klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Op deze laatste dag van de meteorologische zomer blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Ook de start van de meteorologische herfst verloopt meest droog en rustig met een mix van zon en wolken. Later in de week gaat voormalig orkaan Laura ons weerbeeld bepalen. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de nazomer zou aanbreken, maar inmiddels is de kans daarop een stuk kleiner. Wat we wel kunnen verwachten lees je hier.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.

Mix van wolken en zon, lokaal een bui

Er is op deze maandag een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Verspreid over het land is een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Het kwik stijgt naar 18-19 graden en daarmee is het iets koeler dan gebruikelijk. De noordenwind is zwak tot matig van kracht en voor het gevoel is het dan ook aangenamer dan gisteren.

Vanavond klaart het flink op en kan de zon nog een tijdje schijnen. Omdat er weinig wind staat koelt het snel af en tegen middernacht is het 10-13 graden. Komende nacht kan regionaal mist ontstaan. Het is een koude nacht met minima van 5-9 graden. Lokaal is zelfs vorst aan de grond mogelijk en daarmee merk je dat de herfst langzaam dichterbij komt.

Rustig septemberweer

Morgen lost eventuele mist geleidelijk op en breekt de zon goed door. Morgenmiddag is er een mix van zon en stapelwolken en regionaal kan het behoorlijk bewolkt zijn. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar opnieuw houden veruit de meeste plaatsen het droog. Het wordt opnieuw 18-19 graden, alleen langs de oostgrens kan het lokaal 20 graden worden. Er waait een zwakke tot matige wind en in de zon is het dan ook goed toeven.

Dor een uitloper van hogedruk is het rustig weer

Woensdag verandert er in grote lijnen niet veel. Na opnieuw een frisse nacht met minima van 7-9 graden en lokaal mist, is er overdag een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt iets warmer. De middagtemperatuur valt iets hoger uit en met 20-21 graden en weinig wind is het prima nazomerweer. Vlak aan zee blijf het kwik nipt onder 20 graden, in het zuidoosten kan het 22 graden worden.

De verwachting voor het midden van het land. Bron: meteoblue

Toenemende wisselvalligheid

Vanaf donderdag liggen de maxima tussen 19 en 22 graden, maar fronten van een omvangrijke oceaandepressie, met de restanten van voormalige orkaan Laura, veroorzaken donderdag perioden met regen. Vrijdag en in het weekend is het met een westelijke stroming tussen lage druk ten noorden en hoge druk ten zuiden van onze streken licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en enkele buien. In de loop van het weekend wordt het langzaam minder warm en blijft het kwik weer op meerdere plaatsen onder 20 graden.

Prima weer voor een strandwandeling. Erica van Leeuwen – de Bruijn maakte de foto.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag en graag weer tot een andere keer.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 487 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer