Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Tussen het naar het oosten wegtrekkende hogedrukgebied Peter en naderende depressie Pearl hebben wij vandaag een redelijke Koningsdag. Later vandaag krijgen we te maken met het front van Pearl en valt er wat lichte regen of komt het tot een bui. De komende dagen blijft het aanhoudend koel en wisselvallig, pas in de loop van volgende week lijkt de temperatuur wat te gaan stijgen.

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon en buien
Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar vooral landinwaarts kwam het ook tot enkele buien. Later op de dag kreeg de zon steeds meer ruimte.

De temperatuur steeg naar 11-12° in het noorden en op de Wadden en naar 14-15 in het zuiden. Nieuw-Beerta noteerde 11,0, Den Helder 11,5 en Vlieland en Terschelling 11,7°. De toppers waren Westdorpe en Arcen met 15,5 en Eindhoven met 15,6°. In België lagen de maxima tussen de 9 en 15° met in Semmerzake, Kleine Brogel en Antwerpen 15,1 en in Gent 15,3°.

Deze Koningsdag foto werd gemaakt en ingezonden door Jolanda Bakker.
Joyce Derksen maakte deze Koningsdag foto.
Deze ‘oranje’ foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Mooie opklaringen gistermiddag. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
Jolanda Bakker maakte deze mooie foto in Zevenhuizen.
Fraai weer op Kijkduin, maar er stond wel een stevige wind. De foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg.

Vandaag: later vandaag wat lichte regen
We profiteren vandaag aanvankelijk nog van een uitloper van het hogedrukgebied Peter boven het oosten van Europa. Het is vanochtend dan ook op de meeste plaatsen droog met naast wolkenvelden ook hier en daar zonneschijn. Vanmiddag krijgen we te maken met de bewolking van naderende depressie Pearl en gaat er vanuit het zuidwesten korte tijd wat lichte regen vallen of komt het tot een enkele bui.

De zwakke tot hooguit matige wind waait uit het zuiden, later vandaag valt de wind helemaal weg en de temperatuur loopt op naar 10 tot 12° in het noordwesten en naar 14 tot 17 elders. In het zuiden van Limburg en in delen van België kan het een graad of 18 worden.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui en dan met name in de noordwestelijke helft van het land. De zwakke tot matige oostenwind draait naar zuid tot zuidwest en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 6° in het noorden en 11 in het zuiden van het land.

Morgen: enkele buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht met de minste wind in het noorden.

De temperatuur stijgt naar 13-14° in de kustgebieden en naar 15-16 elders. In het zuidoosten en in grote delen van België kan het kwik nog een graadje hoger uitkomen.

de verwachte weerkaart voor zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: vanuit het zuiden regen
Zondag beginnen we de dag droog met in de noordelijke helft nog enkele opklaringen, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe op de nadering van een depressie en al vrij snel volgt regen die later buiig van karakter wordt met in de oostelijke helft ook kans op onweer.

De temperatuursverschillen zijn groot, want het wordt een graad of 12 in het noorden en op de Wadden en 14-15 elders. In de zuidoostelijke helft kan het kwik nog wat hoger uitkomen met temperaturen tussen de 16 en 19, wellicht 20°. Bij onze Oosterburen loopt het kwik zondag op tot boven de 20°.

De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig over land, maar (vrij) krachtig tot hard in het noorden en noordwesten, windkracht 5 tot 7.

De verwachte weerkaart volgens GFS voor halverwege volgende week. Bron: wetteronline.de

Na het weekend blijft het aanvankelijk wisselvallig met op maandag en dinsdag nog geruime tijd regen. De temperaturen blijven in de regen rond de 10°. Vanaf woensdag gaan we profiteren van een uitloper van hogedruk. De neerslagkansen nemen af, de zon zal vaker schijnen en de temperaturen worden wat meer normaal voor begin mei.

UV-Index: 4 tot 5
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en de komende dagen 4 tot 5. Een UV van 4 is zwak, maar 5 is matig en de onbeschermde huid kan dan ook rood kleuren en verbranden na 15 tot 25 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur na het weekend eerst gaat dalen, maar vanaf dinsdag 1 mei gaat de temperatuur geleidelijk, maar gestaag omhoog.

Deze zonnige foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten met 6 tot 9 knopen. De windvlagen zijn 11 tot 13 knopen. De golfhoogte aan zee is 0,4 tot 0,6 meter met een zeewatertemperatuur van een graad of 9.

Morgen draait de wind van zuid naar noordwest en is aanvankelijk 13-16 knopen, maar morgenmiddag zo’n 8 tot 13 knopen. De windvlagen zijn in de middag 11 tot 14 knopen, maar morgenochtend komen de stoten nog uit boven de 20 knopen. De golfhoogte is 0,6 of 0,7 meter bij 9°.

Ton Wesselius maakte deze prachtige lentefoto.
Schattig hè! Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen meld ik mij weer en dan kijken we weer verder naar de verwachtingen in de meivakantie. Voor nu een hele fijne Koningsdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 229 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier