Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

De ‘februari lente’ doet haar naam eer aan door het vol te houden tot het einde van de maand. Op 1 maart gaat een zuidwestelijke stroming een wisselvalliger en koeler weertype met zich meebrengen. Voor het zover is zal het vandaag wederom heel zacht zijn voor de tijd van het jaar. Gisteren sneuvelde het op maandag vers gemaakte record van warmste temperatuur in de winter sinds te metingen.

Vandaag is een herhaling van zetten. De dag begint met landinwaarts lichte vorst. Met een zwakke zuidelijke wind en volop zonneschijn warmt het vanmiddag weer flink op. In het noorden en aan de kustgebieden wordt het zo’n 15 tot 16 graden. Meer landinwaarts wordt het zo’n 17 tot 19 graden. Gedurende de dag draait de wind steeds meer naar zuidwestelijke richting. In de kustgebieden kan het bij een aanlandige wind met zo’n 10 graden een stuk koeler worden.

Hoe anders was het weer precies een jaar geleden:

De maximum temperaturen van 26 februari in 2018 en 2019
De minimum temperaturen van 26 februari 2018 en 2019

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en koelt het landinwaarts af naar zo’n 2 tot 4 graden. In de kustgebieden is het wat zachter met minima tussen de 5 en 6 graden. In het zuiden van Limburg, Ardennen en de Hoge Venen kan wat lichte vorst aan de grond voorkomen.

Morgen komt de wind uit zuidwestelijke richting en neemt vanuit het zuidwesten toe in kracht. Er trekken wolkenvelden over en vanuit België trekken er een aantal buien richting het zuiden van Limburg. De temperaturen liggen weer een stuk lager met maxima tussen de 9 tot 12 graden.

Deze foto werd bij de Rhoonse Griend gemaakt door Trijntje vd Berg
De Krentenboom staat al in bloei! Foto: Ton Wesselius
Deze fraaie zonsopgang bij Roelofarendsveen werd gefotografeerd door Aad Hoogeboom
Volop zonneschijn in Zevenhuizen. Foto: Jolanda Bakker
Ook in Leerdam geen wolkje aan de lucht. Foto: Peter van Lindenberg

Weerpraatje

Onder een sterk hogedrukgebied worden diverse warmterecords verbroken. Vandaag liggen we nog onder de vleugels van dit hogedrukgebied, maar vanaf morgen gaat hier geleidelijk aan verandering in komen. Het hogedrukgebied verdwijnt verder richting het oosten. De stroming is dan niet meer zuidelijk, maar komt uit zuidwestelijke richting. Hierdoor wordt ‘koelere’ lucht aangevoerd vanaf de Oceaan. Echt koel is deze lucht niet, want met maxima tussen de 8 en 11 graden is het nog altijd te zacht voor de tijd van het jaar.

Vandaag liggen we nog precies onder een krachtig hogedrukgebied. Maar de storingen op de Oceaan liggen klaar om onze kant op te komen. Bron: KNMI

Met de zuidwestelijke stroming weten lagedrukgebieden weer bij ons in de buurt te komen. Het eerste wapenfeit zal morgen in de loop van de dag in België en het zuiden van Limburg te zien zijn als een koufront overtrekt. Dan trekken er een aantal buien over België en het zuiden van Nederland. Vanaf de nieuwe maand blijft het wisselvallig. Lagedrukgebieden trekken vanaf de Atlantische Oceaan onze kant op waardoor er van tijd tot tijd regen zal vallen als de bijbehorende fronten overtrekken.

Tussen de fronten door zullen er ook rustigere perioden zijn met ruimte voor de zon, maar wel een duidelijk aanwezig (zuid)westelijke wind. Zo is er in het weekend kans op een harde tot stormachtige wind aan de kust. Daarnaast kunnen er, ook landinwaarts, windstoten voorkomen. Iets wat voor de carnavalsactiviteiten iets is om in de gaten te houden.

Vanaf donderdag zien we duidelijk toenemende kansen op neerslag voor Midden-Nederland volgens het Amerikaanse GFS model.

Het lijkt erop dat we dit weerbeeld vanaf vrijdag tot in ieder geval volgende week zullen zien. De hogedrukgebieden liggen voorlopig even niet bij ons in de buurt. Geniet dus nog even van de ‘februari lente’, want vanaf maart is deze echt voorbij. Praat vandaag gerust mee op ons forum, morgen neemt Rico het weerpraatje weer op zich!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 630 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier