Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Een vrij diep lagedrukgebied trekt van Groot-Britannië richting Scandinavië over de Noordzee. Omdat het lagedrukgebied diep is, is de luchtdrukgradiënt groot. Als gevolg hiervan hebben we te maken met een stormachtige wind, aan de noordwestkust kan er zelfs even storm staan! Na vandaag trekt het lagedrukgebied door naar het noorden en zitten we in een weststroming, welke voor wisselvallig weer zorgt.

De weerkaart voor vandaag van het KNMI. De isobaren liggen dicht bij elkaar. Dit betekent dat de luchtdrukgradiënt groot is en er veel wind staat.

Gisteren: buiige neerslag, in Amsterdam windhoos!

Gisteren trok een gebied met buiige neerslag over het land. In de middag klaarde het op en brak de zon af en toe door. In de avond kwamen in het westen en noorden weer enkele (onweers)buien voor, in het centrum van Amsterdam vormde zich zelfs een kleine tornado! Ook op andere plekken in Noord-Holland (langs het IJsselmeer) werd schade gemeld die mogelijk in verband stond met een windhoos. In Luxemburg werd zelfs een zwaardere tornado waargenomen. De maximumtemperatuur liep uiteen van 20 graden in het noordoosten tot 26 graden in het zuiden.

Vandaag: stormachtig, lokaal storm!

Deze ochtend neemt de wind snel in kracht toe. Er komen enkele buien voor, verder wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Tegen het eind van de ochtend neemt windkracht toe naar 4-6 Beaufort over land. Aan de kust en boven het IJsselmeer waait het zelfs hard tot stormachtig (7-8 beaufort) en in het uiterste noordwesten komt het mogelijk zelfs even tot storm (windkracht 9). De zwaarste windstoten komen ook voor op de westelijke Wadden en in Noord-Holland. Hier zijn windstoten van 90-110 km/uur mogelijk. In het binnenland zijn stoten tot 75 km/uur mogelijk. Later vandaag is er meer ruimte voor de zon. Hoewel het door de wind niet warm aanvoelt, stijgen de maxima toch nog naar 21-25 graden. In de avond neemt de wind af.

Ook morgen staat er nog een vrij stevige wind, 4 tot 6 Beaufort. De hardste wind is uiteraard voor de kustgebieden. Een tijdelijke windkracht 7 op de Wadden is niet uitgesloten. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 24 graden. Het weerbeeld bestaat uit afwisselend wolkenvelden en zon, lokaal ontstaat er ook een bui.

Volgende week: wisselvallig, koel

Volgende week blijft het wisselvallig. Bewolkte en zonnige perioden wisselen elkaar af, en ook is er dagelijks kans op buien. hierbij is onweer niet uitgesloten. De temperatuur ligt iets onder het langjarig gemiddelde: het wordt 18-22 graden. De daling in temperatuur is mooi te zien in de pluim hieronder, evenals de kans op buien: de neerslagpluim laat een zeer onregelmatig beeld zien.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI. De temperatuur daalt en ligt komende week onder het langjarig gemiddelde.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI. De zondag verloopt overwegend droog. Na het weekend is neemt de kans op neerslag weer toe, te zien aan de pieken in de pluim.
De 15-daagse zon-/bewolkingverwachting van het KNMI.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

Een prachtige zonsopkomst met ochtendmist bij Jannes Wiersema.
Na regen komt zonneschijn – Jolanda Bakker.
(Visited 578 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier