klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vanmiddag en vanavond valt flink wat regen en lokaal kan 30-40 mm vallen. Voordat het zover is schijnt in het noorden vanmiddag nog de zon en warmt het nog aardig op. Ook morgen, tweede pinksterdag, valt lokaal weer veel regen. Onder invloed van een diepe depressie bij IJsland is het ook de rest van de week sterk wisselvallig weer. De temperaturen zijn redelijk normaal voor de tijd van het jaar, maar zijn voor het gevoel wel wat gematigd voor juni.

De neerslag van deze zondag hangt samen met een actieve depressie die over Duitsland naar het noorden trekt. Vanmiddag ligt de kern van het laag ter hoogte van Limburg, aan het begin van de nacht wordt de depressie ter hoogte van Groningen verwacht. De wind zal hierdoor gaan draaien. Aanvankelijk waait er een noordoostelijke wind, vanavond draait de wind naar het westen.

De weerkaart voor komende nacht met daarop de depressie ter hoogte van Groningen.

Lokaal veel regen en ook onweer

In de neerslagzone die vanuit het zuiden over het land trekt zit zo nu en dan een onweersbui verscholen. De buien zullen tergend langzaam over het land trekken en daardoor kan het lokaal flink wat regenwater vallen. Door het buiige karakter van de neerslag valt lang niet overal net zoveel neerslag. De ene plek is (veel) natter dan de andere en andersom. Er valt dan ook niet precies aan te geven welke plaatsen als natste uit de bus komen. Dat er potentie is voor veel regen staat wel vast. De temperatuur loopt vandaag op naar 20 tot 23 graden, maar langs de kust is het wat frisser. Vanmiddag in de regen zal de temperatuur enkele graden dalen.

Ook morgen kan er nog flink wat regenwater vallen. Het lagedrukgebied draait via de Duitse Bocht meer de Noordzee op waardoor de neerslagzone als het ware opnieuw ons land indraait. Met name maandagmiddag en een deel van de avond kan het dan weer enige tijd flink plenzen en zullen de regenmeters lokaal weer overuren maken. Met name dieper landinwaarts is ook onweer mogelijk. De wind waait morgen uit het westen, is meest matig en daardoor wordt het niet warmer dan 16-17 graden in het westen en 20-21 in het zuidoosten. In het midden van het land is het veelal een graad of 18.

De verwachte weerkaart voor vrijdag. Daarop verschijnt de diepe depressie in het zeegebied tussen IJsland en Schotland. Het zorgt bij ons voor een wisselvallige zuidwestelijke stroming.

Wisselvallige periode

De rest van de week en feitelijk ook in het komende weekend bepaalt een westelijke stroming ons weerbeeld. De oorzaak daarvan is een lagedrukgebied welke vanuit het zeegebied tussen IJsland en Schotland naar Noorwegen trekt. Kort gezegd betekent dit bij ons wisselvallig juniweer. Dagelijks is de neerslagkans groot, maar niet elke dag is het kommer en kwel. Er zijn ook zeker droge(re) dagen met geregeld zonneschijn. Zoals het nu laat aanzien zullen met name dinsdag en vrijdag overwegend droog verlopen met zonneschijn. Vooral woensdag/donderdag, maar ook in het weekend zijn de neerslagkansen groot.

Verder is het aanvankelijk koel met dinsdag maxima van 17 tot 20 graden. Woensdag is het 18-21 graden, maar later in de week warmt het wat op en dat hebben we vooral te danken aan een zuidwestelijke wind. Vrijdag is het van west naar oost 21 tot 24 graden. In het weekend gaat het kwik dan weer iets terug, maar met maxima van 20 tot 23 graden is de temperatuur prima voor juni.

Tot slot de pluim

De pluim laat zien dat de temperatuur morgen duidelijk lager is dan vandaag. Daarna krabbelt het kwik weer op en later in de week komen we weer boven 20 graden uit. Vervolgens is het pluimgemiddelde 20-21 graden en dat zijn hele normale temperaturen voor juni.

Bron: Weerplaza.nl

Dit was het voor nu. Fijn Pinkteren en graag tot een volgende keer.

Omslagfoto: Ton Wesselius

(Visited 522 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer