Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen hebben we te maken met rustig zomerweer. Er staat een noordelijke tot noordwestelijke wind waardoor de temperaturen rond normale waarden blijven. Wel kunnen er relatief grote verschillen ontstaan met zo’n 17 à 18 graden aan de kustgebieden en 22 tot 25 graden in het zuidoosten van het land. Het blijft naast een lokale bui in de noordelijke helft droog, al neemt zaterdag de kans op (een beetje) neerslag toe.

Het weerbeeld van gisteren en dat van vandaag: stapelwolken en zon. Foto: Trijntje vd Berg nabij Ridderkerk
De IJsselbrug in Zwolle. Foto: Marijke de Haan
Op de stapelwolken gisteren waren een aantal fraaie ‘Pileus kapjes’ te zien. Foto: Ton Wesselius

Vandaag liggen we onder een uitloper van een hogedrukgebied boven Ierland. Hierdoor krijgen we te maken met een vergelijkbaar weerbeeld als gisteren: stapelwolken en wolkenvelden afgewisseld door zonnige perioden. Lokaal kan er in het noorden een lichte bui ontstaan.

De weerkaart voor vandaag (KNMI). Een hogedrukgebied boven Ierland neemt toe in kracht en fronten blijven op afstand. Bron: KNMI

Er staat een zwakke, tot aan de kust matige, noordelijke wind. In de kustgebieden wordt het 16 tot 18 graden, maar landinwaarts loopt het kwik op naar 20-22 graden.

In de avond klaart het op de meeste plaatsen steeds meer op. Alleen in de noordelijke kustgebieden komen er nog wolkenvelden over waar lokaal een lichte bui uit kan vallen. Vannacht koelt het af naar 10 tot 12 graden.

Morgen begint de dag in de zuidelijke helft nog zonnig, maar neemt de bewolking vanuit het noorden steeds meer toe. Uit deze bewolking valt met name in de noordelijke helft een lichte bui. Dankzij een toenemende invloed van het hogedrukgebied boven Ierland zal de bewolking gedurende de middag steeds meer openbreken. Er zullen dan ook weer duidelijke temperatuurverschillen te zien zijn: aan de kust 17 tot 19 graden en in het binnenland 21 tot 24 graden.

De weerkaart voor morgen (KNMI). Een uitloper van een hogedrukgebied boven Ierland weet zich tot onze regio te bewegen. Fronten en lagedrukgebieden blijven hierdoor even op afstand. bron: KNMI

In het noorden komt de wind uit het westen en is deze matig van kracht, terwijl in de zuidelijke helft een zwakke noordelijke wind staat. In de avond neemt de wind in het noordelijke kustgebied even toe naar windkracht 5 à 6 Bft.

Vrijdag lijkt er nog altijd vrij veel bewolking aanwezig te zijn, al zal de zon in de zuidelijke helft meer ruimte krijgen dan in het noorden. De wind is naar noordwestelijke richting gedraaid en is zwak tot aan de kust matig van kracht. Wederom kan er in de noordelijke kustgebieden wat neerslag vallen. Op vrijdag lijken de temperatuurverschillen dan ook nog wat groter te worden. In het zuidoosten loopt het kwik op naar 25 tot 26 graden, terwijl het in de kustgebieden 17 à 18 graden wordt.

Foto van Martine Droogers nabij Gorichem.
Foto van Aad Hoogeboom genomen vlakbij Roelofarendsveen

Weekend: meer bewolking en wat neerslag

Zaterdag trekt er een (zwak) neerslaggebied over ons land van noord naar zuid. Deze is afkomstig van een lagedrukgebied dat vanaf de Noordzee richting Denemarken trekt. Naarmate deze verder richting het zuiden beweegt zwakt deze verder af. Hierdoor kan het zijn dat het zuiden van België nauwelijks of geen neerslag krijgt. Tijdens de neerslag is het relatief koel met zo’n 16 tot 18 graden. Maar als de neerslag wegtrekt loopt het kwik weer wat op.

De wind trekt zaterdag in de noordelijke kustgebieden nog wat aan: 5-7 Bft. Verder landinwaarts neemt de wind steeds verder af tot 3-4 Bft.

De temperatuurkansen voor Midden-Nederland de komende periode: geen spectaculair hoge temperaturen maar normale waarden.
De neerslagkansen voor Midden-Nederland: Nauwelijks neerslagkansen tot en met het weekend. Vanaf zaterdag duidelijk een toenemende kans op neerslag, maar grote hoeveelheden blijven voorlopig uit.
De neerslag is op sommige plaatsen meer dan welkom, maar wat er de komende tijd valt zal niet voldoende zijn. Foto: Jolanda Bakker in Zevenhuizen

Zondag lijken er ook nog wolkenvelden voor te komen afgewisseld door opklaringen. Ook is er nog kans op een lichte bui. Er staat nog altijd een noordwestelijke wind, al wordt het wel iets warmer dan op zaterdag.

Fraaie wolkenluchten gisteren gefotografeerd door Marvin Vye nabij Oldetrijne

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 521 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier