klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ook dit weekend is het op en top zomerweer. De komende dagen blijft het zeer warm en droog, De zondag is iets koeler. Een sterke zuidelijke stroming zorgt begin volgende week opnieuw voor tropische temperaturen. Halverwege de week gaat het weer veranderen en gaan er buien vallen met op vrijdag mogelijk stormachtig weer. Daarbij daalt de temperatuur naar meer normale waarden voor de tijd van het jaar.

Gisteren was het warm en zonnig. In De Bilt werden tropische waarden bereikt wat betekent dat als het zo warm blijft als verwacht, we met een 2de landelijke hittegolf te maken gaan krijgen. Op de meeste plaatsen was het vanochtend helder en koelde het af naar temperaturen rond de 15 a 17 graden. In het noorden waren er nog enkele wolkenvelden door een uitloper van een zwak koufront. Door de hoge zeewater temperatuur boven de 20 graden koelde het aan de kustplaatsen het minst af.
Op de satellietfoto van gisteren was te zien hoe droog en zonnig het weer was in de Benelux. Ook de komende dagen blijft het nog droog en zonnig (foto: NASA WorldView)
Vandaag zijn er flinke perioden met zon met in het noorden van het land eerst wolkenvelden. In het binnenland ontstaan vanmiddag enkele stapelwolken en lopen de temperaturen daar op tot boven de 30 graden. Aan de kust is het iets koeler en ligt de temperatuur rond de 25 graden. Er waait een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In de avond blijft het droog en de temperatuur daalt naar een graad of 15.
De zeewatertemperatuur is hoog en ligt langs de Nederlandse kust inmiddels boven de 20 graden. Hierdoor koelt het aan de kustplaatsen ’s nachts maar langzaam af (kaart: DMI, via severe-weather)

Morgen, de zondag is een koelere dag en ligt de temperatuur lager. Aan de kust ligt deze rond de 24 graden en zal in het binnenland op de meeste plaatsen onder de 30 graden blijven steken. In de middag ontstaan landinwaarts enkele stapelwolken en is er iets minder ruimte voor de zon. Daarbij waait een zwakke tot matige noordenwind en voelt het aangenaam aan.

Maandag en dinsdag beloven opnieuw een aantal zonnige en tropisch hete dagen te worden. In De Bilt moet de temperatuur nog op 1 dag uitkomen op 30 graden voor we echt kunnen spreken van een 2de hittegolf. Een sterke zuidwestelijke stroming zorgt voor de aanvoer van zeer warme lucht, ook wel ‘Spaanse Pluim’ genoemd. De hitte waar Spanje en Portugal op dit moment mee te maken hebben komt ook onze kant op. Dinsdag worden temperaturen verwacht die op kunnen lopen tot 34 graden bij ons!

Zeer warme lucht wordt de komende dagen aangevoerd vanuit Spanje en Portugal. Deze ‘Spaanse Pluim’ zorgt op maandag en dinsdag voor hoge temperaturen in de BeNeLux (Temp. afwijking 850hPa, GFS)


Een sterke zuidwestelijke stroming zorgt begin volgende week voor hoge temperaturen bij ons, met de meest tropische waarden op dinsdag (GFS, dinsdag 7 aug.) 

Op dinsdag worden temperaturen verwacht die op kunnen lopen tot 34 graden bij ons (GFS, dinsdag 7 aug.) 

Vanaf woensdag krijgen we te maken met een weeromslag. De kans op regen- en stevige onweersbuien neemt toe en het wordt een stuk minder warm.  Vooral Nederland dat op de grens ligt van warme en koude lucht zorgt voor veel energie in de atmosfeer (vaak uitdrukt in CAPE) dat zorgt voor hoge onweerskansen.

Op woensdag neemt de kans op regen- en onweersbuien sterk toe. In heel het land kunnen stevige buien gaan vallen (CAPE met neerslag verwachting, GFS).

Een afgesnoerd Lagedrukgebied zorgt vrijdag voor veel wisselvalligheid en stevige wind. (GFS, vrijdag 10 aug.)

De vrijdag belooft een zeer wisselvallige en mogelijk stormachtige dag te worden. Een lagedrukgebied boven de Noordzee zorgt voor een noordwest tot westelijke stroming met koelere lucht. Daarbij neemt de windsnelheid flink toe. Ik verwacht dat er deze dag vooral uitgekeken moet worden voor omvallende bomen. Met de droogte staan deze minder stevig en de kans is groot dat dit tot veel schade kan leiden met deze plotselinge weersverandering.


Op vrijdag kans op stevige wind (bron: KNMI/ECMWF)

Zondag iets koeler, Maandag en dinsdag nog warm. Daarna afkoeling en meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar.  (bron: KNMI/ECMWF)

Kortom, de zondag wordt het iets koeler. Daarna hebben te maken met nog een aantal tropische dagen. Halverwege de week gaan temperaturen omlaag met daarbij soms zeer wisselvallig en stormachtig weer. De dagen daarna zitten we op meer normale temperatuurwaarden met af en toe ook buien. Er zijn echter ook scenario’s die laten zien dat het wisselvallige weer slechts tijdelijk zal zijn.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.517 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer