Vanmorgen om 07:00 was het alweer flink raak in het midden en zuiden van Nederland. Onderstaande afbeelding zegt meer dan voldoende..

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

proxy
kachelmannwetter.com

Vanochtend trekken stevige regen- en onweersbuien over het midden en oosten van het land. Er kan plaatselijk zeer veel neerslag vallen waardoor wateroverlast mogelijk is. In het westen is het droog, hier en daar breekt de zon af en toe door.

Vanmiddag kunnen in het binnenland nieuwe buien ontstaan. Ook dit zijn zware exemplaren met soms hagel, zware windstoten en zeer veel regen in korte tijd. Wateroverlast is dan ook niet uitgesloten. De buien zijn lokaal, dat betekent dat het lang niet overal en de hele dag regent. In het westen is het zelfs zo goed als droog. Daar is ook de meeste ruimte voor de zon. Het wordt 22 graden aan zee tot 27 in het oosten.

Vanavond en vannacht blijft het oosten gevoelig voor een enkele (onweers)bui. In het westen komen opklaringen voor. Het wordt een zwoele nacht met minima van ongeveer 17 graden.

Morgen hebben we een tweedeling. In het westen is het zo goed als droog en komt de zon goed uit de verf. In de oostelijke helft van het land komt veel bewolking voor en regent het een groot deel van de dag. Bij een aantrekkende noordenwind wordt het de ‘koudste’ dag van de week met 20 graden op de Wadden tot 25 in de Achterhoek bij de Zwarte Cross.

Zondag komt de zomer alweer snel terug in het oosten. Overal schijnt de zon en ontstaan stapelwolken, maar de kans op een bui is zeer klein. Er staat slechts een zwak noord(west)en windje en de temperatuur stijgt naar 23-26 graden in de kustprovincies tot 27 in het oosten. Aan zee steekt een verkoelende zeewind op in de loop van de middag.

Ook begin volgende week blijft het zomerweer aanhouden. De zon schijnt flink en de kans op een bui is klein. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 25 tot 28 graden, aan zee is het enkele graden koeler. Vanaf woensdag gaat de temperatuur naar beneden en wordt de kans op regen iets groter.

Bron: Weeronline.nl, Jordi Huirne.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community
Het wordt weer een mooie en lange zomer en de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US en wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

bergwijzer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK