Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Op de weerkaart hieronder zien we de opbouw van alweer een nieuw hogedrukgebied genaamd Quinn. De rest van de maand is het dan ook rustig hogedrukweer met wolkenvelden, soms wat zon en het blijft over het algemeen droog met slechts af en toe wat licht gespetter.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DMI
De weerkaart voor vandaag. Bron: DMI

Gisteren waren er vrij veel wolkenvelden, maar ook de zon kwam geregeld tevoorschijn. In het zuiden scheen de zon 5 tot 7 uur, elders zo’n 1 tot 4 uur. Meestentijds was het droog, maar zo nu en dan viel er lokaal wat lichte motregen. De temperatuur steeg overal weer naar de dubbele cijfers en kwam uit op waarden tussen de 11 en 15° met in Vlissingen 15,1°. In Vlaanderen lagen de maxima tussen de 13 en 15° met in Zeebrugge maximaal 15,4°.

mooie herfstfoto gemaakt door Ben Saanen.
mooie herfstfoto gemaakt door Ben Saanen.

Vandaag bouwt een nieuw hogedrukgebied op ten zuiden van onze streken. Dit hoog, dat de naam Quinn heeft gekregen, zorgt voor een west tot zuidwestelijke stroming met aanvoer van vrij zachte en vochtige lucht. De temperatuur, die afgelopen nacht niet lager werd dan 6° (Volkel 6,2°), stijgt naar waarden tussen de 14 en 16°. In West-Vlaanderen kan het zelfs 17° worden en dat is duidelijk hoger dan de laatste tijd en ook hoger dan wat normaal is in deze tijd van het jaar. Normaal is het eind oktober een graad of 13. Het weerbeeld kenmerkt zich weer door wolkenvelden met lokaal wat licht gespetter en hier en daar komt ook nevel en mist voor. Zo nu en dan schijnt ook de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5.

Vanavond en de komende nacht overheerst de bewolking, maar het blijft droog. De zuidwestenwind waait matig over land en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur wordt niet lager dan 9 tot 12°.

Morgen overheerst ook de bewolking, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Met name in de noordelijke helft is er kans op wat licht gespetter, maar opnieuw stelt dit niet veel voor. De matige en aanvankelijk aan zee nog vrij krachtige wind wordt west en neemt in kracht af en de temperatuur stijgt opnieuw naar waarden tussen de 14 en 16°.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag verandert er weinig. Het is bewolkt, maar hier en daar klaart het ook op. In opklaringsgebieden is kans op nevel en mist. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur daalt naar een graad of 6 in opklaringsgebieden en naar 11 elders.

We begonnen met mist. Deze foto werd gemaakt door Ricardo de Vries.
We begonnen met mist. Deze foto werd gemaakt door Ricardo de Vries.
de lucht kleurde fraai gisteren kort na zonsondergang. De foto maakte ikzelf.
de lucht kleurde fraai gisteren kort na zonsondergang. De foto maakte ikzelf.

Komend weekend is en blijft het uitermate rustig herfstweer met het hogedrukgebied Quinn boven onze streken. De bewolking overheerst zowel zaterdag als zondag en lokaal kan het uit die bewolking wat spetteren, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt op beide dagen naar waarden tussen de 14 en 16°.

de verwachte weerkaart voor het komende weekend. Bron: ECMWF.
de verwachte weerkaart voor het komende weekend. Bron: ECMWF.

Na het weekend gaat de stroming geleidelijk veranderen. Hogedruk trekt zich wat terug naar het westen en boven Scandinavië zit lagedruk. Daartussenin wordt met een noordwestelijke stroming geleidelijk wat koudere lucht aangevoerd, maar echt koud lijkt het nog niet te worden. Ook de neerslagkansen zullen, vanwege de nabijheid van hogedruk, meevallen. Zoals het zich nu laat aanzien is er voornamelijk in het noorden kans op enkele buien.

de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: ECMWF.
de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: ECMWF.

Aan de temperatuurpluim kunnen we vandaag weer goed zien dat de temperatuur tot en met maandag te hoog is voor de tijd van het jaar. Normaal dus een graad of 13, dagelijks komen we uit op waarden rond de 15°. Vanaf dinsdag (1 november) worden de temperaturen wat lager, maar echt onder de 10° duiken doen ze vooralsnog niet. Ook de nachttemperaturen blijven de komende 10 dagen ruimschoots boven het vriespunt.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com
De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen en ook zaterdag wordt het weerpraatje verzorgd door Daan en zondag meld ik mij weer met wederom een nieuwe blik op de weerkaarten. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

Ook Martin Vye maakte een schitterende herfstfoto.
Ook Martin Vye maakte een schitterende herfstfoto.

Join Alpenweerman community
Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 216 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer