Advertentie 

Weerbericht

Het hogedrukgebied Hannelore ligt met de kern ten zuiden van onze streken en zorgt voor rustig weer. Het is ook meest droog, maar omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt worden er wel vrij veel wolkenvelden aangevoerd. Daardoor is het de komende tijd niet zonovergoten, maar stap voor stap gaat wel het kwik omhoog.

Ook op deze dinsdag zijn er wolkenvelden, maar zeker vanochtend zijn er ook flinke perioden met zon. Vanmiddag is de bewolking dik genoeg en is er lokaal een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur, die afgelopen nacht op veel plaatsen daalde tot onder nul, stijgt vanmiddag naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden van het land en in België. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maximaal een graad of 7. De wind waait zwak en draait van zuid naar west.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij weinig wind daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden.

De dag begon zeer fraai met deze zonsopkomst in Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
In de ochtend kwam het nog tot maartse buien. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Weerpraatje

Het hogedrukgebied Hannelore zorgt vandaag en de komende dagen voor rustig weer. Omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt, wordt er wel vrij veel bewolking vanaf de Noordzee aangevoerd en soms trekt er ook een zwakke storing mee.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar het kwam ook nog tot buien en deze waren soms maarts van karakter en gingen gepaard met hagel en lokaal onweer. De zon scheen 6 tot 9 uur en er viel 1 tot 4 en in het noordoosten 6 millimeter. De temperatuur steeg naar 9 tot 10 graden met op Vlieland 8,4 en in Ell 10,3 graden. In België werd het 4 tot 11 graden met op de Mont Rigi 4,2 en in Kleine Brogel 10,8 graden.

Afgelopen nacht was het helder en bij weinig wind vroor het licht met minima tot -4 graden. Aan de grond vroor het zelfs matig met in Eindhoven en Volkel -6 graden.

De verwachte weerkaart voor later deze week volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Dankzij het hogedrukgebied Hannelore boven het Europese vasteland, met de kern ten zuiden van onze streken, blijft het morgen (start lente om 22:58 uur) tot en met vrijdag rustig voorjaarsweer met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. Zwakke storingen zorgen niet alleen voor meer bewolking, maar soms ook voor wat gespetter. Over het algemeen is het deze week droog en vooral vrijdag zal de zon wat langer en vaker schijnen.

De temperatuur gaat omhoog van 12 tot 14 graden morgen naar 13 tot 17, lokaal 18 van noordwest naar zuidoost op vrijdag.

In de loop van het weekend krijgen we een nieuw hogedrukgebied. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend komt er vanaf de Atlantische Oceaan een nieuw hogedrukgebied onze kant op. Ook bij dit hoog zal de kern ten zuiden van onze streken komen en aan de noord(oost)flank daarvan stroomt, met een noordwestelijke stroming, minder zachte lucht naar onze streken. Mogelijk trekt er in deze stroming ook een koufront mee die op zaterdag voor wat regen of enkele buien kan zorgen. De temperatuur blijft in de dubbele cijfers en stijgt naar 10 graden in het noordwesten en 15 in het zuidoosten.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat stijgen naar waarden rond of (iets) boven de 15 graden op vrijdag. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De dag eindigde zeer fraai. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 425 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

Winter in Morzine

Winter in Morzine 

Ga deze winter naar Morzine. Een traditioneel gezellig dorp in het hart van 600 km skipistes in de Portes du Soleil. Levendig nachtleven, gevarieerde pistes en activiteiten om iedereen te vermaken!. Lees meer