Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het was behoorlijk regenachtig gisteren, duidelijk geen zomerweer. De komende dagen probeert de zomer terug te keren. Vandaag is er soms zon en al wat hogere temperaturen. Zaterdag wordt het zomers warm in een groot deel van het land en met flink wat zon is het een stuk aangenamer. Een enkele bui in de middag is niet uitgesloten. Zondag start zonnig en droog, later meer wolken. Hoe ziet de nieuwe week eruit? Lees dan snel verder!

Terugblik

Eigenlijk valt er weinig terug te blikken, want het was een veelal druilerige dag, al kwam de zon er in het westen en noordwesten nog wel aan te pas.

De laatste weken raken we steeds vaker van de regen in de drup. Stabiel zomerweer zit er niet echt in.

Het valt mee met de wind, maar toch lijkt het af en toe net herfst. Bovenstaande foto’s: Erica van Leeuwen-de Bruijn.

Op de camping is het dan ook niet altijd een pretje al kan je het zelf natuurlijk leuk maken. Foto: Ton Wesselius.

Rustig zomerweer

Vandaag is het een beetje saai zomerweer. Er is vrij veel bewolking aanwezig met in het oosten en noordoosten eerst nog wat mist of nevel. De zon breekt tussen de wolken ook geregeld door. Mogelijk dat er nog een spatje regen valt, voorkeur voor het zuidwesten, maar veel zal dit niet om het lijf hebben. Bij niet al te veel wind stijgt de temperatuur naar vrij normale waarden voor de tijd van het jaar: 20 tot 24 graden. In de loop van de middag en vanavond breekt de zon vanuit het westen steeds vaker en beter door.

Vannacht zijn er tijdens opklaringen opnieuw kansen op wat mist of nevel. De minima liggen dan tussen 12 en 15 graden.

Vrij veel wolkenvelden vandaag door een verzwakt warmtefront. Er valt hooguit een spetterbuitje uit met soms wat zon.

Ook zaterdag verloopt vrij zonnig met in de loop van de dag wel de vorming van stapelwolken. Lokaal kan zo’n stapelwolk uitgroeien tot een enkele bui, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. De wind draait meer naar een zuidelijke richting en het wordt daardoor ook enkele graden warmer. De temperatuur loopt dan op naar 21 graden op de Wadden tot lokaal 27 graden in het zuidoosten.

Hogedrukinvloed op zaterdag zorgt voor rustige en vrij zonnige condities. Het koufront boven het Verenigd Koninkrijk probeert langzaam dichterbij te komen.

Het wordt morgen ook zomers. Het is de beste dag van het weekend!

Frontaal systeem stagneert

Zondag start zonnig, maar in de loop van de dag neemt vooral in de westelijke helft van het land de bewolking geleidelijk meer toe. Een frontaal systeem trekt langzaam richting de kust, maar deactiveert tegelijkertijd. Er valt daarom niet al te veel neerslag op zondag, maar de beste papieren zijn dan wel voor het oosten en zuidoosten. Daar wordt het dan ook het warmst. Met 25 of 26 graden wordt het zelfs opnieuw zomers, terwijl het westen het moet doen met 21 tot 24 graden.

Het koufront schurkt zondagmiddag tegen onze kust aan, maar trekt maar zeer moeizaam het land op.

In de nacht naar maandag is er weinig meer van het front over, maar maandag overdag lijkt het front toch weer wat te activeren boven ons land. Niet alle modellen zijn het daarover eens, dus dat is nog even afwachten hoe dat gaat lopen. Wat wel zeker is is dat het front overtrekt, maar de mate van activiteit is dus nog wat onzeker. Achter het front draait de wind naar het noordwesten, waardoor het een stuk frisser wordt dan in het weekend. De temperatuur blijft dan steken op 18 tot 22 graden.

De dagen daarna zorgt een hogedrukgebied ervoor dat het een aantal dagen rustig en vrij zonnig zomerweer zal zijn. In eerste instantie is het met een noordwestenwind nog wat fris, maar later in de week draait de wind meer naar het zuiden waardoor het langzaam wat zal opwarmen. Overigens zullen de eerste nachten van de week vrij fris verlopen en is een extra deken in de tent geen overbodige luxe.

Het is de komende week niet onaardig weer in eigen land, maar wel vrij fris. Ook de nachten kunnen behoorlijk fris uitpakken.

Foto voorpagina: Ton Wesselius.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 724 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer