Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weerbericht

Het hogedrukgebied Hannelore ligt met de kern ten zuiden van onze streken en zorgt voor rustig weer. Het is ook meest droog, maar omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt worden er wel vrij veel wolkenvelden aangevoerd. Daardoor is het de komende tijd niet zonovergoten, maar stap voor stap gaat wel het kwik omhoog.

Ook op deze dinsdag zijn er wolkenvelden, maar zeker vanochtend zijn er ook flinke perioden met zon. Vanmiddag is de bewolking dik genoeg en is er lokaal een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur, die afgelopen nacht op veel plaatsen daalde tot onder nul, stijgt vanmiddag naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden van het land en in België. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maximaal een graad of 7. De wind waait zwak en draait van zuid naar west.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij weinig wind daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden.

De dag begon zeer fraai met deze zonsopkomst in Roelofarendsveen. Ton Wesselius maakte de foto.
In de ochtend kwam het nog tot maartse buien. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Weerpraatje

Het hogedrukgebied Hannelore zorgt vandaag en de komende dagen voor rustig weer. Omdat de stroming aan de noordflank van het hoog uit het westen komt, wordt er wel vrij veel bewolking vanaf de Noordzee aangevoerd en soms trekt er ook een zwakke storing mee.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar het kwam ook nog tot buien en deze waren soms maarts van karakter en gingen gepaard met hagel en lokaal onweer. De zon scheen 6 tot 9 uur en er viel 1 tot 4 en in het noordoosten 6 millimeter. De temperatuur steeg naar 9 tot 10 graden met op Vlieland 8,4 en in Ell 10,3 graden. In België werd het 4 tot 11 graden met op de Mont Rigi 4,2 en in Kleine Brogel 10,8 graden.

Afgelopen nacht was het helder en bij weinig wind vroor het licht met minima tot -4 graden. Aan de grond vroor het zelfs matig met in Eindhoven en Volkel -6 graden.

De verwachte weerkaart voor later deze week volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Dankzij het hogedrukgebied Hannelore boven het Europese vasteland, met de kern ten zuiden van onze streken, blijft het morgen (start lente om 22:58 uur) tot en met vrijdag rustig voorjaarsweer met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. Zwakke storingen zorgen niet alleen voor meer bewolking, maar soms ook voor wat gespetter. Over het algemeen is het deze week droog en vooral vrijdag zal de zon wat langer en vaker schijnen.

De temperatuur gaat omhoog van 12 tot 14 graden morgen naar 13 tot 17, lokaal 18 van noordwest naar zuidoost op vrijdag.

In de loop van het weekend krijgen we een nieuw hogedrukgebied. Bron: wetterzentrale.de

In het weekend komt er vanaf de Atlantische Oceaan een nieuw hogedrukgebied onze kant op. Ook bij dit hoog zal de kern ten zuiden van onze streken komen en aan de noord(oost)flank daarvan stroomt, met een noordwestelijke stroming, minder zachte lucht naar onze streken. Mogelijk trekt er in deze stroming ook een koufront mee die op zaterdag voor wat regen of enkele buien kan zorgen. De temperatuur blijft in de dubbele cijfers en stijgt naar 10 graden in het noordwesten en 15 in het zuidoosten.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat stijgen naar waarden rond of (iets) boven de 15 graden op vrijdag. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De dag eindigde zeer fraai. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 423 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer