Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Opnieuw krijgen we een wisselvallig herfstweek, maar vandaag ziet het weerbeeld er vriendelijk uit. Het blijft overdag droog en zo nu en dan schijnt de zon. Vanaf morgen valt dagelijks weer regen, maar het wordt wel geleidelijk minder koud. In het weekend wordt het 17-19 graden, in het zuidoosten kan het lokaal 20 graden worden.

Het was een natte zondag. Ton Wesselius maakte de foto.

Perioden met zon en droog

In het zuiden van het land is het aanvankelijk grijs en bewolkt. In de rest van het land schijnt op deze maandag de zon en in de loop van de ochtend kan ook in het zuiden de zon doorbreken. Zeeland houdt vrij veel bewolking. Na een koude start stijgt het kwik geleidelijk naar 8-11 graden rond de klok van 11.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, maar ook sluierwolken. In het zuiden, midden en westen raakt het geleidelijk bewolkt en verdwijnt de zon, maar het blijft tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden, in het zuiden kan het 15 graden worden. De wind draait van oost naar zuid en is zwak tot matig. Aan zee kan het vrij krachtig waaien, windkracht 5.

Vanavond is het overal bewolkt en vanuit het westen gaat het regenen. Komende nacht zijn er overal perioden met lichte regen of motregen. In de loop van de nacht gaat het harder regenen. Met minima van 10-12 graden is het een stuk zachter dan afgelopen nacht.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Morgen is het aanvankelijk regenachtig. Het regengebied trekt vrij snel naar het oosten weg. De zon breekt door, maar droog blijft het niet want vanuit het westen volgen enkele buien. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien. Er waait een matige tot krachtige westenwind en het wordt 15-16 graden. Daarmee is de temperatuur weer redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Woensdag is het wisselvallig. Er trekken buien over het land, maar tussen de buien door schijnt ook de zon. Het wordt 14-15 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Aanhoudend wisselvallig, geleidelijk zachter

De rest van de week en ook komend weekend houdt het wisselvallige weer aan. Dagelijks is kans op buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon.

De temperatuur gaat langzaam weer wat omhoog. Donderdag wordt het 14-15 graden en vrijdag 16-18 graden. In het weekend is het zowaar te zacht voor de tijd voor het jaar met 17-19 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 20 graden worden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de trend stijgende is. Morgen wordt het met 16 graden al duidelijk zachter dan vandaag. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag, maar aan het eind van de week en volgende weekend wordt het warmer met temperaturen ruim boven de 15 graden. Na het weekend gaat het kwik weer omlaag.

Albert Thibaudier maakte deze echte herfstfoto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 291 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer