Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We zitten in het begin van deze week een beetje opgesloten tussen twee sturende weersystemen. Iets ten zuiden van ons een omvangrijk hogedrukgebied, en nabij IJsland een grote depressie. De grens tussen de luchtsoorten ligt vlak voor de kust in het noordwesten. Het weer is overal rustig, maar hierdoor hebben we wel te maken met grotere verschillen in de lage landen.

Rustig nevelig herfstweer een paar dagen geleden deze foto genomen op de heide.

Verschillen tussen noordwesten en zuidoosten

Als we naar de weerkaart kijken zien we de lage landen gevangen in een niemandsland. Een omvangrijk hogedruk bolwerk boven het Europese continent zorgt ervoor dat we niet te maken hebben met veel wind, buien en regen. Echter een groot lagedrukgebied nabij IJsland beukt met haar voorste begrenzing nabij onze noordwestkust op dit hogedrukbolwerk. Deze voorste begrenzing is in de vorm van het warmtefront met vochtigere en zachtere lucht.

Een omvangrijk hogedruk bolwerk boven het continent en een grote depressie bij IJsland. De lage landen bevinden zich nabij de begrenzingen in een niemandland. Het warmtefront geeft in het westen veel bewolking en lokaal een spatje. Bron: KNMI.

Ten oosten van dit warmtefront hebben we te maken met een zuidwestelijke stroming van maritiem polaire lucht. Deze luchtsoort is een stuk droger en overdag als het ochtendgrauw is opgelost krijgt het najaarszonnetje alle ruimte. Verder naar het westen blijft het nevelig en bewolkt. Dit heeft te maken met de nabijheid van dit warmtefrontje. De verschillen zijn hiermee qua weerbeeld groot. De temperatuur ligt rond de 11 graden, in het zuidoosten in het zonnetje wellicht een graadje meer.

De tweedeling is met de satellietfoto goed te zien deze dinsdagochtend. Het westen heeft te maken met wolkenvelden en het zuidoostelijk deel van de lage landen geniet van het zonnetje. Bron: KNMI.

Vannacht graadje vorst in zuidoosten

Komende nacht blijft deze verdeling bestaan. Wel schuift het warmtefront met de bewolking langzaam richting het zuidoosten. Op de plaatsen waar het bewolkt is zakt het kwik tot een graad of 6-7. In het zuidoosten kan het onder de heldere en rustige omstandigheden goed afkoelen. Aan de grond zal het op grote schaal tot grondvorst komen. Ook op neushoogte kan het afkoelen tot een graadje vorst, -1. Ook is er kans op het ontstaan van stralingsmist in het zuidoosten.

De temperatuur verwacht op woensdagochtend vroeg. In het zuidoosten van de LL op veel plaatsen rond het vriespunt. Bron: Arome.

Woensdag overal meer bewolking

De woensdag lijkt qua weerbeeld erg op de dinsdag. In het noorden en westen de meeste bewolking, in het zuiden de meeste zon. Al lijkt het in het zuidoosten minder stralend zonnig te worden dan de dinsdag. In het noorden is kans op een spatje regen uit de bewolking. De temperatuur ligt tussen de 10 en 13 graden, de hoogste waarden in het noordwesten en de laagste in het zuidoosten. De wind blijft vrij kalm uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag kan het vooral in het zuidoosten van België weer tot lichte vorst komen. in de Ardennen lokaal tot -2 graden. in Nederland neemt de bewolking vanuit het noordwesten verder toe en alleen in de heuvels van zuid Limburg kan het nog afkoelen tot rond het vriespunt.

Op woensdag zien we dat de (zwakke) fronten verder boven onze omgeving zijn komen te liggen. Hierdoor meer bewolking en in het noorden een spat regen. Bron: KNMI.

Donderdag overal wolken en wat lichte regen.

De zwakke fronten spelen ons donderdag nog steeds parten. Het trekt dan verder over ons land en hierdoor hebben we overal te maken met veel wolkenvelden. Uit deze wolken valt af en toe wat lichte regen. De temperatuur ligt rond 12-13 graden aan de westkust en rond 9 graden in het oosten.

Tot slot nog een mooie foto van de heide!

Dat was hem voor nu, blijf ons volgen! Donderdag staat er een vers Alpenweerbericht klaar geschreven door Arjan en vrijdag een nieuw LL weerbericht geschreven door Rico. Lees ook zeker onze nieuwe winterverwachting die vandaag is uitgekomen en geschreven door onze weermannen Lars, Sander en Roy.

Fijne dag! Groet Sebastiaan.


Hangmat in de tuin

Heb je wel een hangmat, maar geen bomen in de tuin of op je terras? Of vindt je het jammer om de hangmat ergens aan te bevestigen? Dan is een hangmatstandaard van DeHangmat de ideale oplossing.


Gastreporter of weerman?

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over jouw reiservaringen in de Alpen of de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer