Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Koningsdag 2022 kon eindelijk weer groots gevierd worden en het weer daarbij was prima. Met mei in aantocht neemt de kans op warmer weer toe en met Bevrijdingsdag en allerlei andere evenementen in aantocht is aangenaam weer natuurlijk gewenst. De komende dagen blijft de temperatuur nog wat achter, maar in de nieuwe week wordt een stijging ingezet.

Droog weer

Op een enkele dag met wat regen na is het alweer een aantal weken erg droog in het land. De komende week verandert daar ook weinig aan. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt ervoor dat lagedrukgebieden met neerslag op afstand blijven. In het weekend schuift het hoog wel wat zuidwaarts als een laag ten noordwesten van Ierland naar Engeland trekt.

Naarmate het verder zuidwaarts trekt verliest het in activiteit. Bovendien komt het laag niet onze kant op. De wind waait dit weekend uit een noordelijke richting waardoor het niet al te warm zal zijn. Zeker in het noorden blijft de temperatuur steken op 11 tot 13 graden, in het zuiden wordt het nog 14 of 15 graden. Het weerbeeld bestaat daarbij uit wolkenvelden, maar ook zonneschijn.

Vooral het noorden blijft erg gevoelig voor wolken vanaf de Noordzee. In het weekend is nog een enkele bui mogelijk, maar het stelt niet veel voor. Dus blijft het voorlopig erg droog en komt er zal het neerslagtekort weer verder oplopen. Inmiddels is de lijn van de 5% droogste jaren alweer in zicht.

Het begin van april was erg nat, maar de rest van de maand verloopt erg droog. Inmiddels liggen we alweer bijna op het niveau van de 5% droogste jaren.

Blijft het droge weer aanhouden?

Ook in de nieuwe week zien we dat hogedrukgebieden zich continue boven onze omgeving blijven manifesteren. Dat betekent over het algemeen droog weer met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De buienkans blijft laag, al is er richting Bevrijdingsdag elke dag wel kans op een lokale bui, maar de term ‘overwegend droog’ dekt de lading het beste.

Daarbij ligt de temperatuur overdag tussen 12 graden in het noorden en 16 in het zuiden. De temperatuur gaat geleidelijk wel weer omhoog en de grens van de 20 graden komt langzaam weer in zicht. Op Bevrijdingsdag zijn dan maxima mogelijk van 14 tot 18 graden met zon, wolken en een lokale bui. Prima weer dus voor de Bevrijdingsdagfestivals verspreid over het land.

De temperatuur ligt veelal rond 15 of 16 graden en het blijft daarbij vaak droog met wolkenvelden en af en toe wat zon.

Omslagfoto: Ton Wesselius.

(Visited 295 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer