Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Koningsdag 2022 kon eindelijk weer groots gevierd worden en het weer daarbij was prima. Met mei in aantocht neemt de kans op warmer weer toe en met Bevrijdingsdag en allerlei andere evenementen in aantocht is aangenaam weer natuurlijk gewenst. De komende dagen blijft de temperatuur nog wat achter, maar in de nieuwe week wordt een stijging ingezet.

Droog weer

Op een enkele dag met wat regen na is het alweer een aantal weken erg droog in het land. De komende week verandert daar ook weinig aan. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt ervoor dat lagedrukgebieden met neerslag op afstand blijven. In het weekend schuift het hoog wel wat zuidwaarts als een laag ten noordwesten van Ierland naar Engeland trekt.

Naarmate het verder zuidwaarts trekt verliest het in activiteit. Bovendien komt het laag niet onze kant op. De wind waait dit weekend uit een noordelijke richting waardoor het niet al te warm zal zijn. Zeker in het noorden blijft de temperatuur steken op 11 tot 13 graden, in het zuiden wordt het nog 14 of 15 graden. Het weerbeeld bestaat daarbij uit wolkenvelden, maar ook zonneschijn.

Vooral het noorden blijft erg gevoelig voor wolken vanaf de Noordzee. In het weekend is nog een enkele bui mogelijk, maar het stelt niet veel voor. Dus blijft het voorlopig erg droog en komt er zal het neerslagtekort weer verder oplopen. Inmiddels is de lijn van de 5% droogste jaren alweer in zicht.

Het begin van april was erg nat, maar de rest van de maand verloopt erg droog. Inmiddels liggen we alweer bijna op het niveau van de 5% droogste jaren.

Blijft het droge weer aanhouden?

Ook in de nieuwe week zien we dat hogedrukgebieden zich continue boven onze omgeving blijven manifesteren. Dat betekent over het algemeen droog weer met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De buienkans blijft laag, al is er richting Bevrijdingsdag elke dag wel kans op een lokale bui, maar de term ‘overwegend droog’ dekt de lading het beste.

Daarbij ligt de temperatuur overdag tussen 12 graden in het noorden en 16 in het zuiden. De temperatuur gaat geleidelijk wel weer omhoog en de grens van de 20 graden komt langzaam weer in zicht. Op Bevrijdingsdag zijn dan maxima mogelijk van 14 tot 18 graden met zon, wolken en een lokale bui. Prima weer dus voor de Bevrijdingsdagfestivals verspreid over het land.

De temperatuur ligt veelal rond 15 of 16 graden en het blijft daarbij vaak droog met wolkenvelden en af en toe wat zon.

Omslagfoto: Ton Wesselius.

(Visited 289 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier