Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Hogedruk ten noorden (Wilfried) en oosten (Zorro) en de thermische lagedrukgebieden Xisca en Yvonne zorgen voor prima zomerweer. Wel moet rekening worden gehouden met een enkele regen- of onweersbui.

Na morgen krijgen we een paar koele dagen aan de oostflank van hogedruk. De temperaturen gaan dan tijdelijk, maar flink onderuit. Later in de week loopt de temperatuur weer op en wordt het opnieuw prima zomerweer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prima zomerdag
Gisteren kwam het in de ochtend in het noorden nog tot wat lichte regen. Elders was en bleef het droog en geregeld scheen de zon.

De temperatuur steeg naar 18 tot 21° op de Wadden en langs de westkust en naar 22 tot 27 elders met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. Ell (vlakbij Weert) noteerde 27,0 en Twenthe 27,1°. In België werd het 16-17° aan zee en 27 in Belgisch Limburg met in Kleine Brogel 27,4°.

Het was een prachtige zaterdag. Deze eveneens prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte deze mooie foto.

Vandaag: perioden met zon
Vanochtend zijn er aanvankelijk wolkenvelden en landinwaarts is hier en daar een bui mogelijk, lokaal met onweer. Al vrij snel wordt het droog en later vanochtend en zeker vanmiddag zal de zon flink schijnen. Er waait een geleidelijk in kracht toenemende noord tot noordoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 17 tot 19° op de Wadden en in het noordwesten en naar 20 tot lokaal 27 elders. De hoogste temperaturen worden in de zuidoostelijke helft verwacht. Langs de Belgische kust wordt het overigens een graad of 18.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. In de loop van de nacht neemt in de oostelijke helft van België de kans op een regen- of onweersbui toe en in de nanacht kan het zuiden van Limburg daarmee te maken krijgen. Het koelt af naar 10 tot 14, in het zuidoosten en in België naar 15°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: geregeld zon
Morgen is er vrij veel hoge bewolking, maar geregeld schijnt ook de zon. Rond de Wadden en in het noordwesten is het mogelijk grijs door laaghangende bewolking en nevel/mist. In het oostelijke helft van België is er kans op enkele regen- en onweersbuien en mogelijk reiken deze buien tot het (uiterste) zuiden van Limburg.

De temperatuur stijgt naar 17-18° op de Wadden en in het noordwesten en naar 20 tot 24 elders. Langs de Belgische kust wordt het een graad of 19 en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige noord tot noordoostenwind.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: tijdelijk koeler, neerslagkansen klein
Aan de oostflank van het naar het noordoosten uitstrekkende Azorenhogedrukgebied wordt na morgen relatief koele lucht aangevoerd. Vooral dinsdag en woensdag wordt het niet veel warmer dan zo’n 17 tot 19°. Er zijn wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon en de neerslagkansen zijn en blijven klein.

De verwachte weerkaart voor eind deze week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Vanaf donderdag wordt de stroming west tot zuidwest en stroomt er weer warmere lucht naar onze streken. De temperaturen lopen weer op naar waarden rond en zelfs boven de warme grens van 20°. Verder zijn er perioden met zon, maar zo nu en dan is er ook kans op wat regen of een enkele bui. Licht wisselvallig weer dus.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het allemaal weer mooi zien. Vandaag en ook morgen worden nog warme dagen, maar vooral dinsdag en woensdag is het duidelijk koeler met temperaturen onder de 20° op veel plaatsen. Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer omhoog en wordt de warme grens van 20° weer bereikt en overschreden.

Een heerlijk weertje voor fietsrondje door de Alblasserwaard. Tekst en foto van Johan Klos.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De noordenwind waait vanochtend zwak en vanmiddag matig met over land 10 tot 12 knopen. Aan zee duidelijk meer wind met vanochtend al 10 en vanmiddag 16 knopen. De windvlagen zijn later vanmiddag 17 tot 19 knopen. De golfhoogte neemt gedurende de dag toe naar 0,5 meter en de watertemperatuur

Morgen waait de wind uit het noorden tot noordoosten en neemt weer toe naar 11 knopen in de middag. Wederom aan zee meer wind met morgenmiddag 16-17 knopen. De windvlagen komen uit op 19 knopen. De golfhoogte neemt gedurende de dag weer toe naar 0,6 meter.

Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de ontwikkelingen in weerland. Voor nu een mooie zondag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 384 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier