Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen weet zachte lucht ons weer makkelijk te vinden. Daarbij is het bewolkt en valt met name morgen en donderdag enige tijd regen. Vanaf vrijdag wordt iets minder zachte lucht aangevoerd, maar ook dan blijft het kwik ruim boven de norm voor januari. Wel nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon.

Erica van Leeuwen maakte gisterochtend deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.

Mix van wolken en zon

Na nachtelijke regen is het vandaag droog. In het zuidoosten is het meest bewolkt, elders is het nevelig en plaatselijk komt mist voor. Gaandeweg de dag breekt de zon door en dan vooral in het noorden en westen van het land. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt langzaam in kracht toe en wordt matig boven land en vrij krachtig aan zee. Bij de Wadden wordt de zuidwester krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar maximaal 8-9, lokaal in het westen 10 graden en daarmee is het opnieuw zachter dan gebruikelijk. Normaal is begin januari een graad of 5.

Vanavond neemt de bewolking weer toe en later stijgt in het westen en noordwesten de kans op regen. In de nacht naar woensdag neemt overal de kans op regen toe. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Bij de Wadden wordt de wind hard, windkracht 7. De temperatuur daalt niet of nauwelijks. Aan het begin van de nacht is het 6-7 graden, tegen de ochtend is het al 8-10 graden.

Twee zeer zachte dagen

Morgen wordt een zeer zachte dag voor de tijd van het jaar. De temperatuur stijgt naar 11 graden in het noorden en naar 13 in het zuiden. Het landelijk record voor 8 januari is 12,9°. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. De zuidwestenwind waait matig boven land en vrij krachtig aan zee.

Na een zeer zachte nacht met temperaturen van 7 graden in het noorden en 11 in het zuiden, wordt het donderdag opnieuw een zeer zachte dag. In het noorden wordt het 10 graden en in het zuiden 13, lokaal 14. De bewolking heeft wederom de overhand en vooral in de ochtend en het eerste deel van de middag valt enige tijd regen.

In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen droog. De wind waait uit het zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land is de zuidwester vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Jolanda Bakker maakte deze foto op een zonnige maandag.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Vanaf vrijdag rustig en meest droog weer

Vrijdag is er een mix van zon, wolken en lokaal een bui. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is duidelijk in kracht afgenomen. De temperatuur is wat lager, maar met 7-9 graden nog steeds te hoog voor de tijd van het jaar.

In het weekend is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog en de temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Ook na het weekend is geen zicht op winterweer. Het blijft overwegend droog en rustig weer met temperaturen tussen 8 en 10 graden.

De temperatuurpluim voor de komende tien dagen. Bron: meteologix.com
Met de zon erbij en de nu al lokaal bloeiende narcissen lijkt de lente wel heel snel te beginnen. Jolanda Bakker maakte de foto
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 654 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier