Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

Het hogedrukgebied Hannelore ligt met de kern ten zuiden van onze streken en zorgt voor rustig weer. Het is ook meest droog, maar omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt worden er wel vrij veel wolkenvelden aangevoerd. Daardoor is het de komende tijd niet zonovergoten, maar stap voor stap gaat wel het kwik omhoog.

Ook op deze dinsdag zijn er wolkenvelden, maar zeker vanochtend zijn er ook flinke perioden met zon. Vanmiddag is de bewolking dik genoeg en is er lokaal een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur, die afgelopen nacht op veel plaatsen daalde tot onder nul, stijgt vanmiddag naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden van het land en in België. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maximaal een graad of 7. De wind waait zwak en draait van zuid naar west.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij weinig wind daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden.

De dag begon zeer fraai met deze zonsopkomst in Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
In de ochtend kwam het nog tot maartse buien. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Weerpraatje

Het hogedrukgebied Hannelore zorgt vandaag en de komende dagen voor rustig weer. Omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt, wordt er wel vrij veel bewolking vanaf de Noordzee aangevoerd en soms trekt er ook een zwakke storing mee.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar het kwam ook nog tot buien en deze waren soms maarts van karakter en gingen gepaard met hagel en lokaal onweer. De zon scheen 6 tot 9 uur en er viel 1 tot 4 en in het noordoosten 6 millimeter. De temperatuur steeg naar 9 tot 10 graden met op Vlieland 8,4 en in Ell 10,3 graden. In België werd het 4 tot 11 graden met op de Mont Rigi 4,2 en in Kleine Brogel 10,8 graden.

Afgelopen nacht was het helder en bij weinig wind vroor het licht met minima tot -4 graden. Aan de grond vroor het zelfs matig met in Eindhoven en Volkel -6 graden.

De verwachte weerkaart voor later deze week volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Dankzij het hogedrukgebied Hannelore boven het Europese vasteland, met de kern ten zuiden van onze streken, blijft het morgen (start lente om 22:58 uur) tot en met vrijdag rustig voorjaarsweer met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. Zwakke storingen zorgen niet alleen voor meer bewolking, maar soms ook voor wat gespetter. Over het algemeen is het deze week droog en vooral vrijdag zal de zon wat langer en vaker schijnen.

De temperatuur gaat omhoog van 12 tot 14 graden morgen naar 13 tot 17, lokaal 18 van noordwest naar zuidoost op vrijdag.

In de loop van het weekend krijgen we een nieuw hogedrukgebied. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend komt er vanaf de Atlantische Oceaan een nieuw hogedrukgebied onze kant op. Ook bij dit hoog zal de kern ten zuiden van onze streken komen en aan de noord(oost)flank daarvan stroomt, met een noordwestelijke stroming, minder zachte lucht naar onze streken. Mogelijk trekt er in deze stroming ook een koufront mee die op zaterdag voor wat regen of enkele buien kan zorgen. De temperatuur blijft in de dubbele cijfers en stijgt naar 10 graden in het noordwesten en 15 in het zuidoosten.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat stijgen naar waarden rond of (iets) boven de 15 graden op vrijdag. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De dag eindigde zeer fraai. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 422 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer