Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Deze week is het nog vrij koel met temperaturen van 16-18 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral het noorden maakt kans op een bui. Vanaf vrijdag wordt het zonniger en warmer. Vrijdag wordt het in het zuiden al 20 graden en in het weekend is het overal nazomers warm met temperaturen van 20-25 graden. Ook begin volgende week blijft het aangenaam met 21-24 graden.

De dag begon bewolkt. Ton Wesselius maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een regenachtige maandag

Wolkenvelden, ook af en toe zon

Het is vandaag aanvankelijk op veel plaatsen grijs met mist of laaghangende bewolking en in het noorden van het land komen enkele buien voor. In de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag schijnt vooral in het zuiden en westen af en toe de zon. Elders is het meest bewolkt en in de noordoostelijke helft van het land blijft de buienkans groot. Het wordt 15-16 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden en er waait een matige noordwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig en in de noordelijke kustgebieden waait het vaak krachtig.

Vanavond en vannacht is in het noorden nog kans op een bui. Elders is het meest droog en klaart het geleidelijk op. In de nacht koelt het landinwaarts af naar 4-7 graden. Aan zee is het met 8-11 graden minder koud.

Frisse septemberdagen

Morgen is een vrij koele dag. Na een frisse start wordt het in de middag 16, hooguit 17 graden. Daarmee is het iets kouder dan normaal half september. Gemiddeld komt de temperatuur in deze tijd van het jaar uit op 18-19 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. In grote delen van het land blijft het droog, maar het noorden heeft opnieuw kans op een paar buien. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig, aan zee vrij krachtig.

Ook donderdag waait er nog een frisse noordenwind. Met 16 graden in het noorden en 18 graden in het zuiden is het aanhoudend vrij koel. Het weerbeeld laat naast wolkenvelden ook flink wat zon zien en het blijft overal droog.

In de middag bleef het droog en scheen geregeld de zon. Ton Wesselius maakte de foto.

Warm nazomerweer!

De dagen daarna wordt het zonnig en geleidelijk ook warm nazomerweer. Vrijdagmiddag komt de temperatuur uit op 17 graden in het noorden en 20 in het zuiden. Op zaterdag wordt het 20-24 graden en zondag kan het in het zuiden en zuidoosten 25-26 graden worden.

Ook volgende week is het de eerste dagen nog vrij warm voor de tijd van het jaar met temperaturen van 21-24 graden. Wel komt er geleidelijk meer bewolking voor en neemt de buienkans geleidelijk toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na morgen geleidelijk weer omhoog gaat. In het weekend wordt het 20 graden en meer en ook volgende week blijft het vrij warm voor de tijd van het jaar.

Ook in het noorden klaarde het op en scheen de zon flink. Jannes Wiersema maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 246 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier