Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen week steeg de temperatuur vaak naar de dubbele cijfers en dat is ook komend week weer het geval. Van dinsdag tot en met vrijdag is het dagelijks 10-12 graden. Vanaf volgend weekend wordt het kouder en gaat januari normaal doen wat betreft temperatuur. In de nacht kan het dan zowaar een graadje vriezen.

Erica de Bruijn maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm
Ton Wesselius maakte deze foto.

Dit weekend is het vandaag prima weer met naast vrij veel sluierbewolking ook geregeld zonneschijn. Het blijft droog en het wordt 6-8 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Bij de Wadden wordt de wind hard, windkracht 7.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en vannacht neemt in het noorden de kans op wat lichte regen toe. De temperatuur daalt naar 4-5 graden in het oosten en zuiden en naar 6, lokaal 7 graden in het westen en noorden.

Morgen ziet het weerbeeld er anders uit. Het is bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het enige tijd regenen. In de middag nemen de neerslagkansen geleidelijk af en in het westen en noorden kan de zon even doorbreken. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Volgende week is de kans groot dat het kwik stijgt tot boven de 10 graden. Op termijn wordt het geleidelijk wat kouder.

Volgende week temperaturen in de dubbele cijfers

Maandag is het aanvankelijk bewolkt met kans op wat licht gespetter. In de middag is het droog en klaart het geleidelijk op. De zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 8-9 graden. In het zuiden kan het 10 graden worden.

Van dinsdag tot en met vrijdag is het weer zeer zacht weer met temperaturen dagelijks in de dubbele cijfers. In het noorden wordt het een graad of 10, in het midden ongeveer 11 en in het zuiden van het land regelmatig 12 graden. Daarmee is het weer duidelijk zachter dan de 5 graden die normaal is voor half januari. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en dagelijks is kans op regen. Bovendien is de wind vaak nadrukkelijk aanwezig.

De pluim voor het midden van het land. Bron: meteologix.com

Vanaf volgend weekend meer normalere temperaturen voor januari

Vanaf volgend weekend gaat de temperatuur dalen naar meer normalere waarden voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt dagelijks naar waarden tussen 5 en 7 graden. Tegen die tijd neemt ook in de nacht en vroege ochtend de kans op vorst weer toe. Winterweer is dit natuurlijk niet, maar het blijft ook niet tot in de eeuwigheid boterzacht.

Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen komende week en de lange termijn. Maak er een mooie zaterdag van en graag weer tot morgen.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 470 times, 1 visits today)