Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De tweede week van september begint rustig. De Lagen Landen liggen op de grens tot waar de invloed van een hogedrukgebied ten zuiden van ons en depressies ten noorden van ons reiken. Een verzwakt front trekt vandaag over de Benelux waardoor er vooral in de noordelijke helft kans op wat neerslag is.

De dagen die volgen krijgen we te maken met een ‘slepend’ front voor de kust. Een tweedeling lijkt in de maak waarbij de noordelijke helft bewolkt zal zijn met (lichte) regen. Het zuiden van Nederland en België lijken de beste papieren te hebben voor meer zon met daarbij een droger en warmer weertype. Waar de ‘grens’ zal komen te liggen hangt grotendeels af hoe ver het front landinwaarts weet te komen.

Later in de week lijken de fronten wel over de Benelux te gaan bewegen, om daarna weer (tijdelijk) onder invloed van een hogedrukgebied te komen.

De Appels steken prachtig af tegen de blauwe lucht. Foto: Hilligje Kooiker
De herfst is begonnen, deze fraaie paddenstoelen werden gefotografeerd door Ronald Wollendorf in het Staelduinse bos van ‘s-Gravenzande.
Zaterdagavond kwam deze prachtige plaat van Maurice Vroegrijk nog binnen van de molens bij Kinderdijk.

Gisteren kwamen er wat wolkenvelden, maar ook brede opklaringen voor. Lokaal viel uit de dikkere bewolking wat spetters. Vooral in het zuiden van Nederland en in België werd het zomers warm. De hoogste temperatuur in België werd gemeten in Gent (26.2ºC) terwijl het net over de grens in Westdorpe met 26.3ºC het warmste was. In de kustgebieden en het noorden van Nederland werd het zo’n 21 tot 23 graden.

Een wisselende start bij ons in Nederland: Ton Wesselius had te maken met bewolking en een naderende wolkenband.
Ook Aad Hoogeboom legde deze bewolking mooi vast.
In het noorden bij Jannes Wiersema was juist geen wolkje aan de lucht bij deze strakblauwe hemel!
Terwijl Martin Vye weer een mooi kleurenpalet aan bewolking wist vast te leggen.
Ook overdag een wisselend weerbeeld: In Sloten bewolkt en wat regen. Foto: Albert Thibaudier
Terwijl het er aan de IJssel nabij Brummer een stuk vriendelijker uit zag. Foto: Jolanda Bakker
Bij Joyce Derksen in Doornenburg was het ook half bewolkt.

Vandaag krijgen we te maken met een zwakke storing vanuit het noordwesten welke afkomstig is van een lagedrukgebied bij Scandinavië. Dankzij een hogedrukgebied ten zuiden van ons zwakt het front steeds verder af naarmate het meer landinwaarts beweegt. De dag begint dan ook op veel plaatsen bewolkt. Het zuiden van Nederland en België lijken tussen de wolkenvelden door de meeste zonneschijn te krijgen. Uit de dikkere bewolking is wat lichte regen mogelijk. In de loop van de dag komt er op meerdere plaatsen meer ruimte voor de zon.

Weerkaart (KNMI) voor vandaag. Een afgezwakt front trekt over onze regio. Bron: KNMI

De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting. Het kwik loopt op naar zo’n 22 tot 23 graden in België, zuiden en oosten van Nederland. In het noordwesten is het wat koeler met maxima tussen de 18 en 20 graden.

In de nacht naar dinsdag kan er wat lichte regen uit de dikkere bewolking vallen. In het zuiden zijn er opklaringen en ontstaat lokaal wat mist.

Morgen: tweedeling in de Lage Landen

nadert opnieuw een front vanuit het (noord)westen. Dit front ‘sleept’ eigenlijk min of meer langs de noordelijke kustprovincies. Hierdoor lijkt vooral de noordelijke helft te maken te gaan krijgen met dit front en het bijbehorende neerslaggebied. In de ochtend valt er (lichte) regen in de noordelijke kustprovincies. Doordat dit front ‘slepend’ is zal een klein verschil in de koers van bijvoorbeeld 50 km een flink verschil kunnen betekenen in het weerbeeld landinwaarts.

Zo lijkt de zuidelijke helft van de Lage Landen de regen te ontspringen en is er ruimte voor de zon. Het wordt dan ook een stuk warmer in het zuiden dan in het noorden: 22 à 24 graden versus 17 à 19 graden. Er ontstaat dus een tweedeling in de Lage Landen waarin de koers van het front gaat bepalen waar die grens precies komt te liggen. Hierin zit dus nog wat onzekerheid.

Weerkaart (KNMI) voor dinsdag. Het koufront voor de kust is het slepende front. Verder dus invloed van een hogedrukgebied in het zuiden, en van een lagedrukgebied in het noorden. Een tweedeling in de maak voor de Lage Landen. Bron: KNMI

Komende week

De komende week blijft de tweedeling nog even in stand. Zo blijven de Lage Landen even op de grens liggen tussen hoge- en lagedrukgebieden. Hierdoor zal het in de zuidelijke helft zonniger en warmer zijn dan in de noordelijke helft. Kleine verschillen in de koers van deze ‘slepende’ fronten maken het verschil qua weerbeeld. Hier zit dan ook de onzekerheid in.

Vanaf halverwege deze week trekt het front waarschijnlijk wel over Nederland en België heen. Na de passage neemt de invloed van een hogedrukgebied weer toe waardoor het weerbeeld rustig lijkt te blijven. Wel blijven depressies en neerslaggebieden bij ons in de buurt waardoor de kans op neerslag zeker aanwezig is.

De verwachte temperaturen voor Midden-Nederland volgens diverse modellen. Vooral dinsdag en woensdag vallen op qua warmere temperaturen, terwijl in de loop van de week het kwik onder de 20 graden lijkt te blijven. Bron: Kachelmannwetter
De neerslagverwachting volgens diverse modellen in Midden-Nederland: pas vanaf woensdag en donderdag een duidelijk neerslagsignaal. Verder wat regen mogelijk afhankelijk van de koers van het slepende front. Bron: Kachelmannwetter

Dit was het weer voor vandaag. Geniet van de week en morgen neemt Rico het weerpraatje weer op zich!

Gisteren prachtig weer in Loenen aan de Vecht. Foto: Peter Lindenberg

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 474 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier