klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Deze week is het nog vrij koel met temperaturen van 16-18 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral het noorden maakt kans op een bui. Vanaf vrijdag wordt het zonniger en warmer. Vrijdag wordt het in het zuiden al 20 graden en in het weekend is het overal nazomers warm met temperaturen van 20-25 graden. Ook begin volgende week blijft het aangenaam met 21-24 graden.

De dag begon bewolkt. Ton Wesselius maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een regenachtige maandag

Wolkenvelden, ook af en toe zon

Het is vandaag aanvankelijk op veel plaatsen grijs met mist of laaghangende bewolking en in het noorden van het land komen enkele buien voor. In de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag schijnt vooral in het zuiden en westen af en toe de zon. Elders is het meest bewolkt en in de noordoostelijke helft van het land blijft de buienkans groot. Het wordt 15-16 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden en er waait een matige noordwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig en in de noordelijke kustgebieden waait het vaak krachtig.

Vanavond en vannacht is in het noorden nog kans op een bui. Elders is het meest droog en klaart het geleidelijk op. In de nacht koelt het landinwaarts af naar 4-7 graden. Aan zee is het met 8-11 graden minder koud.

Frisse septemberdagen

Morgen is een vrij koele dag. Na een frisse start wordt het in de middag 16, hooguit 17 graden. Daarmee is het iets kouder dan normaal half september. Gemiddeld komt de temperatuur in deze tijd van het jaar uit op 18-19 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. In grote delen van het land blijft het droog, maar het noorden heeft opnieuw kans op een paar buien. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig, aan zee vrij krachtig.

Ook donderdag waait er nog een frisse noordenwind. Met 16 graden in het noorden en 18 graden in het zuiden is het aanhoudend vrij koel. Het weerbeeld laat naast wolkenvelden ook flink wat zon zien en het blijft overal droog.

In de middag bleef het droog en scheen geregeld de zon. Ton Wesselius maakte de foto.

Warm nazomerweer!

De dagen daarna wordt het zonnig en geleidelijk ook warm nazomerweer. Vrijdagmiddag komt de temperatuur uit op 17 graden in het noorden en 20 in het zuiden. Op zaterdag wordt het 20-24 graden en zondag kan het in het zuiden en zuidoosten 25-26 graden worden.

Ook volgende week is het de eerste dagen nog vrij warm voor de tijd van het jaar met temperaturen van 21-24 graden. Wel komt er geleidelijk meer bewolking voor en neemt de buienkans geleidelijk toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na morgen geleidelijk weer omhoog gaat. In het weekend wordt het 20 graden en meer en ook volgende week blijft het vrij warm voor de tijd van het jaar.

Ook in het noorden klaarde het op en scheen de zon flink. Jannes Wiersema maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 249 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer