Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het is de komende dagen rustig septemberweer onder de vleugels van hogedruk. De neerslagkansen zijn klein en zo nu en dan schijnt de zon. Vanaf woensdag neemt de onzekerheid toe, want een front dat zich uitstrekt van de Azoren tot in Rusland ligt dichtbij onze streken. De exacte positie is bepalend voor ons weerbeeld, hoe noordelijker hoe mooier en warmer het weer, maar als het front zuidelijker ligt is het bewolkt en regenachtig.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Mix van zon en wolken, later lokaal wat regen

Gisteren hadden we een mix van zonneschijn en wolkenvelden. In de middag viel er hier en daar wat lichte regen. De zon scheen in het westen zo’n 2 uur, in het noorden en oosten was de zon 4-5 uur zichtbaar en in het zuidoosten 6 tot 7 uur.

De temperatuur steeg naar 18 tot 20° met in Wijk aan Zee en Berkhout maximaal 17,6 en in Den Helder en op Terschelling 17,7°.

De hoogste temperaturen waren weggelegd voor het zuidoosten met in Maastricht 20,1, in Ell en Eindhoven 20,2 en in Arcen 20,3°. Voor Arcen was het alweer warme dag nummer 121. Het record voor het hele jaar is daar 130 dagen met een temperatuur boven de 20° en wel in 2003. In België werd het 17 tot 20° met in Dourbes en Kleine Brogel 20,4°.

De vandaag jarige Jolanda Bakker maakte gisteren een fietstocht in Nationaal Park Veluwezoom. Ze maakte deze prachtige foto. Gefeliciteerd Jolanda!
Ook een mooie dag bij Albert Thibaudier in Heerenveen.
De dag begon ook al fraai, zoals op deze foto van Joyce Derksen is te zien.
Ook bij Aad Hogenboom begon de dag fraai.

Warme zondag

Vandaag zitten we in de zogenaamde warme sector van een depressie ten zuiden van IJsland. Het is over het algemeen bewolkt met in het noorden van het land lokaal nog wat licht gespetter. Zo nu en dan schijnt ook de zon en gedurende de dag neemt de kans op zonneschijn vanuit het zuiden alleen maar toe.

De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is overwegend matig en aan zee soms vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 20-21° in het (bewolkte) noorden, naar ongeveer 22 in het midden en naar 23-24 in het zuiden. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg is zelfs een zomerse 25° niet uitgesloten.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 13-14°.

Rustig septemberweer

Morgen en ook dinsdag hebben we een westelijke stroming tussen lagedruk ten noorden en hogedruk ten zuiden van onze streken. De bewolking heeft de overhand, maar vooral in de zuidelijke helft en niet in de laatste plaats in België schijnt ook geregeld de zon. In het noorden is wat lichte regen niet uitgesloten, vanwege schampende storingen, maar over het algemeen is het droog.

De temperatuur is prima en stijgt naar 20° in het noordoosten en naar 24, lokaal 25° in het zuidoosten en in delen van België.

Het Duitse HD model laat ons woensdag nog volop in de warmte. Bron: meteologix.com

Onzeker vervolg

Een slepend en golvend polair front, zijde de begrenzing tussen koelere en warmere lucht,  strekt zich uit van de Azoren tot Rusland. In hoeverre dit front woensdag/donderdag over onze streken ligt is nog niet zeker en een verschil van 50 kilometer noordelijker of zuidelijker geeft een heel ander weerbeeld.

Als het front woensdag ten noorden van onze streken ligt dan is het vrij zonnig en warm, maar als het over of ten zuiden van ons ligt dan regent het en is het minder warm. De kans op beide weertypes is net zo groot, maar voor het zuiden zijn de papieren beter dan voor het noorden. De komende dagen meer hierover, want als het onzeker is dan zeggen wij het ook.

Het Europese model laat het front woensdag al overkomen, of verwacht het in ieder geval een stuk zuidelijker. Bron: meteologix.com

Uiteindelijk zal het front passeren en gaan de temperaturen naar beneden en dat kunnen we weer mooi zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het weer mooi zien. De komende dagen wordt het in het midden van het land warm met temperaturen rond of boven de 20°. Vanaf donderdag is het kwik lager, maar het Duitse model houdt ook dan de warmte nog vast.

De heide komt in bloei. Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind waait uit het zuidwesten en is over land matig met 11-12 en aan zee 14-15 knopen. De windvlagen zijn over land 18 en aan zee 21 knopen.

Morgen is de wind westelijke en zowel over land als aan zee zo’n 11-12 knopen. De vlagen liggen rond de 16-17 knopen.

Langzaam wordt het herfst. Ook deze foto werd gemaakt door ton Wesselius.
Deze herfstfoto werd gemaakt door Peter van Lindenberg.

Dit was het voor vandaag. Morgen zal Maarten het weerpraatje verzorgen en ik ben er dan dinsdag weer. Voor nu een mooie zondag en graag weer tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 369 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier