klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Dankzij hogedruk is het vandaag en morgen rustig weer met vandaag aanvankelijk nog op uitgebreide schaal mist. Vanmiddag breekt de zon door en het wordt 4-6 graden. Morgen is het bewolkt en is het met 6-9 graden al duidelijk zachter. Vrijdag kan het lokaal 10-11 graden worden en daarmee start 2020 zacht.

Het was rustig weer met soms vrij veel wolken en dan ook weer wat zon. Ton Wesselius maakte de foto.
Regionaal was het mistig. Martine Droogers maakte de foto

Gisteren scheen geregeld de zon, maar vooral in het midden van het land kwam ook mist voor. Gisteravond trok het op meerdere plaatsen dicht en afgelopen nacht zat het door onder andere het vuurwerk potdicht. De temperatuur steeg op de laatste dag van 2019 naar 5-9 graden.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Eerst mist, later vanuit het zuiden zon

Het is vandaag op veel plaatsen grijs met mist of laaghangende bewolking. Geleidelijk breekt de zon door en dan vooral in het zuiden van het land. Langs de westkust en in het noorden en noordoosten is kans op laaghangende bewolking en mist.

Vanmiddag schijnt in het midden en zuiden de zon, in het noorden en noordwesten is aanhoudend kans op laaghangende bewolking en lokaal mist. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 4-5 graden, maar in het zuidoosten kan het lokaal 6 graden worden. In hardnekkige mistgebieden is het enkele graden kouder. Voor begin januari zijn dit hele normale temperaturen. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot hooguit matig van kracht.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het westen de kans op (dichte) mist weer toe. Het koelt landinwaarts af naar 0 tot -2 graden. In het westen en op de Wadden blijft de temperatuur 1-2 graden boven nul en geleidelijk raakt het bewolkt.

Rustig en bewolkt, vrijdag regen

Morgen is een overwegend bewolkte, maar droge dag. In het oosten kan nog af en toe de zon schijnen. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en bij de Wadden. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden in het oosten en naar 8-9 graden in het westen.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en geleidelijk neemt de kans op wat lichte regen toe. Ook vrijdag overdag is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. In de loop van de dag wordt de wind noordwestelijk en neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden in het noorden en noordoosten en naar 10-11 in het westen en zuiden.

2019 is voorbij, welkom 2020. Erica van Leeuwen maakte de foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Wisselvalligheid neemt geleidelijk toe

In het weekend is het licht wisselvallig met zaterdag kans op enkele buien. De wind waait zaterdag uit het westen tot noordwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Zondag staat er duidelijk minder wind. De temperatuur stijgt zaterdag naar 7-9 graden. Zondag is het met maximaal 6-7 graden weer iets minder zacht.

Volgende week is het wisselvallig weer met naast dagelijks kans op regen ook kans op veel wind. De temperatuur is te zeer waarschijnlijk te hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 7-9 graden. Soms kan het ook 10 graden worden. De kans op wat lagere temperaturen is slechts 20%. De onzekerheid op termijn is nog steeds zichtbaar in de pluim.

De pluim voor de komende 10 dagen. Bron: meteologix.com

De temperatuurpluim voor het midden van het land van de diverse hoofdberekeningen laat zien dat het kwik vanaf vandaag stijgt naar 10 graden op vrijdag. Daarna is de trend dalende en voor volgende week kan het nog steeds alle kanten op.

Fijne dag en graag weer tot morgen!

Zo ging de zon onder op de laatste dag van 2019. Jolanda Bakker maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 592 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen: rustige start van 2020, vanaf morgen zachter!”

 • Bertil blaas
  1 januari 2020 at 11:13

  De beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Groeten bertil.

  • Rico Schröder
   1 januari 2020 at 14:35

   Van hetzelfde gewenst!

   Rico

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer