenen. De zuidwestenwind is in het binnenland matig, 4 Bft. Aan de kust en rond het IJsselmeer staat een krachtige tot harde wind, 6 of 7 Bft. De temperatuur ligt dan tussen 4 en 7°, in hoog België rond 2°.

Zondag

Regent het in de ochtend. De regen trekt naar het oosten en vanuit het westen volgen opklaringen afgewisseld door wolken en enkele buien. De wind is vooral in de ochtend aan de kust nog enige tijd hard, 7 Bft., later afnemend naar matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft., en komt uit het zuidwesten. Met 8 tot 12° is het vrij zacht.

Verwachte straalstroom 300 hPa (± 11km) voor volgende week woensdag. Bron: GFS

Volgende week

Richt de straalstroom haar pijlen weer op de Benelux na enkele dagen meer op het zuiden van Europa gericht te zijn geweest. Dat betekent voor ons weer toenemende wisselvalligheid met perioden met regen en buien afgewisseld door drogere momenten met zon. Vooral komende dinsdag kan er veel wind zijn. De temperatuur ligt komende week rond de 10°, wat ongeveer normaal is voor de tweede week van Maart.

De kans grafiek voor de neerslag toont eigenlijk alleen voor vandaag droog weer. Daarna alle dagen een (grote) kans op neerslag en dus wisselvallig weer. Bron: Alpenweerman.nl.

 

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat de temperatuur langzaam oplopen richting de 10°. Na het midden van volgende week een lichte daling van de temperatuur. Bron: Meteologix.

Maandag een nieuw weerbericht op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een mooi weekend!

De Dinkel weer binnen haar oevers maar nog wel natte weilanden. Foto Tonny Morsink

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 936 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier