Advertentie 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Daryl staan we aan de vooravond van een (lange) periode van stabiel zomerweer. De stroming wordt geleidelijk continentaal en het wordt met de dag warmer. Aanvankelijk is het aangenaam, maar richting en in het weekend wordt het mogelijk heet. Hoe en wat zien we tegen die tijd wel.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: steeds meer zon
Gisteren begonnen we met vrij veel bewolking, maar gaandeweg de dag klaarde het steeds meer op en uiteindelijk scheen op heel veel plaatsen de zon volop. Alleen in het noordoosten bleef het grijs en grauw met hardnekkige bewolking.

De temperatuur steeg naar 17° in het noorden en naar 23-24 in het zuiden van het land. De uitersten waren Lauwersoog met 16,9 en Gilze-Rijen met 23,8°. In België waren de uitersten Mont-Rigi met 17,4 en Kleine Brogel 24,5°.

Deze prachtige zomerse foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ook bij Aad Hogenboom in Roelofarendsveen trokken de wolken weg en scheen de zon.
Een prachtige zomerse foto uit Friesland van Albert Thibaudier.

Vandaag: perioden met zon
De zon schijnt op deze dinsdag flink, maar er is ook hoge bewolking zichtbaar. In het noorden van het land en op de Wadden kan opnieuw lage bewolking voorkomen.

Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noordenwind. De temperatuur stijgt naar 17 tot 19° op de Wadden en in het noorden, naar 21 tot 23 in het midden en naar 24, lokaal 25 in het zuiden van het land. In België liggen de maxima tussen de 20° aan zee en 25 in Belgisch Limburg.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het opnieuw droog. Het koelt af naar 10 tot 12°.

Morgen: perioden met zon
Morgen schijnt de zon ook weer flink, maar is ook wat (hoge) bewolking zichtbaar. Het blijft wederom droog en er waait een overwegend matige noordoostenwind.

De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 22° in het noordwesten en naar 28, lokaal 29 in het zuidoosten. Op de Wadden wordt het maximaal een graad of 20.

de verwachte weerkaart voor later deze week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Na morgen blijft het zomers onder de vleugels van hogedruk. Het blijft dan ook droog en de zon schijnt flink, maar er trekt soms ook wat (hoge) bewolking over de Lage Landen.

De temperatuur stijgt donderdag naar 25 tot 29 en vrijdag kan het in het zuidoosten lokaal 30° worden. Door een meest noord tot noordoostenwind zal de temperatuur op de Wadden en in het noorden en noordwesten blijven steken bij een aangename 22 tot 24°.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

In het weekend komt de stroming uit het oosten en kan de temperatuur nog verder oplopen naar tropische waarden. Vooral landinwaarts kan het dan 30 tot 32° worden. In het noorden en westen wordt het dan 28-29°. Tegen die tijd maar eens kijken hoe heet het daadwerkelijk zal gaan worden…

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur de komende 10 dagen stijgt tot boven de 20°. Sterker nog: op de meeste dagen wordt het 25° en meer en vanaf het weekend kan het zelfs tropisch worden. Later volgende week vertoont de pluim weer een lichte daling, maar dat is helemaal nog ver weg.

Het is op veel plaatsen kurkdroog zoals hier in het westen van het land. De greppels staan droog. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook deze droge foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden en waait over land met 8 tot 11 en aan zee met 15 knopen. De windvlagen zijn over land 10 tot 13 en aan zee 16-17 knopen. De golfhoogte is 0,4 tot 0,6 meter.

Morgen waait de wind uit het noordoosten met over land 5 tot 7 en aan zee met 7 tot 9 knopen. De windvlagen zullen niet veel hoger uitkomen.

Arno van Brakel maakte ook deze zonnige foto.
Peter van Lindenberg maakte deze foto in Loosdrecht.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Maarten weer verder naar de zomerse weerkaarten en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 328 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier