Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Hadden we eind vorige week depressie Quasimodo op visite, vandaag hebben we te maken met depressie Reinhold. Het zorgde afgelopen nacht voor regen en het zorgt vandaag voor flinke buien die van onweer en (zware) windstoten vergezeld kunnen gaan. Later in de week zorgt een hoogtelaag voor aanhoudende onbestendigheid, maar komend weekend lijkt de rust geleidelijk weer te keren. Volgende week zou hogedruk wel eens voor heel aardig weer kunnen zorgen, ofwel er is licht aan het eind van de tunnel.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren perioden met zon, lokaal een bui

Het was gisteren heel aardig weer in deze wisselvallige en regionaal kletsnatte periode. De zon scheen geregeld en alleen in de kustgebieden kwam er nog een enkele bui voor. Later op de dag nam geleidelijk de bewolking toe op de nadering van de fronten van depressie Reinhold.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 17 en 19° met in Vlissingen en in Hoek van Holland maximaal 19,0°. In België lagen de maxima tussen de 13° in de hogere delen en lokaal 19 in het westen met in Beitem maximaal 18,9°.

het was gisteren een fraaie septemberdag en dat werd heel mooi vastgelegd door Mark Wolvenne

Vandaag buien met kans op onweer

Na nachtelijke regen schijnt vandaag geregeld de zon. In de kustgebieden komen enkele buien voor en geleidelijk is dat overal het geval. De meeste en zwaarste buien zijn wederom bestemd voor het inmiddels al kletsnatte westen van het land en bij die buien is er ook kans op onweer.

De vlagerige zuidwestenwind maakt het herfstplaatje compleet en waait vrij krachtig tot krachtig over land, windkracht 5 tot 6 en hard aan zee, windkracht 7 en er komen aan zee zware windstoten voor tussen de 75 en 90 kilometer per uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 18. In het noordwesten een graadje minder en in het zuidoosten lokaal een graadje meer. In de hogere delen van België wordt het een graad of 13-14.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met aanhoudend kans op buien. De meeste buien komen wederom in de kustgebieden voor. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur daalt naar 12 tot 14°.

Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto op de stranden van Texel
Jan Snijders maakte gisterochtend deze foto op Ameland

Morgen wederom buien

Morgen verandert er in grote lijnen niet veel. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook weer tot buien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 16-17 in het zuiden lokaal naar 18°. In België kan het lokaal nog 19° worden, maar in de hogere delen houdt het kwik het bij een graad of 14 voor gezien.

de hoogtekaart voor donderdag 14 september volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

De rest van de week aanhoudend wisselvallig

De rest van de week blijft het uitermate wisselvallig. In de nacht naar woensdag valt er geruime tijd regen en woensdag overdag komt het weer tot buien. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 17 tot 20°.

Ook donderdag draait het om flinke buien, want dan hebben we te maken met een hoogtelaag. De temperaturen op een hoogte van 5,5 kilometer dalen naar -26° en in combinatie met een zeewatertemperatuur van 18-19° is er een grote kans op flinke buien met daarbij ook kans op onweer. De temperaturen op leefniveau zijn ook erg laag en liggen tussen de 14 en 16° en er waait een stevige wind.

de weerkaart voor volgende week woensdag met hogedruk boven onze streken. Bron: Kachelmannwetter.com

Licht aan eind tunnel

Vrijdag en ook komend weekend blijven we aanvankelijk ‘last’ houden van het hoogtelaag boven onze streken. De buienkansen houden dan ook nog aan, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. Na het weekend gaan we geleidelijk profiteren van toenemende hogedruk. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen worden wat hoger. Kortom: nog even flink doorbijten deze week, maar er verschijnt licht aan het eind van de tunnel.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De daling later in de week en de daaropvolgende geleidelijke stijging is weer goed zichtbaar in de temperatuurpluim voor het midden van het land.

Of het betere weer volgende week leidt tot een periode met nazomerweer moet worden afgewacht en dit zal de komende week geleidelijk duidelijk worden. Voor vandaag laat ik het hierbij weer. Morgen kijken we weer verder en wellicht is er dan wat meer te zeggen over volgende week. Deze week is en blijft het in ieder geval ronduit herfstachtig. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

ook deze foto werd gemaakt door Jan Snijders op Ameland

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 577 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier