Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dat de herfst nu toch echt is begonnen, dat zal niemand de afgelopen periode ontgaan zijn. De temperatuur deed afgelopen week voelbaar een stap terug en daarbij viel de regen soms met bakken uit de lucht. In mijn regenmeter in de tuin heb ik in de afgelopen 7 dagen 65 mm opgevangen, toch echt een enorme plons water. Vanaf vandaag tapt de herfst echter uit een ander vaatje; het blijft droog en we gaan de zon regelmatig zien. Het weerbeeld voor weekend ziet er dan ook goed uit!

Nu de herfst op volle toeren draait en met de vele regen van afgelopen tijd neemt de kans weer toe om de vliegenzwam te spotten. Vooral in de buurt van de berk groeien deze beroemde paddenstoelen.

Opstomend hogedrukgebied

De weersverbetering hebben we te danken aan een hogedrukgebied in het westen van Rusland wat zich snel westwaarts uitbreid. Vandaag neemt dit hogedrukgebied de regie van ons weer over.

Na een mistige start in de noordoostelijke helft van het land gaat vandaag in de loop van de dag de zon doorbreken. Dit kan even duren doordat er vanuit Duitsland een veld met bewolking binnen trekt. Deze verhinderd eigenlijk dat de mist door de zon weggebrand kan worden.

In het zuidwesten hangt nog wat bewolking met lokaal een buitje wat daaruit valt. Dit is een restant van een storing maar ook die lost vandaag spoedig op. In de loop van de dag overal zonnige momenten dus en met een zwakke wind uit het oosten loopt het kwik op naar 14 tot 16 graden.

Een hogedrukgebied met de kern in het westen van Rusland neemt de regie van ons weer over. Bron; ECMWF

Koude en mistige nachten

Komende avond en nacht is het helder en met weinig wind koelt het rap af. De omstandigheden zijn ideaal voor het ontstaan van stralingsmist, dat gaat dan ook op grote schaal gebeuren. De temperatuur daalt naar waarden rond 4 graden en landinwaarts is ook kans op vorst aan de grond. Ook de zaterdag en zondagnacht zullen fris en mistig verlopen. Allemaal dankzij het rustige hogedrukweer waardoor de condities voor uitstraling van de bodemwarmte ideaal blijven.

De lage minima staan in mooi contrast met het nog relatief warme water van de Noordzee. Het water heeft nog genoeg warmte en koelt niet zo snel af als de gornd, boven zee blijft het dan ook 16 graden.

Koude nachten op komst. Vannacht waarden rond 4 graden, lage waarden door optimale condities voor uitstraling. Dit staat in mooi contrast met de nog warme Noordzee, boven het water blijft het 16 graden. Bron Weerplaza

Weekend blijft droog en zonnig

Het recept voor dit weekend is een herhaling van zetten. Na koude en mistige nachten en ochtenden, zullen we de rest van de dag de zon volop zien. De wind speelt nauwelijks een rol en de temperatuur weet op te lopen naar waarden rond 17 graden. Heerlijk herfstweer dus om buiten van te genieten!

Vanaf maandag kouder en buien

Vanaf zondagnacht gaat het roer weer om. Een nieuw hogedrukgebied stoomt op vanaf de Azoren en gaat voor anker nabij de Britse eilanden. Hierdoor steekt een frisse noordwestenwind op en stroomt er ook veel koudere lucht over onze omgeving uit. Daarnaast gaat de wisselvalligheid toenemen en moeten we weer rekening houden met buien. Veel warmer dan 12 -13 graden overdag gaat het dan niet meer worden.

Een nieuw hogedrukgebied gaat voor anker nabij de Britse eilanden. Aan de oostflank hiervan krijgen wij een noordwestelijke aanvoer van koude lucht. Bron: ECMWF

Rest mij allen alvast een fijn weekend te wensen, geniet van het mooie weer dit weekend! Blijf volgen en graag tot het volgende bericht. Daarin ongetwijfeld meer over de uitstroom van koude lucht en de sneeuwkansen die dit de noordelijke Alpen gaat geven. Groet Sebastiaan.

Gastreporter of weerman?

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over jouw reiservaringen in de Alpen of de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Met dank ook aan Protest en Innsbruck Tourismus, partners van Alpenweerman

(Visited 12 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer