Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een lagedrukgebied ten noordwesten van Ierland, genaamd Torben, trekt morgen over ons land naar het zuidoosten. De bijbehorende occlusie veroorzaakt komende avond en nacht regen, maar voordat het zover is schijnt op deze vrijdag van het zuiden uit op veel plaatsen de zon. Vanaf zondag is het een aantal dagen overwegend grijs en saai novemberweer. Wel gaat het kwik enkele graden omlaag.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Vriendelijk herfstweer, vanavond regen

In het zuiden van het land komt eerst mist voor, maar dit lost snel op. De zon schijnt op deze vrijdag door de aanwezige sluierwolken en het is dan ook vriendelijk herfstweer. Vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe op de nadering van een occlusie behorende bij depressie Torben. Verder landinwaarts blijft de zon nog een tijdje schijnen, maar de bewolking wordt steeds dikker en later vanmiddag volgt vanuit het westen wat regen.

De temperatuur loopt op naar 8 of 9 graden landinwaarts en naar 10 of 11 graden in het westen en zuidwesten. Vooral in het westen neemt de zuidenwind toe naar vrij krachtig, windkracht 5. Boven land waait het meest matig, 3 Bft.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en valt enige tijd regen. Soms kan het stevig doorplenzen en vooral in de kustgebieden waait het daarbij krachtig, windkracht 6. Door de vele wolken en regen koelt het niet veel verder af dan 6 tot 9 graden.

Buiige regen trekt vannacht over het land naar het zuidoosten. Bron: Har40

Zaterdag met buien

Morgen trekt de regen naar het zuidoosten weg. In de zuidelijke helft is het vooral in de ochtend dan nog regenachtig, maar vanuit het noorden breekt de zon geregeld door. Wel komt het nog tot enkele buien en bij buien is een klap onweer niet uitgesloten. De wind draait naar het noordwesten en is overwegend matig van kracht.

Morgenmiddag gaan de droge perioden overheersen en schijnt de zon geregeld. Toch blijven buien mogelijk. De noordwestenwind neemt in kracht af en het wordt 11 tot 13 graden. In de nacht naar zondag blijft er vrij veel bewolking aanwezig boven ons land en valt hier en daar een bui. Daardoor koelt het niet verder af dan 7 tot 9 graden.

Grijs weer de komende dagen. Albert Thibaudier maakte de foto.

Grijze zondag met veel wolken

Zondag is het droog, maar de zon krijgen we waarschijnlijk niet te zien. Het blijft grijs en overwegend bewolkt. Daardoor is het enigszins saai novemberweer. De zwakke tot matige wind draait naar het noordoosten en voert iets koudere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het oosten en naar 12 in het westen.

Woensdag nadert vanuit het westen weer een gebied met regen. Bron: ECMWF/WXcharts.com

Tot en met woensdag rustig en saai weer

Na het weekend blijft het een aantal dagen droog met over het algemeen veel bewolking. Slechts af en toe breekt de zon door, maar als je de zon spot dan heb je eigenlijk geluk. Door een aflandige wind doet de temperatuur een stapje terug. Tot en met woensdag liggen de maxima tussen 8 en 10 graden, de nachten worden weer kouder met minima veelal tussen 1 en 5 graden. Tijdens een spaarzame opklaring kan het licht vriezen.

In de tweede helft van de week draait de wind weer naar het westen en wordt het ook weer een paar graden zachter. Bovendien neemt de wisselvalligheid weer toe. Meer daarover in het volgende bericht voor de Lage Landen van Sebastiaan. Hij zal maandag een blik in de week werpen. Goed weekend en tot de volgende keer.

Tijdens het saaie novemberweer heb je wellicht tijd om onze winterverwachting te lezen.


Gastreporter of weerman?

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over jouw reiservaringen in de Alpen of de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl

(Visited 12 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier