Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Opnieuw krijgen we een wisselvallig herfstweek, maar vandaag ziet het weerbeeld er vriendelijk uit. Het blijft overdag droog en zo nu en dan schijnt de zon. Vanaf morgen valt dagelijks weer regen, maar het wordt wel geleidelijk minder koud. In het weekend wordt het 17-19 graden, in het zuidoosten kan het lokaal 20 graden worden.

Het was een natte zondag. Ton Wesselius maakte de foto.

Perioden met zon en droog

In het zuiden van het land is het aanvankelijk grijs en bewolkt. In de rest van het land schijnt op deze maandag de zon en in de loop van de ochtend kan ook in het zuiden de zon doorbreken. Zeeland houdt vrij veel bewolking. Na een koude start stijgt het kwik geleidelijk naar 8-11 graden rond de klok van 11.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, maar ook sluierwolken. In het zuiden, midden en westen raakt het geleidelijk bewolkt en verdwijnt de zon, maar het blijft tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden, in het zuiden kan het 15 graden worden. De wind draait van oost naar zuid en is zwak tot matig. Aan zee kan het vrij krachtig waaien, windkracht 5.

Vanavond is het overal bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. Komende nacht zijn er overal perioden met lichte regen of motregen. In de loop van de nacht gaat het harder regenen. Met minima van 10-12 graden is het een stuk zachter dan afgelopen nacht.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Morgen is het aanvankelijk regenachtig. Het regengebied trekt vrij snel naar het oosten weg. De zon breekt door, maar droog blijft het niet want vanuit het westen volgen enkele buien. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien. Er waait een matige tot krachtige westenwind en het wordt 15-16 graden. Daarmee is de temperatuur weer redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Woensdag is het wisselvallig. Er trekken buien over het land, maar tussen de buien door schijnt ook de zon. Het wordt 14-15 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Aanhoudend wisselvallig, geleidelijk zachter

De rest van de week en ook komend weekend houdt het wisselvallige weer aan. Dagelijks is kans op buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon.

De temperatuur gaat langzaam weer wat omhoog. Donderdag wordt het 14-15 graden en vrijdag 16-18 graden. In het weekend is het zowaar te zacht voor de tijd voor het jaar met 17-19 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 20 graden worden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de trend stijgende is. Morgen wordt het met 16 graden al duidelijk zachter dan vandaag. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag, maar aan het eind van de week en volgende weekend wordt het warmer met temperaturen ruim boven de 15 graden. Na het weekend gaat het kwik weer omlaag.

Albert Thibaudier maakte deze echte herfstfoto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 292 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier