Advertentie 

De zon maakt dit paasweekend overuren. Er is nagenoeg geen wolkje aan de lucht en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 21-24 graden, in het zuidoosten lokaal naar 25-26 graden. Paasbest weertje dus. Na Pasen blijft het warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Wel neemt geleidelijk de kans op een regen- of onweersbui toe.

De dag begon nog met wat wolkenvelden. Voorlopig zijn dit de laatste wolken die we te zien krijgen. Ton Wesselius maakte de foto in de omgeving van Roelofarendsveen.
Johan Klos maakte ook een prachtige foto van de zonsopkomst.

Op deze Goede Vrijdag is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 22 en 25 graden. Alleen op de Wadden blijft het kwik steken bij een graad of 19.

Gisteren werd het, met uitzondering van de Wadden, een warme dag met temperaturen van 20,3 graden in Berkhout en Nieuw Beerta en 23,7 graden in het Limburgse Arcen. Terschelling en Vlieland kwamen uit op 17,5 en 17,7 graden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur daalt naar 5 tot 10 graden.

Zonovergoten aprilweer. Jolanda Bakker maakte de foto.
Martine Droogers maakte deze prachtige foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.
Joyce Derksen maakte deze mooie foto in Doornenburg.

Morgen verandert er heel erg weinig. De zon schijnt wederom van opkomst tot ondergang en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden en naar 25, lokaal 26 in het zuidoosten. Wederom blijft het kwik op de Wadden een fractie onder de 20 graden.

Zondag, eerste Paasdag, is het wederom zonovergoten. Misschien is er lokaal wat sluierbewolking zichtbaar, maar de zon heeft er geen last van. De wind waait uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 20-24 graden. Op de Wadden wordt het ongeveer 17-18 graden.

De neerslagkansen voor de komende tijd. Tot en met paasmaandag blijft het droog, daarna neemt geleidelijk de kans op regen weer toe.

Paasmaandag is het ook paasbest weer. Bij volop zonneschijn loopt de temperatuur op naar 21-24 graden. De wind waait uit het oosten en is overwegend matig van kracht.

De temperatuur is de komende tijd zeer hoog voor de tijd van het jaar. Volgende week donderdag is de kans 32% dat het warmer wordt dan 25 graden in het midden van het land.

Na Pasen blijft het warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, misschien nog wel hoger. Daarbij schijnt de zon geregeld, maar er trekken ook weer eens wolkenvelden over het land. Geleidelijk neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe.

Met deze verwachting van aanhoudend zeer hoge temperaturen zal het niemand verbazen dat april ook weer een zeer zachte maand zal worden. Normaal is het 9,2 graden, maar de verwachting is dat we uitkomen op 11,3 of 11,4 graden. Dat kan goed zijn voor plaats 6 sinds de metingen begonnen in De Bilt in 1901.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur tot eind volgende week dagelijks stijgt tot boven de 20 graden. Eind volgende week lijkt het kwik dalende.

Martine Droogers maakte ook deze prachtige foto in Gorinchem

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het oosten en is 10-11 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 15 en 20 knopen.

Morgen is de wind oost tot noordoost. De windsterkte is 7-8 knopen en de windstoten komen uit op maximaal 12 knopen.

Overdag was het prachtig weer met volop zonneschijn. De natuur is heerlijk uitgelopen.
De zon ging fraai onder. Jannes Wiersema maakte deze foto.
Deze zonsondergang werd vastgelegd door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor deze Goede Vrijdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we zoals gewoonlijk weer verder. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 263 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier