Advertentie 

Koningsdag 2022 kon eindelijk weer groots gevierd worden en het weer daarbij was prima. Met mei in aantocht neemt de kans op warmer weer toe en met Bevrijdingsdag en allerlei andere evenementen in aantocht is aangenaam weer natuurlijk gewenst. De komende dagen blijft de temperatuur nog wat achter, maar in de nieuwe week wordt een stijging ingezet.

Droog weer

Op een enkele dag met wat regen na is het alweer een aantal weken erg droog in het land. De komende week verandert daar ook weinig aan. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt ervoor dat lagedrukgebieden met neerslag op afstand blijven. In het weekend schuift het hoog wel wat zuidwaarts als een laag ten noordwesten van Ierland naar Engeland trekt.

Naarmate het verder zuidwaarts trekt verliest het in activiteit. Bovendien komt het laag niet onze kant op. De wind waait dit weekend uit een noordelijke richting waardoor het niet al te warm zal zijn. Zeker in het noorden blijft de temperatuur steken op 11 tot 13 graden, in het zuiden wordt het nog 14 of 15 graden. Het weerbeeld bestaat daarbij uit wolkenvelden, maar ook zonneschijn.

Vooral het noorden blijft erg gevoelig voor wolken vanaf de Noordzee. In het weekend is nog een enkele bui mogelijk, maar het stelt niet veel voor. Dus blijft het voorlopig erg droog en komt er zal het neerslagtekort weer verder oplopen. Inmiddels is de lijn van de 5% droogste jaren alweer in zicht.

Het begin van april was erg nat, maar de rest van de maand verloopt erg droog. Inmiddels liggen we alweer bijna op het niveau van de 5% droogste jaren.

Blijft het droge weer aanhouden?

Ook in de nieuwe week zien we dat hogedrukgebieden zich continue boven onze omgeving blijven manifesteren. Dat betekent over het algemeen droog weer met een afwisseling van zon en wolkenvelden. De buienkans blijft laag, al is er richting Bevrijdingsdag elke dag wel kans op een lokale bui, maar de term ‘overwegend droog’ dekt de lading het beste.

Daarbij ligt de temperatuur overdag tussen 12 graden in het noorden en 16 in het zuiden. De temperatuur gaat geleidelijk wel weer omhoog en de grens van de 20 graden komt langzaam weer in zicht. Op Bevrijdingsdag zijn dan maxima mogelijk van 14 tot 18 graden met zon, wolken en een lokale bui. Prima weer dus voor de Bevrijdingsdagfestivals verspreid over het land.

De temperatuur ligt veelal rond 15 of 16 graden en het blijft daarbij vaak droog met wolkenvelden en af en toe wat zon.

Omslagfoto: Ton Wesselius.

(Visited 371 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier