Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is dit weekend prima lenteweer. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft, op een lokale spat na, meest droog. De temperatuur stijgt naar 15-22 graden. Na het weekend wordt het wisselvallig en duidelijk frisser met geen hogere temperatuur dan 13-16 graden.

Aad Hogenboom maakte deze foto gisterochtend.
Ton Wesselius maakte deze prachtige foto van de start van de vrijdag.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

Een zwakke storing zorgt op deze zaterdag voor wolkenvelden en lokaal kan vanochtend uit die bewolking wat lichte regen vallen. Op veruit de meeste plaatsen is en blijft het droog met vooral vanmiddag perioden met zon.

De wind waait zwak uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar 15-17 graden in de kustgebieden en naar 18-19 in het midden en zuiden van het land. In het zuidoosten kan het lokaal 20 graden worden.

Vanavond schijnt de zon nog op veel plaatsen geregeld. Komende nacht raakt het vanuit het noordwesten geleidelijk bewolkt en het noorden en noordwesten van het land maakt kans op lichte regen. De temperatuur daalt naar 8-11 graden.

Martine Droogers maakte deze foto in Gorinchem.
Ook deze mooie foto werd gemaakt door Martine Droogers

Morgen schijnt in de ochtend de zon nog geregeld. Geleidelijk raakt het steeds meer bewolkt en in de middag neemt de kans op wat lichte regen toe. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in de kustgebieden en naar 20-22 landinwaarts. Zondagavond neemt de kans op (serieuzere) regen vanuit het noordwesten duidelijk toe.

Na nachtelijke regen schijnt maandag zo nu en dan de zon. Er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden in de kustgebieden en naar 18-19 landinwaarts.

De temperatuur gaat na het weekend duidelijk omlaag. Pas op de lange termijn lijkt het kwik weer te gaan stijgen.

De rest van de week, inclusief Hemelvaartsdag, krijgen we heel ander weer. Het is wisselvallig en fris met dagelijks kans op regen of enkele buien. De temperatuur gaat flink onderuit en wordt vanaf dinsdag niet hoger meer dan 13-16 graden. De aan zee soms stevige wind maakt het voor het gevoel nog frisser. Normaal is het eind mei zo’n 16 graden in het noordwesten en 20 in het zuidoosten van het land.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het dit weekend nog aangenaam is met temperaturen rond de 20 graden. Na het weekend wordt het fris met flink dalende temperaturen. Pas na Hemelvaart gaat de temperatuur omhoog.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Albert Thibaudier maakte deze zomerse foto op een fraaie vrijdag.
Later op de dag kwam meer bewolking voor in het noordoosten. Jannes Wiersema maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 553 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier