Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Op deze laatste dag van de meteorologische zomer blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Ook de start van de meteorologische herfst verloopt meest droog en rustig met een mix van zon en wolken. Later in de week gaat voormalig orkaan Laura ons weerbeeld bepalen. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de nazomer zou aanbreken, maar inmiddels is de kans daarop een stuk kleiner. Wat we wel kunnen verwachten lees je hier.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.

Mix van wolken en zon, lokaal een bui

Er is op deze maandag een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Verspreid over het land is een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Het kwik stijgt naar 18-19 graden en daarmee is het iets koeler dan gebruikelijk. De noordenwind is zwak tot matig van kracht en voor het gevoel is het dan ook aangenamer dan gisteren.

Vanavond klaart het flink op en kan de zon nog een tijdje schijnen. Omdat er weinig wind staat koelt het snel af en tegen middernacht is het 10-13 graden. Komende nacht kan regionaal mist ontstaan. Het is een koude nacht met minima van 5-9 graden. Lokaal is zelfs vorst aan de grond mogelijk en daarmee merk je dat de herfst langzaam dichterbij komt.

Rustig septemberweer

Morgen lost eventuele mist geleidelijk op en breekt de zon goed door. Morgenmiddag is er een mix van zon en stapelwolken en regionaal kan het behoorlijk bewolkt zijn. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar opnieuw houden veruit de meeste plaatsen het droog. Het wordt opnieuw 18-19 graden, alleen langs de oostgrens kan het lokaal 20 graden worden. Er waait een zwakke tot matige wind en in de zon is het dan ook goed toeven.

Dor een uitloper van hogedruk is het rustig weer

Woensdag verandert er in grote lijnen niet veel. Na opnieuw een frisse nacht met minima van 7-9 graden en lokaal mist, is er overdag een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt iets warmer. De middagtemperatuur valt iets hoger uit en met 20-21 graden en weinig wind is het prima nazomerweer. Vlak aan zee blijf het kwik nipt onder 20 graden, in het zuidoosten kan het 22 graden worden.

De verwachting voor het midden van het land. Bron: meteoblue

Toenemende wisselvalligheid

Vanaf donderdag liggen de maxima tussen 19 en 22 graden, maar fronten van een omvangrijke oceaandepressie, met de restanten van voormalige orkaan Laura, veroorzaken donderdag perioden met regen. Vrijdag en in het weekend is het met een westelijke stroming tussen lage druk ten noorden en hoge druk ten zuiden van onze streken licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en enkele buien. In de loop van het weekend wordt het langzaam minder warm en blijft het kwik weer op meerdere plaatsen onder 20 graden.

Prima weer voor een strandwandeling. Erica van Leeuwen – de Bruijn maakte de foto.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag en graag weer tot een andere keer.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 463 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier