Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Een krachtig hogedrukgebied bepaald de komende tijd ons weer. Het is rustig en droog weer, maar vandaag is nog wel een enkele bui mogelijk. Door het rustige weer is komende week wel kans op (hardnekkige) mist in de nacht en ochtend. In de middag is vaak ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 5-7 graden en in de nacht en (vroege) ochtend vriest het vaak licht.

De zaterdag begon fraai. Aad Hogenboom maakte de foto.

Op deze zondag zijn er perioden met zon en enkele stapelwolken. Hier en daar komt het tot een bui. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden. In het zuidwesten kan het lokaal 9 graden worden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden en voor het gevoel is het een graad of 3.

Vanavond zijn er brede opklaringen en koelt het snel af naar waarden rond het vriespunt. Komende nacht is kans op lokale gladheid door bevriezing van natte wegdelen en hier en daar komt mist voor.

Jolanda Bakker maakte deze foto

Mistkansen stijgen

Morgen start regionaal met mist of lage bewolking. De kans daarop is het grootst in Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Gaandeweg de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door, maar regionaal kan de grijzigheid hardnekkig zijn. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

In de nacht naar dinsdag vriest het licht en kan opnieuw mist ontstaan. Dinsdag wordt een droge dag met een mix van zon en wolkenvelden. In de ochtend is het regionaal grijs en mistig en de grootste kans daarop maakt Zeeland, Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Ook delen van Flevoland en zuidelijk Noord-Holland maakt kans op een grijze start. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Aanhoudend rustig hogedrukweer

De rest van de week blijft het rustig hogedrukweer met in de nacht temperaturen rond het vriespunt. Overdag stijgt het kwik naar 6-7 graden. In de nacht en ochtend is kans op mist, overdag schijnt geregeld de zon. Regionaal kan het eens een dag grijs en bewolkt blijven. Mocht het de hele dag grijs blijven dan is de temperatuur overdag vanzelfsprekend wat lager.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Volgend weekend schakelen we over naar een wisselvallig weertype met ook weer oplopende temperaturen. De middagtemperatuur stijgt naar 8-9 graden. De kans op winterweer is en blijft uiterst klein, want na het weekend stijgt de temperatuur eerder naar de dubbele cijfers dan dat deze omlaag gaat.

Drie jaar geleden was dit het beeld. Zullen we dit deze winter nog een keer zien? Albert Thibaudier maakte de foto in 2017

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 779 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer