Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een krachtig hogedrukgebied bepaald de komende tijd ons weer. Het is rustig en droog weer, maar vandaag is nog wel een enkele bui mogelijk. Door het rustige weer is komende week wel kans op (hardnekkige) mist in de nacht en ochtend. In de middag is vaak ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 5-7 graden en in de nacht en (vroege) ochtend vriest het vaak licht.

De zaterdag begon fraai. Aad Hogenboom maakte de foto.

Op deze zondag zijn er perioden met zon en enkele stapelwolken. Hier en daar komt het tot een bui. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden. In het zuidwesten kan het lokaal 9 graden worden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden en voor het gevoel is het een graad of 3.

Vanavond zijn er brede opklaringen en koelt het snel af naar waarden rond het vriespunt. Komende nacht is kans op lokale gladheid door bevriezing van natte wegdelen en hier en daar komt mist voor.

Jolanda Bakker maakte deze foto

Mistkansen stijgen

Morgen start regionaal met mist of lage bewolking. De kans daarop is het grootst in Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Gaandeweg de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door, maar regionaal kan de grijzigheid hardnekkig zijn. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

In de nacht naar dinsdag vriest het licht en kan opnieuw mist ontstaan. Dinsdag wordt een droge dag met een mix van zon en wolkenvelden. In de ochtend is het regionaal grijs en mistig en de grootste kans daarop maakt Zeeland, Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Ook delen van Flevoland en zuidelijk Noord-Holland maakt kans op een grijze start. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Aanhoudend rustig hogedrukweer

De rest van de week blijft het rustig hogedrukweer met in de nacht temperaturen rond het vriespunt. Overdag stijgt het kwik naar 6-7 graden. In de nacht en ochtend is kans op mist, overdag schijnt geregeld de zon. Regionaal kan het eens een dag grijs en bewolkt blijven. Mocht het de hele dag grijs blijven dan is de temperatuur overdag vanzelfsprekend wat lager.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Volgend weekend schakelen we over naar een wisselvallig weertype met ook weer oplopende temperaturen. De middagtemperatuur stijgt naar 8-9 graden. De kans op winterweer is en blijft uiterst klein, want na het weekend stijgt de temperatuur eerder naar de dubbele cijfers dan dat deze omlaag gaat.

Drie jaar geleden was dit het beeld. Zullen we dit deze winter nog een keer zien? Albert Thibaudier maakte de foto in 2017

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 769 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer