klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie: Het hogedrukgebied waar we gisteren van profiteerden wordt vervangen voor een lagedrukgebied. De kern ligt vanmiddag boven de Benelux en gaat voor wisselvalliger weer zorgen de komende periode. Vandaag vanuit het zuiden buien met kans op onweer en lokaal veel neerslag.

Weerkaart voor dinsdagmiddag. De kern van een lagedrukgebied met bijbehorende fronten ligt boven de Benelux. Bron: DWD

Zon gaat het afleggen

Gisteren was er volop ruimte voor de zon in Nederland en liepen de temperaturen op naar zo’n 20 graden aan de kust tot boven de 25 graden meer landinwaarts. De zonneschijn en warme temperaturen van gisteren gaan we vandaag en de komende dagen even wat minder zien.

Steeds actievere buien met kans op onweer

Vandaag is er in de vroege ochtend nog wat ruimte voor de zon en waait er een zwakke oostenwind. Maar vanuit het zuiden zal de bewolking in de ochtend snel dikker worden en de eerste neerslag is al in België te vinden. In de loop van de ochtend bereikt de eerste neerslag het Zuiden van Nederland. De neerslag breidt zich in de loop van de dag steeds verder uit richting het noorden. In het noorden blijft er dan ook langer ruimte voor de zon bestaan.

De buien activeren meer in de middag en dan kan er ook onweer voorkomen. Lokaal kunnen deze buien toch redelijk pittig uitvallen. Goed de radar in de gaten houden dus! Vanuit het zuiden wordt het in de loop van de avond droger, maar kan er in de nacht nog steeds een bui vallen. Lokaal kan er tot morgenochtend, en dan vooral in het noorden, flink wat neerslag vallen: 20-40 mm is niet uitgesloten! Elders valt er afhankelijk hoe de buien precies trekken een aantal millimeter.

De temperatuur loopt overdag op naar zo’n 20 tot 22 graden. Zeker in het noordoosten en oosten kan er bij voldoende zonneschijn de 24 graden gehaald worden. Tijdens de buien kan het behoorlijk afkoelen met een aantal graden. In de nacht koelt het bij opklaringen af naar zo’n 9 graden, elders wordt het rond de 12 graden. De wind is over het algemeen matig en waait onder invloed van het lagedrukgebied uit diverse richtingen in de Benelux (zie afbeelding). In de noordelijke kustregio kan de wind nog wel even goed aantrekken in de avond vanuit het Noorden.  Tijdens de wat grotere buien kunnen er stevige windstoten voorkomen.

De windkaart voor 10 meter hoogte voor vanmiddag. Wanneer de kern van het lagedrukgebied boven Nederland ligt  is mooi te zien hoe de wind om de kern heen waait tegen de klok in. Bron: Kachelmannwetter

Ook komende dagen wisselvallig

Na vandaag zijn we nog niet af van de neerslag en blijft het wisselvallig met behoorlijk wat bewolking. We blijven namelijk even onder invloed van lagedrukgebieden, waardoor er geregeld neerslag zal vallen. Vooral aan de kust kan de wind zo nu en dan behoorlijk aantrekken. Deze draait in de loop van deze week van noord naar westelijk. De temperatuur komt dan ook rond de 20 graden uit deze week met geregeld neerslag, maar zo nu en dan zal de zon ook zeker te zien zijn.

De neerslagberekeningen voor de komende dagen van diverse modellen voor de Bilt. De komende dagen met vooral morgen behoorlijk wat neerslag. Bron: Kachelmannwetter
De berekeningen volgens diverse modellen voor de temperatuur voor de Bilt. Komende week komen de temperaturen naar verwachting net op of onder de 20 graden te liggen. Bron: kachelmannwetter

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Me

(Visited 476 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer