Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is uitermate wisselvallig met de komende tijd regelmatig regen en veel wind. De zuidwester is aan zee vaak krachtig tot hard en soms stormachtig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig. Verder draait het elke dag om buien of geruime tijd regen en vooral morgen wordt kletsnat. De temperatuur is aanvankelijk nog prima, maar na het weekend gaat het kwik geleidelijk onderuit.

De zon kwam gisterochtend al bij de opkomst tevoorschijn. Ton Wesselius maakte de foto.
Monique Bormans maakte deze foto.

Gisteren steeds meer buien

Gisteren scheen in de ochtend nog geregeld de zon, maar in het westen en noordwesten van het land kwam het tot buien en gaandeweg de dag kwam het ook elders tot buien. Gisteravond nam de buiigheid toe en werd ook onweer waargenomen. De temperatuur steeg naar 18-20 graden met in Maastricht maximaal 20,3 graden.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Enkele buien

Verspreid over het land komen op deze zaterdag buien voor, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind neemt geleidelijk verder in kracht toe en vanmiddag staat er een aanwezige, enigszins vlagerige zuidwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden.

Vanavond beperken de buien zich weer tot het noorden en noordwesten. Elders wordt het even droog, maar dat is slechts tijdelijk, want komende nacht is het bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. De temperatuur daalt naar 12-14 graden.

Geruime tijd regen

Morgen wordt een echte herfstdag. Vanuit het westen gaat het in de ochtend geruime tijd regenen. De regen bereikt het zuiden en zuidoosten in de loop van de ochtend, maar uiteindelijk wordt het ook in het zuidoosten nat. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee.

In de middag neemt de wind aan zee toe naar hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. De regen wordt dan buiig en soms kan het even flink doorplenzen. Het voordeel van buien is dat het ook zo nu en dan droog is. De zon krijgen we helaas niet te zien. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden. In het zuidwesten kan het lokaal 19 graden worden.

Aanvankelijk is het nog vrij zacht, maar volgende week gaat de temperatuur langzaam onderuit.

Ook volgende week wisselvallig

Ook na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of buien en slechts af en toe wat zon. Om het herfstgevoel nog wat te versterken gaat de temperatuur ook nog onderuit. Maandag wordt het nog maximaal 16-18 graden, woensdag blijft het kwik steken bij slechts 14-15 graden. Gebruikelijk is het begin oktober 15-17 graden.

Na woensdag nemen de neerslagkansen wat af en schijnt vaker de zon. Toch blijft het ook dan niet helemaal droog. De temperatuur blijft met maximaal 14-15 graden onder de norm voor begin oktober.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur aanvankelijk boven de 15 graden uitkomt. Woensdag en donderdag is het kwik duidelijk lager, maar later in de week loopt de temperatuur weer op.

Uitwaaien aan zee dit weekend. Jolanda Bakker maakte de foto in Zeeland.
Dit beeld zullen we dit weekend vaker zien. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 305 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier