Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het is ronduit zomers dankzij het hogedrukgebied Falk. Dit hoog ligt boven onze streken en daardoor is het rustig weer met weinig wind. Die wind verlaat morgen overigens de noordhoek en wordt dan meer oost. De temperatuur zal dan ook verder oplopen en lokaal kan het tropisch warm worden met kwikstanden van 30°. Ook het noorden van het land, waar het met die noordelijke stroming toch wel vaak tegenviel met vrij veel wolkenvelden, gaan profiteren met flink wat zon.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, noorden bewolkt
Gisteren begonnen we de dag met een mix van wolken en zonneschijn. Op veruit de meeste plaatsen verdween de bewolking en ging de zon flink schijnen, maar in het noorden bleef het tot ver in de middag bewolkt en langs de noordkust en op de Wadden bleef het grijs.

De temperatuur bleef in het bewolkte noorden weer duidelijk achter ten opzichte van het zuiden. Het werd in het noorden en langs de westkust 19 tot 21°. Elders hogere temperaturen met in Arcen maximaal 28,1°. In België werd het 18 tot 28° met in Kleine Brogel 28,2°.

In het noorden van het land bleef het lange tijd bewolkt. Ook de laatste dagen was het daar, vanwege de noordelijke stroming, vaak bewolkt. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.
Elders in het land hadden we aanvankelijk een mix van zon en wolken. Aad Hogenboom maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Uiteindelijk klaarde het op steeds meer plaatsen op. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Vandaag: veel zon
Dankzij hogedruk boven onze streken is het dit weekend prachtig zomerweer. De zon zal flink schijnen, maar vandaag heeft de noordelijke helft van het land nog te maken met bewolking vanaf de Noordzee. Uiteindelijk zal de zon overal flink schijnen en het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen in het oosten van België en wellicht ook in zuidelijk Limburg kan een enkele bui tot ontwikkeling komen.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 21 tot 23° in het noordelijk kustgebied en op de Wadden, naar zo’n 23-24° langs de westkust en elders in het noorden en naar 25 tot 29 elders. De hoogste temperaturen worden weer verwacht in de zuidoostelijke helft van het land en in Belgisch Limburg.

Vanavond en de komende nacht trekt er wat hoge sluierbewolking over, maar het blijft droog. De temperatuur daalt uiteindelijk naar 11 tot 15°.

Morgen: warmer!
Morgen schijnt de zon ook weer flink, maar in de middag trekken er ook wat wolkenvelden over het land. Het blijft droog, maar opnieuw maakt het oosten van België kans op een enkele bui.

De wind waait uit het oosten en is niet meer dan zwak, maar door die zwakke oostenwind wordt het wel duidelijk warmer. In het hele land wordt het zomers warm en in de zuidoostelijk helft lokaal tropisch met temperaturen tussen de 25 en 31-32°. Aan zee steekt in de middag een zwakke verkoelende zeewind op met op de stranden geleidelijk lagere temperaturen.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend warm, maar geleidelijk een buienkans
Na het weekend is het maandag nog vrij zonnig en overal zomers warm en in het zuiden en zuidoosten ook tropisch. De maxima komen uit tussen de 26 en 31°. In de middag steekt er op de stranden weer een zeewind op zodat het daar heerlijk afkoelt.

Dinsdag wordt het ook nog zomers warm met landinwaarts temperaturen tussen de 26 en 28°. Aan zee is het kwik iets lager met zo’n 23 tot 25°. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en dinsdagmiddag neemt de kans op enkele buien geleidelijk toe.

Vanaf woensdag gaat het kwik iets omlaag, maar het blijft warm met temperaturen in het land veelal tussen de 22 en 26°. Verder schijnt geregeld de zon, maar er is ook kans op enkele buien en daarbij zou het ook tot onweer kunnen komen.

De zon ging fraai en gekleurd onder. Jolanda Bakker maakte de foto.

Het vierdaagse weerbeeld voor Nijmegen en omstreken ziet er als volgt uit:
Dinsdag schijnt de zon flink en bij de start is het zo’n 17-18°. Gaandeweg de dag loopt de temperatuur flink op met een uiteindelijk maximum van zo’n 28°. Woensdag tot en met vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er is ook een buienkans. Nu kan nog onmogelijk worden gezegd waar en wanneer de buien zullen vallen, tegen die tijd wordt pas duidelijk hoe en wat. De temperatuur komt in de omgeving Nijmegen uit tussen de 23 en 26°.

Prachtig zomerweer! De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat mooi zien dat de temperatuur eerst gaat stijgen naar waarden rond de 30° op maandag. Daarna gaat het kwik weer omlaag naar zo’n 25° of iets minder op woensdag en donderdag. Een aantal weermodellen laat aan het eind van de week het kwik weer wat stijgen, maar de spreiding tussen de modellen neemt toe. Afwachten welke kant we later opgaan..

Deze foto maakte ikzelf gisterochtend bijna een uur voor zonsopkomst.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is over land eerst 5 en later 8 knopen. Aan zee wordt de wind later vanmiddag zo’n 11-12 knopen. De golfhoogte is 0,2 tot 0,3 meter en de watertemperatuur zo’n 17-18°.

Morgen is de wind over land oostelijk met slechts 4 knopen. Aan zee wordt de wind in de middag noord en neemt toe naar 11 knopen. De golfhoogte is slechts 0,1 tot 0,2 meter bij een watertemperatuur van 18-19°.

Deze prachtige vlinderfoto werd gemaakt door Martin Vye.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag, fijn weekend en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 528 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier