Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het weerbeeld ziet er prima uit deze dagen. De zon schijnt geregeld, het is op veel plaatsen droog en met temperaturen van 18-23 graden is het aangenaam. In het weekend gaat de temperatuur weer omlaag en volgende week neemt de wisselvalligheid ook weer toe. De temperatuur stijgt dan naar 14-17 graden.

De dag van gisteren begon met deze fraaie zonsopkomst. Ton Wesselius maakte deze foto.
Daarna was het een hele aardige dag met flink wat zon. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ikzelf maakte deze foto gisterochtend.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Op deze donderdag is het eerst vrij zonnig. Vanuit het zuidwesten trekt sluierbewolking over het land, maar in eerste instantie heeft de zon daar weinig last van. Vanmiddag wordt de bewolking geleidelijk dikker en de zon krijgt het daardoor steeds moeilijker. Het blijft droog, alleen het noordoosten van het land maakt kans op een licht buitje.

Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt vanmiddag 18-19 graden in de kustgebieden en 20-23 graden elders met de hoogste waarden in de zuidoostelijke helft van het land. Daarmee is het duidelijk warmer dan de afgelopen dagen.

Vanavond is het droog en met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt komende nacht naar 8-9, in de kustgebieden naar 10-11 graden.

Morgen start de dag wederom vrij zonnig en in het westen van het land blijft de zon ook de rest van de dag geregeld schijnen. Landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en langs de oostgrens is kans op een lokale bui. De wind waait uit het westen tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar 17-19 graden in de kustgebieden en naar 20-22 landinwaarts.

In de ochtend was het in het noordoosten nog bewolkt.
Gistermiddag klaarde het ook in het noordoosten op. Jannes Wiersema maakte beide foto’s.

Zaterdag waait er een matige noordwestenwind en daarmee wordt koelere zeelucht aangevoerd. De temperatuur stijgt in de kustgebieden naar een frisse 15-17 graden. Landinwaarts komen de maxima, met 18-19 graden, hoger uit en in het zuidoosten kan het hier en daar 20 graden worden. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolken zien en het blijft wederom op veel plaatsen droog. Alleen in het zuidwesten is wel lokaal kans op een bui.

Zondag is er vrij veel bewolking en uit die bewolking kan vooral landinwaarts wat lichte regen vallen. In het westen en zuiden van het land schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 20 in het zuiden van het land en er waait en matige westenwind.

Na het weekend neemt de kans op regen duidelijk toe. Tot die tijd valt er hooguit een spatje.

Na het weekend gaat de temperatuur weer naar beneden en het wordt ook weer wisselvallig met elke dag wel kans op enkele buien. De temperatuur stijgt volgende week, ook met Hemelvaartsdag, naar waarden tussen de 14 graden in het noorden en naar hooguit 17 in het zuiden van het land.

Met de verwachte maxima zitten we wederom onder de norm die geldt voor de tijd van het jaar. De achterstand van 2,3 graden die we momenteel hebben ten opzichte van normaal maken we dan ook niet meer goed. De verwachting is dat mei afsluit met een gemiddelde temperatuur van 11,4 of 11,5 graden en dat is 1,6 of 1,7 graden kouder dan normaal. De laatste te koude maand hadden we in maart 2018.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en morgen prima weer is met temperaturen rond of boven de 20 graden. Zaterdag is de temperatuur wat lager, maar zondag loopt het kwik weer wat op. Na het weekend wordt het duidelijk frisser met temperaturen die dalen naar waarden rond of soms zelfs onder de 15 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto.
Een fraaie pileus (wolkenkapje) ook gefotografeerd door Ton Wesselius.
Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 433 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier