Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Depressie Elisabeth zorgt er vandaag voor dat de regenmeters aan het werk worden gezet, want er valt geruime tijd regen. De komende dagen nemen de neerslagkansen weliswaar af, maar het blijft wisselvallig met temperaturen die nog altijd onder de norm liggen voor eind maart. Paasmaandag kon de temperatuur wel eens wat hoger uitkomen en ook op de lange termijn zien we steeds vaker wat hogere temperaturen verschijnen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: vanuit het zuidwesten regen
Gisteren begonnen we de dag droog met naast wolkenvelden, regionaal nevel en mist, ook nog geregeld zonneschijn. In het midden en zuiden scheen de zon niet of nauwelijks tot ongeveer 2 uur, in het noorden scheen de zon 3 tot 5 uur. Vanuit het zuidwesten nam de bewolking toe en uiteindelijk ging het gistermiddag enige tijd regenen.

De temperaturen stegen naar waarden tussen de 7 en 11° met in Twenthe en Hoogeveen maximaal 11,1°. In België lagen de maxima tussen de 6 en 10° met in Kleine-Brogel en Koksijde 10,0°.

Maandag maakte Gerda Jakobs deze prachtige foto van een ooievaar op nest in Delfgauw.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto op een droge dinsdagochtend in Zevenhuizen.
Het was gisterochtend nog heerlijk wandelweer in Stompwijk volgens Debbie van Ooststroom.
De bewolking nam gisteren geleidelijk toe… De foto werd gemaakt door Ton Wesselius in Roelofarendsveen.

Vandaag: opnieuw regen
Het ene regengebied is nog niet weggetrokken of het volgende dient zich alweer aan. We starten de woensdag op veel plaatsen nog (redelijk) droog, maar vanuit het zuidwesten gaat het wederom enige tijd regenen. Net als gisteren blijft het in de noordelijke helft van het land weer het langst droog.

De wind waait zwak tot matig en draait van zuidwest naar noordwest en de temperatuur stijgt naar maximaal 7 tot 9°. In België kan het kwik wat hoger uitkomen en dat is mooi te zien op onderstaand kaartje.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond regent het nog op veel plaatsen, maar de regen trekt naar het noordoosten weg en vanuit het zuidwesten wordt het droog en klaart het op. Hier en daar komt nevel en mist voor en bij een zwakke tot matige weer naar zuidwest draaiende wind daalt de temperatuur naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen: enkele buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien en dan met name landinwaarts. De wind waait overwegend matig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 8 en 10°. In het westen van België kan het al 11° worden.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wisselvallig
Na morgen blijft het wisselvallig. Goede Vrijdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft tot ver in de middag, wellicht tot in de avond droog, maar uiteindelijk gaat het vroeg of laat weer regenen.

De wind waait matig uit het zuidoosten en de temperatuur is wat hoger en stijgt naar waarden tussen de 11 en 13, in het zuiden en hier en daar in België naar 14°.

De verwachte weerkaart voor Paasmaandag volgens EC. Bron: wetteronline.de

In het Paasweekend blijft het wisselvallig met op zaterdag nog kans op regen en ook tijdens de Paasdagen lijkt het niet droog te blijven. Toch worden het geen verregende dagen met bovendien ook af en toe wat zon. De temperatuur ligt veelal rond de 10°, in het noorden er (net) onder en in het zuiden erboven.

Na Pasen kon de temperatuur weleens verder stijgen naar waarden boven de 15° en dan begint het er een beetje op te lijken…

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur vanaf morgen gaat stijgen tot boven de 10°. In het weekend daalt het kwik weer, maar na Pasen komen we boven de 10° uit en komt zelfs de 15° in beeld.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De komende dagen gaat het kwik omhoog, dan weer omlaag en vervolgens weer omhoog. Het ensemblegemiddelde komt vanaf maandag rond of boven de 10° uit.

Ook deze mooie foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait over land uit het westen, later wordt de wind veranderlijk. Vanochtend zijn er nog 8 knopen wind, maar vanmiddag neemt de wind af. De windvlagen komen vanochtend nog uit op 13-14, vanmiddag hooguit 5 knopen. Aan zee waait de hele dag de wind met zo’n 5 tot 8 knopen en de windvlagen komen uit tussen de 8 en 10 knopen.

Morgen neemt de wind zowel over land als aan zee weer toe uit het westen tot zuidwesten met zo’n 10-11 knopen. De vlagen kunnen de 15 knopen halen.

Ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker in Zevenhuizen.
De knobbelzwaan is druk bezig met zijn nest. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 455 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier