Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Onder aanvoering van het hogedrukgebied Ortwin, onderweg naar het zuiden van Scandinavië, is het prima septemberweer. De zon schijnt flink, maar er trekken soms ook wolkenvelden over en het blijft over het algemeen droog.

Na het weekend blijft de luchtdruk hoog, maar we schakelen dan wel over op een ander hogedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan onze kant opkomt. De exacte positie van het hoog is echter nog niet bekend en verschilt per model.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Zonneschijn, maar ook hier en daar een bui

De zon scheen gisteren regionaal flink (in het noorden 9 tot 11 uur), maar er waren ook wolkenvelden en gisterochtend kwam het in het westen en noordwesten en ook in het noordoosten nog tot enkele buien. Ook gistermiddag spetterde het hier en daar nog, maar geleidelijk klaarde het steeds meer op.

De temperatuur steeg naar 18 tot 21°. De Bilt was samen met Stavoren het ‘koudst’. Het werd 18,0°. De hoogste temperaturen werden genoteerd in Arcen en Gilze-Rijen met 20,4 en 20,6°. In België werd het 16 tot 21° met op de Mont-Rigi 15,7 en in Kleine Brogel 20,8°.

De zonsopkomst was erg fraai. Deze foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.
Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Bij Jannes Wiersema kwam de zon op en viel er ook een bui.
Jolanda Bakker maakte deze schitterende foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Hilligje Kooiker in het Reestdal. Het Reestdal is gelegen op de grens van de provincies Drenthe en Overijssel.
Ook deze foto werd gemaakt door Hilligje Kooiker.

Mooie zaterdag

De zon schijnt op deze zaterdag flink, maar aanvankelijk is er hier en daar wat nevel en mist mogelijk en vooral vanmiddag zijn er ook wolkenvelden zichtbaar. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen heel weinig wind.

Na een frisse nacht stijgt de temperatuur naar maximaal 19° langs het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en op de Wadden. In het zuiden en zuidoosten en op veel plaatsen in België kan het 21-22° worden. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het maximaal een graad of 18.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en het blijft droog. Lokaal ontstaat nevel en mist en het koelt af naar 7 tot 10°.

Veel zon

Morgen zal de zon flink schijnen en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit een overwegend oostelijke tot noordoostelijke richting en de temperatuur is weer wat hoger.

Het wordt op veruit de meeste plaatsen zo’n 22 tot 24°. In het noordwesten wordt het 21 en in het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het 25° worden.

Vanuit het westen komt een nieuw hoog onze kant op. Bron: GFS/meteologix.com

Hogedruk blijft weersbepalend

Na het weekend blijft de luchtdruk hoog in onze streken. De verschillen tussen het GFS/Amerikanen en het ECMWF/Europese weermodel nemen echter toe. Voor de maandag zijn er nog geen verschillen. De zon zal geregeld schijnen en het wordt 21 tot 25°.

Vanaf de Atlantische Oceaan komt een nieuw hogedrukgebied onze kant op en dit hoog maakt in de Amerikaanse versie snel een uitloper naar Scandinavië. Later in de week trekt het hoog naar Scandinavië met bij ons eerst een noordoostelijke en later oostelijke stroming met aanhoudend aanvoer van warme lucht, zie kaart hieronder.

Later in de week trekt het hoog naar Scandinavië volgens het Amerikaanse GFS model. Bron: meteologix.com

Het Europese model laat de kern van het Atlantische hoog ten westen van onze streken en dat betekent bij ons een noordelijke stroming met ook lagere temperaturen (zie kaart hieronder). Omdat we op het grensvlak komen van continentale en maritieme lucht is er bij deze setting ook kans op enkele buien.

Later in de week blijft het hoog volgens het ECMWF bij Schotland met bij ons een noordelijke stroming. Bron: meteologix.com

De temperatuurpluim hieronder laat mooi zien dat de verschillen tussen de temperaturen volgende week groot zijn. Het Amerikaanse weermodel en ook het Australische gaan voor warme tot mogelijk zomerse dagen met temperaturen van 24-26°. Het Europese model is duidelijk minder warm met eind volgende week temperaturen van 17-18°.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur de komende dagen stijgt tot (ruim) boven de 20°. Daarna zakt het kwik weer wat, maar later in de week lijkt het kwik weer te stijgen. Alleen het Europese weermodel laat het kwik dalen.

Deze foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg met zicht op Vianen.
Jannes Wiersema maakte deze foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

Aanvankelijk waait het vandaag niet of nauwelijks, maar gaandeweg de dag neemt de noordenwind langzaam in kracht toe. In knopen betekent dit dan we gaan van 1 naar 8 knopen.

Morgen waait de wind uit het noordoosten en is zowel over land als aan zee zo’n 6-7 knopen.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom.
Jolanda Bakker maakte ook deze prachtige foto.
Het was prachtig vlinderweer. Suzanne Vermulm maakte deze schitterende foto.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de verwachting voor de komende week. Voor nu een mooie dag, fijn weekend en graag tot morgen.

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 458 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier