Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een tweetal zeer zonnige jaren, 2018 staat op de tweede en 2019 op de derde plaats, wil het dit jaar met de zon nog niet echt vlotten. Het is de komende tijd overwegend bewolkt met slechts af en toe wat zon. Verder is het licht wisselvallig en niet in de laatste plaats zeer zacht met morgen, maar zeker ook volgende week temperaturen in de dubbele cijfers. Richting halverwege de maand lijkt het allemaal wat af te koelen met wellicht weer vorst in de nacht en ochtend.

De dag begon grijs met op veel plaatsen nog mist. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook bij Albert Thibaudier was het een grijze dag.

Na een historische jaarwisseling met in het overgrote deel van het land code oranje en in de drie noordelijke provincies zelfs een weeralarm met code rood voor zeer slecht zicht, was het gisteren rustig en overwegend grijs. In het oosten en zuidoosten scheen de zon, maar elders bleven de gordijnen op de eerste dag van het jaar gesloten. Deelen noteerde maar liefst 7 en Arcen 6 uur zon. De temperatuur steeg naar 1-5 graden met in Eelde maximaal 1,1 en in Woensdrecht 5,3 graden.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Overwegend bewolkt en lokaal wat gemiezer

Het is op deze donderdag aanvankelijk grijs met lage bewolking en in het oosten van het land regionaal mist. Vanmiddag blijft het bewolkt en lokaal kan het zelfs wat miezeren. De temperatuur loopt gedurende de dag langzaam op. Aanvankelijk vriest het landinwaarts licht, halverwege de ochtend is het 1-4 graden en aan het eind van de middag is het 4-7 graden. Uiteindelijk wordt het vandaag, maar dan is het alweer donker, 6-9 graden met steeds de hoogste temperaturen in het westen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en neemt toe tot matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee.

Vanavond is het bewolkt met regionaal kans op een spatje regen. Komende nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De zuidwestenwind neemt verder in kracht toe en wordt in het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden hard, windkracht 7. De temperatuur daalt niet en gaat zelfs langzaam verder omhoog. Aan het eind van de nacht is het 8-10 graden.

Hier en daar scheen de zon, zoals hier in Domburg. Erica van Leeuwen maakte de foto.
Op andere plaatsen bleef het grijs en bewolkt. Jolanda Bakker maakte deze foto.
De weerkaart voor morgen

Zeer zachte vrijdag met regen, weekend licht wisselvallig

Morgen wordt een zeer zachte dag met temperaturen van 9-11 graden. Normaal is het begin januari een graad of 5. Daarbij is het bewolkt en valt af en toe regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten geleidelijk weer droog. De matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind draait naar noordwest en neemt in kracht af.

Zaterdag schijnt af en toe de zon tussen de vele stapelwolken en het komt ook tot enkele buien. De temperatuur is weer wat lager en stijgt naar 7 graden in het noorden en oosten en naar 9 in het westen. De matige en aan zee krachtige noordwestenwind maakt het voor het gevoel wel kouder.

Zondag blijft het weer droog met naast veel bewolking soms ook af en toe zon. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden, maar in het noordoosten blijft het kwik mogelijk steken bij een graad of 6. Daarmee blijft het zachter dan normaal.

De temperatuur ligt de komende dagen tussen 5 en 10 graden, maar vanaf dinsdag is het een aantal dagen meer dan 10 graden.

Temperaturen in de dubbele cijfers

Ook na het weekend staat geen winterweer op het programma. Sterker nog: het wordt alleen maar zachter met vanaf dinsdag een aantal dagen temperaturen van 10 tot 12 graden. Maandag is het met 6-8 graden nog minder zacht. Het weerbeeld laat opnieuw veel wolken zien en daaruit valt regelmatig regen. Verder staat er regelmatig veel wind.

Pas halverwege de maand lijkt het allemaal wat af te koelen en is in de nacht en ochtend weer kans op vorst.

De pluim voor de komende 10 dagen. Bron: meteologix.com

De temperatuurpluim voor het midden van het land van de diverse hoofdberekeningen laat zien dat het kwik vandaag geleidelijk stijgt naar uiteindelijk 10 graden morgen. Daarna is de trend weer dalende. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur weer omhoog naar waarden zelfs in de dubbele cijfers. Eind volgend week gaat het kwik weer omlaag.

Johan Klos maakte deze foto bij Kinderdijk.
Trijntje van den Berg maakte deze foto bij Beekhuizerzand

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 778 times, 1 visits today)
Advertentie

één reactie op “Lage Landen: overwegend grijs, bewolkt en zacht”

  • Kirsten
    3 januari 2020 at 00:14

    Mooi bericht hoor en je de zon mag zich wat vaker laten zien hoor. Het is inmiddels alweer van maandag jl. geleden dat wij hier nog een streep zon hebben gezien. Heb ik voor niks net een nieuwe zonnebril aangeschaft. 🙂

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer