Advertentie 

Algemene situatie:
We krijgen vandaag te maken met de fronten van depressie Deirdre en morgen met de fronten van Elisabeth. Er valt dan ook regen van betekenis in deze tot nu toe vrij droge maand maart en het is vrij koud voor de tijd van het jaar. Ook op de lange termijn, richting de Paasdagen, blijft het wisselvallig, maar de temperaturen gaan wel weer wat omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst mist, later geregeld zon maar ook een bui
Gisteren begonnen we de week met op veel plaatsen dichte mist. De grijzigheid verdween in de loop van de ochtend en geregeld kwam de zon tevoorschijn Vooral in de zuidwestelijke helft scheen de zon flink met 7-8 uur zonneschijn. Elders minder zon en landinwaarts kwam het ook tot enkele buien.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 7 en (ruim) 12°. Ameland noteerde 6,8 en Lauwersoog 7,3°. De toppers waren Herwijnen met 12,4, Cabauw met 12,6 en Gilze-Rijen met 12,7°. In België lagen de maxima tussen de 7 en 13° met in Schaffen maximaal 12,9 en in Kleine-Brogel 13,0°.

We begonnen de dag met nevel en mist. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
Ook Suzanne Vermulm maakte een mistige foto.
Ton Wesselius maakte deze foto later op de dag in de omgeving van Roelofarendsveen.

Vandaag: geruime tijd regen
Het is vandaag bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het geruime tijd regenen, maar in het noordoosten blijft het tot ver in de middag droog. De zwakke tot matige zuidoostenwind neemt in kracht toe en wordt matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 7 en 10°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is en blijft het bewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. De zuidoostenwind wordt zuidwest en de temperatuur daalt naar 4-5°.

Morgen: opnieuw flink wat regen
Morgen verandert er niet veel. Het is opnieuw bewolkt en er valt wederom geruime tijd regen. Inclusief de regen van vandaag valt er tot morgenavond zo’n 10 millimeter in het noorden en 20 in het zuiden van de Lage Landen en lokaal valt nog meer.

Omdat de depressiekern over onze streken naar het oosten trekt waait er een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Later wordt de wind noordwest en kan dan even flink in kracht toenemen. De temperatuur stijgt naar 6 tot 8, lokaal 9°.

De verwachte weerkaart voor komende zaterdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wisselvallig
Na morgen blijft het wisselvallig met op Witte Donderdag en Goede Vrijdag kans op enkele buien. Toch schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt donderdag naar 9 tot 11 en vrijdag naar 11 tot 14°. Mogelijk loopt de temperatuur in het zuiden van Limburg op naar een graad of 15.

Ook in het Paasweekend blijft het wisselvallig met op zaterdag regen en zondag enkele buien. Ook op Paasmaandag neemt de kans op regen weer toe.

Wat de temperatuur precies gaat doen is nog onzeker, want dat hangt af van de koers van een depressie. Wellicht dat deze over het zuiden van het land trekt en dan kan in de noordelijke helft wat koudere lucht binnenstromen. Het lijkt erop dat de temperatuur zowel zaterdag als zondag in het noorden (ruim) onder de 10° blijft, maar in het zuiden worden de dubbele cijfers gehaald.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperaturen eerst wat gaan dalen om later in de week weer wat te stijgen. In het weekend gaat de temperatuur dan weer omlaag, maar vanaf Paasmaandag lijkt het geleidelijk wat warmer te worden met temperaturen op dinsdag rond de 15°.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De komende dagen gaat de temperatuur eerst omlaag en vervolgens omhoog. De eerste dagen ligt het kwik rond de 10°, maar vanaf Paasmaandag lijkt het duidelijk warmer te worden.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen in Doornenburg.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en neemt vanmiddag over land toe naar 12 tot 15 knopen met vlagen van 16 tot 20 knopen. Aan zee waait de zuid tot zuidoostenwind met 13 knopen. De windvlagen liggen veelal tussen de 18 en 20 knopen.

Morgen waait de wind uit het westen tot zuidwesten met 4 tot maximaal 7 knopen. De windvlagen liggen tussen de 6 en 11 knopen. Aan zee waait de wind met zo’n 4 tot 9 knopen. De windvlagen liggen rond de 8 tot 10 knopen.

Na de mist klaarde het flink op zoals hier in Zevenhuizen. Jolanda Bakker maakte de foto.
Zonsondergang Holwerd. De foto werd gemaakt door Meteo Nederland.

Voor vandaag wil ik het hierbij laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de weerverwachting richting en tijdens de Paasdagen. Maak er een mooie dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 526 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier